Ziua Logo
  Nr. 3867 de miercuri, 28 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Sorescu, pictorul
Ieri, la Galeria Dialog a Primariei Sectorului 2, a avut loc vernisajul expozitiei "Marin Sorescu - pictorul", la care a fost invitat Dan Haulica, presedintele de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta. "Pictura scrierii II" isi continua astfel seria de expuneri cu o noua demonstratie a legaturii dintre cele doua arte. Expozitia, care reuneste aproximativ 60 de lucrari in ulei realizate de poet de-a lungul timpului, isi propune sa aduca in atentia publicului o alta fata a lui Marin Sorescu. Expozitia va ramane deschisa pana pe 25 martie. (M.A.)
"Videoarhiva" lui Andries
Astazi, la Libraria Carturesti, Alexandru Andries lanseaza triplul DVD "Videoarhiva", care cuprinde inregistrari video a peste 80 de piese interpretate de-a lungul timpului. "<<Videoarhiva>> este un material aparut la sugestia mai multor mesaje primite pe site-ul oficial Alexandries.free.fr. Ideea era sa se editeze in format DVD aparitiile anterioare pe VHS. Pornind de aici m-am gandit ca n-ar fi rau sa oferim si ceva in plus, asa ca, pe langa cele trei casete video din perioada 1992-2000, am adaugat trei concerte care nu au mai aparut editate pentru public si sase videoclipuri", a declarat Andries. La realizarea acestor albume a participat, printre altii, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Iulian Vrabete, A.G. Weinberger. (M.A.)
Academicieni de onoare
Adunarea Generala a Academiei Romane a acordat ieri titulatura de "membru de onoare" al Academiei pentru patru personalitati culturale din strainatate: Gheorghe Duca, Gabriel de Broglie, Helene Carrere d�Encausse si Walter Roesky. Acad. Gheorghe Duca, presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei, este membru titular al Academiei Moldovei din 2000. De Broglie este cancelar al Institutului Frantei, membru al Academiei de Stiinte Morale si Politice si, din 2001, membru al Academiei Franceze. D�Encausse este politolog si istoric al ideilor, secretar perpetuu al Academiei Franceze, in timp ce Walter Roesky este directorul Institutului de chimie anorganica din cadrul Unversitatii Gottingen din Germania. Cei patru au fost propusi pentru titulatura "membru de onoare al Academiei Romane" de catre sectiile forului, fiind alesi prin vot secret. (D.C.)
O noutate extraordinara pentru melomani
De luni, 19 februarie, Radio Romania Muzical poate fi ascultat in toata tara precum si in Albania, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Republica Moldova, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Federatia Rusa, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vatican. Programul este transmis necodat prin Satelitul Thor III si poate fi captat in cadrul pachetelor Focus Sat si Digi Sat precum si cu orice receptor digital plasand antena pe coordonatele 0,8 - 1 grad vest, Polarizare Verticala, Simbol Rate 28000 si selectand frecventa 11727 MHz. Date tehnice identificate automat FEC: 5/6, NID/TID: 4369/2, SID 44, APID 6163.
A r h i v a
  Au nevoie romanii din Secuime de teatru?    4 comentarii
  "aLtitudini" despre cultura si Uniunea Europeana    
  Un album despre Maramures    2 comentarii
  Daradici si "limbajul colorat"    
 Top afisari / comentarii 
 Otrava pentru procuror (16726 afisari)
 Silentioasa agonie (3942 afisari)
 Iranul promite SUA "o lectie pe masura" (3391 afisari)
 Inca un cui in crucea lui Iisus (2890 afisari)
 Dan Voinea: Ceausescu trebuie deshumat (2641 afisari)
 Contemporaneitatea lui Montaigne, in viziunea lui Theodor Paleologu (194 afisari)
 Dan Voiculescu, seful Comisiei parlamentare de ancheta a presedintelui (173 afisari)
 Doua tablouri semnate Picasso, furate din casa nepoatei (121 afisari)
 Constantin DINU comenteaza, la cald, cele mai tari faze ale meciului Rapid - FC Arges 2-0 (0-0, 0-0) (79 afisari)
 Vitaminele pot ucide (75 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01001 sec.