Ziua Logo
  Nr. 3861 de miercuri, 21 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Teatrul si stranepotul lui, computerul
-- "Nu avem personalitate juridica, nu avem drept de vot, nu avem bani", spun, prin vocea lui Daniel Hanu, tinerii consilieri locali ai sectorului 1, care gasesc in aceste "nu"-uri un motiv sa puna proiecte pe roate.
Dupa "Mind the Book", urmeaza acum Festivalul de Teatru in Decor Virtual MEDI@RT, in care spectacolele, cu actori "vii" au decoruri realizate in format electronic si proiectarea acestora pe un panou alb in spatele actorilor.
In festival s-au inscris 12 trupe de teatru din liceele bucurestene. In urma unei preselectii care a avut loc la Centrul Cultural Metropolitan Sector 1, in concurs au ramas cele mai bune sapte piese, de la Liceul "Jean Monnet", Grupul Scolar "Nichita Stanescu", Scoala Centrala, Teatrul Arlecchino, Trupa "Comment Sava" si Trupa "Chapeau". Finala festivalului va avea loc azi, la Teatrul de Comedie, Sala Studio, incepand cu orele 12.00. Juriul este format din George Ivascu (presedintele juriului), Anca Sigartau si Cristian Brancu. Presedintele onorific al festivalului este directorul Teatrului de Comedie Bucuresti, George Mihaita.
Una dintre intentiile acestui experiment teatral, pe langa schimbarea "imaginii anacronice pe care o are teatrul printre tineri", este, din punctul de vedere al organizatorilor, "observarea fenomenului numit teatru virtual si analizarea indeaproape a sustinerii pe care noua tehnologie IT o poate oferi teatrului, in general, si clasic, in special". "Teatrul e stramosul computerului", spune presedintele de juriu al festivalului, nu singurul surprins ca "rude" atat de indepartate se pot intalni pe scena.
Festivalul de Teatru cu Decor Virtual MEDI@RT este initiat de cConsiliul Local al Tinerilor, Bucuresti, Sector 1 in parteneriat cu Primaria Sectorului 1, Inspectoratul scolar al Sectorului 1, Casa Corpului Didactic, RATB, fundatia Matca si asociatiile CENTRAS, Master Forum/Proiectul PAL-TIN. (I. POPOVICI)
A r h i v a
  Concerte gemene    
  Un palmares-turnesol    
  Se cauta director pentru "mall-ul cultural"    
  Si profesorii vor face declaratii asupra averii lor    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Faptuloiu (4584 afisari)
 Cui i-a dat Voicu Stradivarius-ul pe mana? (3843 afisari)
 De cealalta parte a presei (3388 afisari)
 Planul B impotriva Iranului (2735 afisari)
 Pus la punct (2642 afisari)
 Pumn in plexul coalitiei anti-Basescu (457 afisari)
 S-au porcait in direct (244 afisari)
 Marea Britanie si Danemarca au anuntat azi retragerea trupelor din Irak (204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00939 sec.