Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Gigi a facut-o de oaie
Specialistii in domeniu spun despre comparatie ca e cea mai veche, mai primitiva figura de stil. Bravo, ba! Bineinteles ca asta trebuia sa fie, ca doar nu transaminaza! Pai, omul ala al grotelor, normal ca n-avea cum sa exprime o concretete altfel decat prin asocierea cu chestii ce pareau similare, asemanatoare in mintea lor. De exemplu, "mamutul care m-a fugarit ieri era o namila mai mare ca hruba in care salasluiesc ai batrani ai lu' troglodita de nevasta-mea". In ciuda acestei primordialitati si a primitivismului sau intrinsec, comparatia a ramas vesnic tanara, precum tangoul din cantecul acela pe care il necheza acum vreun sfert de veac Angela Similea sau Mirabela Dauer, ca tot timpul le-am confundat pe muierile astea. Pana si frantuzul Buffon s-a inselat intrucatva cand zicea ca "Stilul e omul insusi". Stil, stil, dar de comparatie trebuie sa fi fost vorba, caci prin asta il adulmeci si il definesti pe cel desprins cu japca de maimuta. Asta, v-ati prins, pentru ca fiecare se raporteaza la mediul si educatia din dotare. Pentru a fi mai expliciti, un taran nu va compara niciodata seceratoarea din batatura cu reactorul de la Cernobal ori cazmaua unui gropar cu mouse-ul lui Bill Gates.
De aceea, nu ne-a surprins deloc sa aflam despre consideratiile de dupa turul cu FC Sevilla ale lui Gigi Becali asupra jucatorilor sai, prestatie in urma careia acesta si-a adus siesi reprosul de a nu fi fost suficient de aproape de jucatori, fiindca - el a spus-o - "ochiul stapanului ingrasa vita". Se putea imagina descriere mai plastica decat asta? Nu prea, dar asa a fost sa fie, iar mai mult decat atat, ca sa nu creada cumva lumea ca s-a inselat, acelasi dresor de bisisici a nuantat suplimentar: "Doar stapanul isi poate scoate animalul din noroi". Asta e! Poti sa-l scoti pe om, fie el si Gigi, din mediul lui? Poti, cum dracu' sa nu, dar nu vezi ce iese? Cat despre comparatie, in cazul lui Becali al III-lea, chiar nu avem cu cine sa o facem. Desi, daca ne-am stradui...
Constantin DINU 
A r h i v a
  Penescu confirma blatul!    
  Suspendat doi ani!    
  Oltenii boicoteaza meciul Rapid - "Poli"    1 comentariu
  IRB Nations Cup la Bucuresti    
  Stiri pe scurt    
  Sevilla - Steaua doar la radio!    
  Proverbele lui Gigi Becali    2 comentarii
  Rednic: "Daca iau titlul, pot sa plec!"    
  Raducioiu: "Raman la Dinamo"    
  Borcea accepta arena de la Piatra Neamt    
  1    
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00657 sec.