Ziua Logo
  Nr. 3866 de marti, 27 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Stiri pe scurt
-- Liberalii nu vor referendum
"PNL este un sprijinitor ferm al introducerii votului uninominal. Marturie stau proiectele pe care le-am depus in 2003 si 2005, elaborate pe baza consultarilor cu societatea civila. Desi nu am adoptat o decizie definitiva, nu vedem care este utilitatea referendumului", a declarat ieri vicepresedintele liberal Teodor Melescanu, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, un referendum este necesar atunci cand exista o problema controversata. "Un referendum este necesar atunci cand ai o mare problema controversata in societatea romaneasca. Introducerea votului uninominal nu este o asemenea problema", a adaugat senatorul PNL. (A.H.)
Agentul electoral al PD
"Este tot mai clar ca presedintele Traian Basescu foloseste aceasta diversiune, legand referendumul pentru votul uninominal de campania pe care doreste sa o faca, ca principal agent electoral, in favoarea PD. Este evident ca presedintele Traian Basescu nu crede la modul sincer in votul uninominal si doreste sa aiba un pretext ca sa faca campanie in toata tara pentru cei de la PD", a sustinut ieri liderul PSD Mircea Geoana. El a aratat ca pozitia PSD vizeaza obligatia Parlamentului de a trece o lege privind introducerea votului uninominal, dincolo de referendumul anuntat de presedintele Traian Basescu. (R.A.)
Clasei politice ii trebuie un impuls
Democratii sustin categoric introducerea votului uninominal, a anuntat ieri presedintele PD, Emil Boc, dupa sedinta conducerii partidului. El a reafirmat ca un referendum national pe aceasta tema este necesar pentru a da un impuls decisiv clasei politice pentru trecerea la acest sistem de vot. Emil Boc a precizat ca, alaturi de colegii liberali, democratii sustin proiectul Pro Democratia privind votul uninominal. Acest proiect are, potrivit liderului PD, doua mari avantaje: da posibilitatea cetateanului sa voteze persoane, nu liste si conduce la o reduce cu 20 % a numarului de parlamentari. (C.E.)
Schimbat in timpul jocului
Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri, in intalnirea de la Cotroceni cu reprezentanti ai societatii civile, ca l-a inlocuit pe reprezentantul Presedintiei in Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), insa nu a facut precizari cu privire la inlocuitorul acestuia. Vicepresedintele AEP Alexandru Radu - cel vizat de anunt - ne-a declarat ca va ataca in instanta decizia presedintelui, considerand-o nejustificata, mai ales ca procesul electoral este in desfasurare, iar reprezentantii AEP au un rol bine determinat in cadrul acestuia. (O.B.)
A r h i v a
  Intrebarea de baraj    10 comentarii
  Geoana se balbaie si se dezice    6 comentarii
  PNL nu mai sustine suspendarea    1 comentariu
  Expertiza psihiatrica pentru Iliescu    12 comentarii
  Noaptea Cartitei    2 comentarii
  Constantin Barbu: Liiceanu sufera de "plagiocefalie"    
 Top afisari / comentarii 
 Liicheanu (20148 afisari)
 Sfidarea (4215 afisari)
 Afacerea anticrestina (3293 afisari)
 Ingropati cu acte false (3085 afisari)
 Expertiza psihiatrica pentru Iliescu (2864 afisari)
 Parlamentul discuta suspendarea fara Basescu (387 afisari)
 Pedofil american eliberat conditionat pentru ca a scris o carte (174 afisari)
 'X-treme Eating' (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01909 sec.