Ziua Logo
  Nr. 3865 de luni, 26 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Oculta
Sorin ROSCA STANESCU 
-- Ce determina sase ONG-uri, din cateva sute existente, si personalitati publice sa abandoneze oferta unor repere morale, pentru a manca politica pe paine? Si pe bani publici?
Dupa exemplul de trista notorietate oferit nu cu multa vreme in urma de 50 de persoane care s-au autointitulat reprezentanti ai intelectualitatii romane si au sarit in apararea neprihanitului Traian Basescu, iata ca acum asistam la un scenariu asemanator. Semn ca imaginatia promotorilor este destul de saraca. Oficial, mitingul pro-Macovei programat maine este pus la cale de sase organizatii nonguvernamentale. Membrii Partidului Democrat au anuntat ca vor participa in masa. Pentru mai multa confuzie, la ora programata, in Piata Universitatii este o aglomeratie maxima. Ce semnificatie are implicarea ONG-urilor in lupta politica dintre guvernanti si Opozitie, care are drept miza statutul controversatului ministru al Justitiei? Ce determina sase ONG-uri, din cateva sute existente, si personalitati publice sa abandoneze oferta unor repere morale, pentru a manca politica pe paine? Si pe bani publici?
Este de notorietate faptul ca Parlamentul, cu o covarsitoare majoritate, a aprobat o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei. Cele sase ONG-uri isi asuma o miza extrem de riscanta: aceea de a asmuti o parte a populatiei impotriva forumului legislativ al tarii. A celui mai important garant constitutional - dintre puterile statului - al democratiei. In incercarea de a deslusi ce se ascunde in spatele acestei neobisnuite initiative, colegii mei de la Departamentul de Investigatii au descoperit o intreaga imbarligatura de interese care leaga respectivele ONG-uri si Ministerul Justitiei intr-o adevarata oculta. Unele fundatii sunt atat de noi, incat site-ul lor nu ofera nici un fel de informatii. Altele sunt mai cunoscute. De pilda, Academia de Advocacy a avut un contract de asistenta tehnica cu ministerul condus de Macovei. Contra cost. Unul din sponsorii celorlalte organizatii este Freedom House care, in 17 ianuarie 2005, a primit fara licitatie de la Ministerul Justitiei, prin Macovei, 31.568 euro pentru elaborarea unei strategii. In fine, Societatea Academica din Romania - condusa de Alina Mungiu-Pippidi si avandu-l fondator pe Andrei Plesu, fost demnitar FSN, PD si fost consilier prezidential - se face vinovata, ca organizatie, cel putin de un grosolan fals intelectual. Aceasta denumire apartinand, de drept, Academiei Romane. Si fiindca vorbim de fals intelectual, nu ne ascundem intentia de a publica o dezvaluire terifianta legata chiar de personajul pus in fruntea acestei liste de activisti politici ad-hoc. Si anume, Gabriel Liiceanu. Iar pentru a fi corect, ma simt obligat sa pun intrebarea: ce cauta, in fruntea manifestatiei politice pro-Macovei, Horia-Roman Patapievici, directorul Institutului Cultural Roman, slujba si ea oferita de Guvern? Tot pe bani publici, cum sunt cei platiti de Macovei, pentru ca sase ONG-uri sa o acopere.
Dar pana maine, rezultatul unor minime investigatii pe care le publicam azi ne arata ca personajele aflate in epicentrul miscarii pro-Macovei, identice cu sustinatorii asidui ai presedintelui Basescu, sunt extrem de strans legate si deloc dezinteresat unele de altele. Ca si ONG-urile pe care le reprezinta. Care nu sunt deloc neguvernamentale, de vreme ce sunt finantate, din bani publici, chiar de catre persoana pe care au decis sa o apere. De cine? De cetatenii acestei tari, carora Justitia lui Macovei, cu teribila debandada pe care a introdus-o, le sta in gat. Si nu in ultimul rand, o apara in fata Asociatiei Magistratilor din Romania, care o condamna pentru aservire politica. Asa cum condamn eu oculta.
 Comentarii: 30 Afiseaza toate comentariile  
Chiar asa   de cosor ion
E greu !!!   de popescu aurel
Eu cant de multa vreme   de Nituc
Off topic, dar apropo de "ocult" - Simcha Jacobovici, cel care a realizat cu James Cameron   de Raquel
   de plongeur.alpin
Excelent articol!   de mihai coste
Auziti ca preaiubitul s-a intalnit astazi cu "societatea civila" ! Cati din voi ati fost acolo ?   de Raquel
consiliul national al P.C.   de scurtu adrian
dna. Ursu   de Nitu Rodica
oculta   de Sobru
   de plongeur.alpin
Re: si la aceleasi constatari: desi sunt obezi ca niste poloboace, si doamnele si domnii ONG-isti, n   de plongeur.alpin
Ziua aproape = Romania Mare   de eeugen
Haloo, Reporters sans Frontieres? Oui. S'agit il d'occultisme? Ou l'occultisme s'agite?   de plongeur.alpin
inexactitate cu schepsis   de baciul_cibiniensis
Dincolo de Macovei exista Constitutia.   de alwis46
Interese ascunse,manipulare misterioasa.   de ursu livia
Rade ciob de oala sparta   de m_maria
Oculta.   de alwis46
ONG-uri=echpe de soc,platite din bani publici sa aplaude la ordin pe potentati...   de teddy bear
Drepturi...   de catalin_mattei
doar Severin, curatul ISP si liota de intelectuali PSD-isti,   de andreifodor
Oculta   de eugcap
"Afaceri" de-ale noastre...interne !   de george nemteanu
Oamenii acestia nu au valoare morala !   de diana-andreea
Nu va faceti griji, dle SR Stanescu, la acest mars vor participa cel mult 200 de oameni,   de Raquel
pentru cosor   de georgems
Autointitulati reprezentanti?   de MardukTiamat
unora care au facut scoala la securitate...   de alex123
ce e greu de inteles?   de cosor ion
A r h i v a
  Sah fara mat    2007-02-23
  Succesor pentru presedintele recuperator    2007-02-22
  Pasalac nemtesc    2007-02-20
  Cu poalele in cap    2007-02-17
  Cu proba pe masa    2007-02-16
 Top afisari / comentarii 
 Vocea Securitatii (6123 afisari)
 Cuibul de la NIRO - Dragonul Rosu (5037 afisari)
 Mormintele sunt goale (4513 afisari)
 Oculta (3877 afisari)
 Voronin vrea o bucata din Romania (3650 afisari)
 James Cameron, Simcha Jacobovici si "afacerea anticrestina" (768 afisari)
 Serbia, vinovata pentru ca nu a facut nimic pentru impiedicarea masacrului din Srebrenita (106 afisari)
 Constantin DINU comenteaza la cald meciul Dinamo - Jiul Petrosani 1-0 (0-0) (98 afisari)
 Apostolat pentru votul uninominal (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.19197 sec.