Ziua Logo
  Nr. 3863 de vineri, 23 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Operatii pe manageri in sanatate
-- Ministrul Sanatatii a anuntat ieri ca l-a revocat pe doctorul Ioan Nicolae Moise din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" si pe seful acestuia directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana Vrancea, Cosma Dima, din cauza unor nereguli grave in exercitarea atributiilor.
Potrivit lui Eugen Nicolaescu, revocarea din functie a managerului Moise, incepand cu 21 februarie, s-a facut pe baza "culpelor grave" descoperite la SJU "Sf. Pantelimon" in urma controlului efectuat de o echipa a Inspectiei Sanitare de Stat (ISS). "Siringile erau aruncate la un loc cu deseurile menajere, cu acele atasate si recapisonate. In sectia UPU nu s-a putut face dovada sterilizarii barbotoarelor. In frigiderul din sala de mici interventii chirurgicale, destinat depozitarii serurilor, vaccinurilor si medicamentelor, erau depozitate alimente, vaccinuri si ser antiviperin expirat. Pe caloriferul din sala de mici interventii chirurgicale erau depozitate manusi folosite la consultul bolnavilor care urmau sa fie refolosite. De asemenea, in statia de sterilizare nu erau respectate normele de asigurare a curateniei, dezinfectiei, efectuarea sterilizarii si pastrarea sterilitatii obiectelor si materialelor sanitare. Concret, casoletele cu instrumentar supus sterilizarii erau inscriptionate cu data de 20 februarie 2007, ora 7, desi controlul s-a efectuat pe 17 februarie 2007", a prezentat situatia ministrul Sanatatii.
Directorul executiv al ASPJ Vrancea a fost si el revocat din functie intrucat nu a verificat starea de igiena din spital. (C.P.)
A r h i v a
  Vraiste pe ogor    
  Programele nationale de sanatate 2007    1 comentariu
  CNA, 60% Putere, 40% Opozitie    
  Stiri pe scurt    
  Insulina in farmaciile cu circuit liber    
 Top afisari / comentarii 
 Scenariul anti-Basescu (3659 afisari)
 Despre statuia lui Antonescu de la Tel Aviv (3083 afisari)
 Sah fara mat (2828 afisari)
 Ceausescu la Ghencea - nici o dovada (2747 afisari)
 Un motan in calduri (2357 afisari)
 "Valizele" la DNA (252 afisari)
 Scuze si noi acuze (58 afisari)
 Donald Trump isi face casa de cununii pentru a o transforma in cavou (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00848 sec.