Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
IDC estimeaza o crestere cu 20-30% a vanzarilor de solutii de securitate IT in 2007
-- Cresterea cheltuielilor pentru produse de securitate electronica va continua si in 2007 cu o rata de 20 - 30%, a estimat potrivit estimsrilor lui Thomas Vavra, director de cercetare la compania IDC CEMA.
"In Romania, din nefericire, securitatea datelor nu este o prioritate pentru companii. Din toate softurile vandute, doar 5 -6% au fost dedicate securitatii IT in 2006", a adaugat Vavra.
Companiile de software au vandut pachete de securitate IT in valoare de 8,76 milioane dolari in 2006, a declarat Vavra la forum-ul IDC Security Roadshow. Vanzarile de pachete de securitate IT reprezinta o crestere de 29,3% fata de anul 2005.
Cifra absoluta de aproximativ noua milioane de dolari cheltuita de companii si persoane fizice, pe servicii de securitate a datelor este inca mica, in comparatie cu alte state din Uniunea Europeana, a spus Vavra. Cu toate acestea, cresterea de 29,3% in 2006 este mult peste media tarilor din Europa Centrala si de Est.
"Mai merita mentionat faptul ca 63%, un procent relativ mare, dintre produsele de securitate a datelor vandute in Romania anul trecut sunt clasicele programe antivirus, adica doar mijloace de securizare a continutului si nu solutii de securitate complexe, de business", considera directorul de cercetare. El a adaugat ca Romania se afla intr-un stadiu incipient in materie de securitate IT, insa integrarea europeana va deschide oportunitati de dezvoltare fara precedent in domeniu.
In acest an, considera Vavra, se va observa ca produsele antivirus vor disparea treptat, "inghitite" de solutii complexe de securitate. Marcile producatoare, insa, vor exista in continuare. Totodata, se vor identifica noi vulnerabilitati si problemele de securitate IT vor fi coroborate cu securitate fizica in marile companii.
Cele mai mari provocari de securitate IT in viitorul apropiat vor consta in atacuri mai numeroase si mai sofisticate, iar companiile vor trebui sa faca aceste probleme intelese angajatilor lor si sa mareasca bugetele de securiatte IT, dat fiind volumul mare al traficului.
Cifra de noua milioane de dolari cheltuiti pentru solutii de securitate va creste mult in urmatorii ani precum in toate pietele emergente, a declarat pentru NewsIn, Peter Gibbs, director global de dezvoltare la Cisco. "Piata se va consolida in termen relativ scurt, se vor forma aliante ale producatorilor de solutii de securitate, iar pachetele de softuri de securitate vor fi integrate in arhitecturi de securizare a datelor", a declarat Gibbs.
A r h i v a
  Un analist IT concediat pentru o ancheta despre hackerii romani primeste despagubiri    
  30 de secunde de publicitate la Oscar costa 1,7 milioane de dolari    
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00822 sec.