Ziua Logo
  Nr. 3861 de miercuri, 21 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Polonia si Cehia pun Rusia la colt
-- Moscova isi reafirma ingrijorarea fata de planurile SUA de amplasare a unor sisteme antiracheta in Europa de Est si va raspunde in fata unor amenintari, dar nu va intra intr-o noua cursa a inarmarilor, a declarat ieri seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, care nu a ratat ocazia de a critica politica unilaterala a Statelor Unite.
"Politica unilaterala de reactie prin intermediul fortei si-a aratat si continua sa-si arate slabiciunile", a spus Lavrov, care considera ca o politica de forta "este dificil de calificat altfel decat drept o tentativa de intoarcere in timp", adica in perioada Razboiului Rece, informeaza Mediafax. Ministrul rus de Externe a invocat insa necesitatea unei conversatii directe cu Washingtonul, chiar daca aceasta ar putea fi "dezagreabila". Afirmatiile lui Lavrov vin dupa ce presedintele Vladimir Putin a denuntat, la M�nchen, "unilateralismul" SUA in Orientul Mijlociu, acuzandu-le de "depasirea frontierelor lor nationale in toate domeniile". Cehia si Polonia, vizate de planul american al scutului antiracheta, nu cedeaza in fata amenintarilor recente ale Moscovei, conform carora Rusia va considera drept tinte legitime viitoarele baze SUA din cele doua state est europene. Intr-un atac extrem de dur la adresa Rusiei, premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a declarat ca instalarea in Polonia a unei baze americane antiracheta va constitui pentru Varsovia o garantie ca aceasta nu se va mai afla in sfera de influenta a Rusiei. "Din momentul instalarii aici a unei baze de aparare antiracheta, sansele la o astfel de influenta scad brusc pentru cel putin cateva zeci de ani", a subliniat premierul polonez. La randul sau, ministrul ceh de Externe, Karel Schwarzenberg, a subliniat ca tara sa nu va fi intimidata de Rusia, iar "santajul" Moscovei va esua. (L.P.)
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Pai este vorba de depistare racheta, nu de lansatoare de. Evitare de confuzii.   de plongeur.alpin
Intrebarea e...   de Zen
NU-I VORBA DE CAPITALISM, SAU DE COMUNISM, FOX-ULE   de Theodor Constantinescu
AIUREA, ZMEKERII POLONEZI SI CEHI VOR PUTEA FURA LINISTITI, LA LOCURILE LOR, IN CONTINUARE ...   de Theodor Constantinescu
Deci   de riurik
Cehia nu se mai afla in sfera de influenta a Rusiei   de morkov
A r h i v a
  Statutul Kosovo, negociat la Viena    5 comentarii
  O carte de exceptie a Presedintelui PE, la Editura Ziua    2 comentarii
  Elicopterele SUA doborate cu rachete de la romani    11 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Faptuloiu (4584 afisari)
 Cui i-a dat Voicu Stradivarius-ul pe mana? (3843 afisari)
 De cealalta parte a presei (3388 afisari)
 Planul B impotriva Iranului (2735 afisari)
 Pus la punct (2642 afisari)
 Pumn in plexul coalitiei anti-Basescu (457 afisari)
 S-au porcait in direct (244 afisari)
 Marea Britanie si Danemarca au anuntat azi retragerea trupelor din Irak (204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00652 sec.