Ziua Logo
  Nr. 3859 de luni, 19 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Sandru: Priboi, afaceri cu grupul Golden Blitz
Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a lansat ieri ipoteza potrivit careia Ristea Priboi ar fi de negasit, nu pentru ca serviciile secrete nu reusesc sa-i dea de urma, ci pentru ca ar fi avut legaturi cu grupul Golden Blitz. In contextul aparitiei celui de-al treilea biletel de la Cotroceni, Sandru a vorbit despre reteaua omului de afaceri Dumitru Bucsaru, explicand ca fostul director CFR, Mihai Nicolaiciuc, este, la randul sau, de negasit. Liderul PIN a aratat apropierea dintre Nicolaiciuc si Traian Basescu, declarand ca actualul presedinte l-a ajutat, pe vremea cand era ministru al Transporturilor, sa ajunga in fruntea Regionalei CFR Iasi. "Apoi, Anca Boagiu l-a adus (n.r. pe Nicolaiciuc) la conducerea SNCFR Bucuresti. Miron Mitrea nu numai ca nu l-a dat jos, dar l-a tinut acolo inca patru ani. Astfel se face legatura, in subteran, intre Basescu si Mitrea", a afirmat Sandru. Ea a precizat ca un caz asemanator cu al lui Nicolaiciuc este Ristea Priboi, care este de negasit. "El nu a facut afaceri cu Bucsaru, in schimb a facut afaceri cu grupul de la Golden Blitz. De ce acesti doi domni sunt de negasit?", a intrebat Sandru, precizand ca Parchetul ar trebui sa investigheze aceste cazuri. (D.I.)
Brosura antisemita in Parlamentul European
Parlamentul European sustine ca nu a contribuit financiar la publicarea unei brosuri anti-semite a eurodeputatului polonez Maciej Giertych. Cartea "Civilizatii in razboi in Europa" - care are logo-ul PE pe coperta si sustine, printre altele, ca evreilor le place sa locuiasca "langa cei bogati", ca "isi creeaza propriile ghetouri" si ca "sunt o comunitate tragica" pentru ca nu Il accepta pe Iisus ca Mesia - a provocat un imens scandal la Bruxelles. Anterior anuntului Legislativului comunitar, presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, declara ca a cerut sa se verifice daca pentru tiparirea brosurii au fost folositi bani ai UE, in vederea opririi platii sau recuperarii banilor de la Maciej Giertych. Eurodeputatul polonez a trimis lucrarea colegilor din Parlamentul European, iar acum distribuie brosura prin intermediul site-ului sau. Giertych, de profesie botanist, a provocat un scandal anul trecut laudandu-l pe fostul dictator fascist al Spaniei, Franco. (L.P.)
Philip Bloom, condamnat in SUA
Omul de afaceri Philip Bloom, beneficiar al unor afaceri trucate in Irak, a fost condamnat la 46 luni inchisoare si la plata unei amenzi de 3,6 de milioane de dolari de un tribunal din Washington, a anuntat Ministerul Justitiei din SUA. Stabilit in Romania, Bloom a fost arestat in noiembrie 2005, in SUA si si-a recunoscut vinovatia. Americanul daduse mite de peste un milion de dolari in bani lichizi, masini de lux, bijuterii, calculatoare, bilete de avion sau alte obiecte de valoare responsabililor Autoritatii Provizorii a Coalitiei din Irak in schimbul unor contracte de reconstructie de peste 8,6 milioane de dolari. (D.E.)
Proteste anti baze SUA la Vicenza
Zeci de mii de italieni au participat, sambata, in orasul Vicenza, la o manifestatie de protest fata de planul privind extinderea bazei americane din acest oras, premierul Romano Prodi fiind acuzat ca ignora obiectiile localnicilor referitoare la acest proiect. In timpul protestelor nu s-au inregistrat violente, desi ambasada SUA la Roma ii sfatuise pe americani sa evite orasul Vicenza. Baza americana, una din cele sapte din Italia, gazduieste 2.750 de militari. Odata cu extinderea, aici vor fi transferati, din Germania, alti 2.000 de militari americani. (D.E.)
A r h i v a
  Consilier la Cotroceni, aspirator de fonduri UE    3 comentarii
  Noul Tariceanu castiga teren    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Afara cu PD (4242 afisari)
 Straniul testament al Annei Nicole Smith (4134 afisari)
 Iorgovan: Macovei "e erbivora" (2738 afisari)
 S-a transformat Romania in pasalac nemtesc? (2696 afisari)
 Japca Distrigaz (2585 afisari)
 Osemintele generalului Vaitoianu si maresalului Averescu, furate de Ceausescu (665 afisari)
 Daniel Corogeanu, condamnat la 14 ani de inchisoare: Dumnezeu sa va apere! (313 afisari)
 Adrian Cioroianu la Externe (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00959 sec.