Ziua Logo
  Nr. 3861 de miercuri, 21 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Presedintele in Egipt, premierul in Japonia
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a plecat ieri seara la Tokyo, unde va efectua o vizita oficiala de trei zile in cadrul careia va transmite un mesaj politic privind importanta strategica a parteneriatului cu Japonia. Primirea premierului Calin Popescu-Tariceanu si a sotiei sale, Ioana, de catre imparatul Akihito va fi unul dintre cele mai importante momente ale vizitei, care marcheaza o serie de premiere. Este vorba despre prima vizita a unui sef de Guvern roman in Tara Soarelui Rasare din intreaga istorie de peste 100 de ani a relatiilor bilaterale si primul contact la nivel inalt dintre Romania si o putere asiatica de importanta strategica dupa aderarea la UE. Seful statului incepe si el astazi o vizita oficiala de doua zile in Republica Araba Egipt, la invitatia omologului sau, presedintele Mohamed Hosni Mubarak, anunta Administratia Prezidentiala. (A.H.)
Vladescu si Borbely, la raport
Fondul de 2% din privatizari, prevazut de lege pentru constructia de locuinte sociale, nu a existat, pentru ca nu a fost mentionat in Buget. Aceasta a fost concluzia audierilor de ieri din Comisia de Abuzuri din Senat, initiate de PC, la care au participat ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, si ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely. "Guvernul a alocat in mod constant fonduri de la bugetul de stat pentru locuinte sociale, in cuantum mai mare decat cel de 2% din valoarea privatizarilor prevazut de legislatie", a declarat Vladescu. Conservatorii au acuzat Guvernul ca nu a respectat Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv in perioada 6 martie 1945 -22 decembrie 1989. Vladescu a explicat ca sumele nu au fost alocate in mod expres in legea bugetului cu destinatia respectiva si Parlamentul nu a veni niciodata cu vreo propunere de modificare. (V.D.)
Maior audiat la Comisie
Directorul SRI, George Maior, va fi audiat, astazi, de Comisia parlamentara de control al Serviciului, in legatura stadiul reformelor din SRI, legile sigurantei, relatia cu celelalte servicii secrete din Romania si raporturile cu factorii politici. Pe ordinea de zi a intalnirii figureaza mai multe subiecte posibile, printre care si dezbaterea amendamentelor inaintate de SRI la legile sigurantei nationale, au declarat, ieri, surse parlamentare, citate de Mediafax. Acestea au precizat ca membrii comisiei vor sa afle personal de la Maior pozitiile SRI in privinta extinderii ariei in care ofiterii pot desfasura acte premergatoare urmaririi penale sau a agentilor acoperiti in mediul civil. Un alt subiect posibil l-ar putea constitui si raspunsul SRI la petitia omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, care reclamase in decembrie 2006 ca este filat si interceptat telefonic. (R.I.P)
"Felix" vrea scuze
Dan Voiculescu i-a solicitat ieri presedintelui Basescu sa ceara scuze atat lui, cat si angajatilor trustului Intact, pentru acuzatiile aduse de seful statului, potrivit carora liderul PC ar fi beneficiat de favoruri economice, bazandu-se pe trustul media Intact. "Seful statului trebuie sa faca unul dintre urmatoarele lucruri: sa demonstreze ca am obtinut favoruri economice, bazandu-ma pe trustul Intact sau sa-si ceara scuze. Sa-si ceara scuze daca are o minima onoare si este un om drept si cinstit, cum se considera", a spus Voiculescu. Potrivit liderului PC, presedintele Traian Basescu are datoria sa-si ceara scuze si fata de "miile de oameni care lucreaza in trustul Intact si pe care i-a facut slugarnici, i-a insultat profund in meseria lor". Voiculescu a mai spus ca Traian Basescu a "devenit ridicol si a intrat intr-o faza in care vorbeste incoerent". (V.D.)
 Afisari: 391  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Pus la punct    18 comentarii
  Vot la cabina    5 comentarii
  Gusa propune "guvern al interesului national"    11 comentarii
  UDMR acuzata de santaj si dezinformare    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Faptuloiu (4584 afisari)
 Cui i-a dat Voicu Stradivarius-ul pe mana? (3843 afisari)
 De cealalta parte a presei (3388 afisari)
 Planul B impotriva Iranului (2735 afisari)
 Pus la punct (2642 afisari)
 Pumn in plexul coalitiei anti-Basescu (457 afisari)
 S-au porcait in direct (244 afisari)
 Marea Britanie si Danemarca au anuntat azi retragerea trupelor din Irak (204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01937 sec.