Ziua Logo
  Nr. 3859 de luni, 19 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
"Judecatoarea voodoo" in atentia presei britanice
Cazul judecatoarei Elena Simionescu, supranumita "judecatoarea voodoo", despre care Ziua a scris in urma cu un an, este relatat de publicatia britanica "The Telegraph". Judecatoarea a fost acuzata anul trecut de vrajitorie si ca ar fi creat o atmosfera tensionata la Judecatoria Vatra Dornei. Simionescu ar fi facut ritualuri cu apa, noroi si alte lichide, sare si piper, pe birourile colegilor. "Cazul a ridicat intrebari asupra sistemului juridic dintr-una din cele mai noi tari intrate in Uniunea Europeana", precizeaza publicatia londoneza. Judecatori, procurori si personal din judecatorie au formulat atunci o plangere impotriva "judecatoarei voodoo" sustinand ca aceasta ar fi incercat sa-i vrajeasca. Elena Simionescu a negat acuzatiile spunand ca practicile sale erau in concordanta cu religia crestina. "Am dat cu apa sfintita in fiecare zi pe birourile colegilor conform ritualurilor crestinesti", a spus Simionescu, citata de "The Telegraph". (O.R.)
A uitat sa semneze mandatul
Un barbat arestat dupa ce a accidentat mortal un pieton a fost eliberat, dupa ce un judecator de la Tribunalul Bucuresti a uitat sa semneze decizia de arestare. Curtea de Apel Bucuresti nu a putut decat sa constate acest viciu de procedura si sa dispuna eliberarea lui Victor Neciu. Acesta a fost arestat preventiv sub acuzatia de omor deosebit de grav, dupa ce a accidentat mortal, pe soseaua de centura a Capitalei, un barbat pe care l-a abandonat apoi pe malul raului Arges. Victima ar fi putut fi salvata daca autorul accidentului ar fi transportat-o imediat la spital. (O.R.)
Spaima bancilor
O retea de falsificatori care a obtinut credite bancare de aproximativ 300.000 de lei folosind carti de munca si adeverinte false, pe numele unor firme fara activitate, a fost anihilata de politistii bucuresteni. Reteaua este formata din 30 de persoane, 18 dintre acestea fiind urmarite penal. Capii retelei au fost retinuti, ei fiind cercetati in stare de arest preventiv pentru tentativa de furt calificat, inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, fals material in inscrisuri sub semnatura privata in declaratii. Reteaua de falsificatori a obtinut credite in valoare totala de 300.000 lei, in perioada iunie - decembrie 2006, folosindu-se de adeverinte de venit si carti de munca falsificate, pe numele unor societati comerciale fara activitate. Cu documentele falsificate, reteaua a prejudiciat 12 institutii bancare si nebancare. (O.R.)
Spanzurat cu cearsaful de pat
Un detinut de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, condamnat la inchisoare pe viata pentru omor deosebit de grav, s-a spanzurat, in noaptea de sambata spre duminica, cu niste fasii rupte din cearsaful de pat. Potrivit purtatorului de cuvant al PMS Craiova, Daniel Barbu, pana la aceasta ora nu se cunosc motivele care l-au determinat pe detinut sa se sinucida. "In cursul acestei dimineti (duminica - n. r.), in jurul orelor 6.00, un detinut, incarcerat in sectorul celor condamnati pe viata pentru omor deosebit de grav, a fost gasit in camera de detentie spanzurat de un grilaj, cu ajutorul unor fasii din cearsaful de la pat". Todata, Barbu a precizat ca, din primele verificari, se pare ca este vorba despre o sinucidere. "Detinutul statea singur in camera. In cauza vor fi efectuate cercetari. Am anuntat Parchetul, criminalistii si medicii legisti", a adaugat purtatorul de cuvant. (O.R.)
A r h i v a
  Universitatea penala    5 comentarii
  Furnizori de "sclavi"    
  Aparatorul lui Gabriel Bivolaru contestat de procurori    
  Medicul Tranca arestat pentru 15 zile    2 comentarii
  Politist dupa gratii    
 Top afisari / comentarii 
 Afara cu PD (4242 afisari)
 Straniul testament al Annei Nicole Smith (4134 afisari)
 Iorgovan: Macovei "e erbivora" (2738 afisari)
 S-a transformat Romania in pasalac nemtesc? (2696 afisari)
 Japca Distrigaz (2585 afisari)
 Osemintele generalului Vaitoianu si maresalului Averescu, furate de Ceausescu (665 afisari)
 Daniel Corogeanu, condamnat la 14 ani de inchisoare: Dumnezeu sa va apere! (313 afisari)
 Adrian Cioroianu la Externe (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01006 sec.