Ziua Logo
  Nr. 3857 de vineri, 16 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Cu proba pe masa
Sorin ROSCA STANESCU 
-- In fisa postului de la Cotroceni, conform Constitutiei, sunt enumerate limitativ domeniile in care seful statului poate interveni. In general, ele se refera la chestiuni de siguranta nationala, mediere intre diferite institutii ale statului, intre partide si chestiuni de politica externa.
Traian Basescu se face vinovat de trafic de influenta. Proba exista, o prezentam opiniei publice si o putem pune oricand la dispozitia procurorilor, in eventualitatea in care acestia decid ca este cazul sa-si demonstreze independenta si sa-l ancheteze pe seful statului ca pe orice persoana care a incalcat legea. Pentru a nu mai exista nici un dubiu, in calitate de director al Ziarului ZIUA, imi asum raspunderea pentru dezvaluirea facuta de reporterii nostri. De ce am facut aceasta editie speciala si de ce insist asupra unei acuzatii extrem de grave, pe care i-o aduc lui Basescu cu probe jurnalistice? In fisa postului de la Cotroceni, conform Constitutiei, sunt enumerate limitativ domeniile in care seful statului poate interveni. In general, ele se refera la chestiuni de siguranta nationala, mediere intre diferite institutii ale statului, intre partide si chestiuni de politica externa. Este, cu certitudine, cu totul si cu totul exclus ca, printre obligatiile si drepturile presedintelui, sa fie incluse actele de interventie pe langa ministere, in favoarea unor societati comerciale. In cazul biletelului ALRO, Traian Basescu s-a aparat, vorbind despre politica energetica a Romaniei ca despre o chestiune de siguranta nationala. Obtinerea unui pret privilegiat al curentului electric pentru ALRO intra, vezi Doamne, in obligatiile presedintelui, in calitatea sa de garant al sigurantei nationale. Chiar daca presiunile exercitate asupra lui Codrut Seres il costa pe cetatean, luna de luna, o factura la plata curentului electric mai mare cu 20-30 la suta. Dar in cazul pe care il dezvaluim azi? Acum, iata, este vorba de o societate comerciala care nu se deosebeste cu nimic de alte zeci de mii. Decat, cel mult, prin relatiile de buna complicitate pe care patronul acesteia le are cu grupul de interese protejat de Traian Basescu. Ati ghicit! Din nou, totul se invarte in jurul aceluiasi Cocos al Elenei Udrea care, in paranteza fie spus, se aude ca a dat lovitura vietii lui, punand laba si pe imensa Casa Radio. O alta posibila deosebire este ca societatea pentru care a intervenit Basescu la Dobre, ministrul PD al Transporturilor, a dat mari tepe statului roman, motiv pentru care si-a schimbat denumirea si este subiectul unei investigatii penale. Obiectul de activitate, dupa cum reiese din documentul prezentat, nu tine sub nici o forma de siguranta nationala. Probabil ca, la Cotroceni, sunt mii de asemenea solicitari gresit indreptate, intrucat nu institutia prezidentiala, ci Guvernul se implica in chestiuni de natura economica. Ca sa nu mai vorbim ca, prin natura sa, cazul pentru care s-a solicitat si s-a operat traficul de influenta, in conditii "legale", cum scrie cu manuta lui seful statului, este de drept comercial. Nici macar nu ar fi de interes pentru Executiv. Va trebui sa raspunda Traian Basescu daca scrie asemenea biletele ca urmare a tuturor solicitarilor pe care le primeste sau o face doar selectiv. Pentru oameni din grupul sau ilegitim de interese.
Traficul de influenta s-a consumat. Pana la capat. La indicatia scrisa a presedintelui, firma Art Constructii '92 s-a vazut cu sacii in caruta. Patronul ei, Dumitru Bucsaru, care s-a invartit aproape exclusiv in jurul Ministerului Transporturilor - condus si de Basescu - si cu combinatii exclusive cu grupul transpartinic de interese protejat de acelasi Basescu, a devenit astfel unul dintre cei mai bogati oameni din tara. Iar Basescu, un campion al luptei anti-coruptie. Al reformarii clasei politice.
Vreau sa vad, acum, ce anume va impiedica Justitia sa reactioneze exemplar. Eventual, nu in primul rand impotriva ziarului care a facut dezvaluirea.
 Comentarii: 18 Afiseaza toate comentariile  
TRAIAN BASESCU NU SI-A PUS AUTOGRAFUL SI RECOMANDARILE PE PETITIA MEA ...   de C.D.
proba e in primul biletel   de andreifodor
Saftoaica s-a molipsit de aroganta de la seful ei si ne crede dobitoci sa inghitim explicatiile ei   de Raquel
Frica de justitie   de Adevar si Dreptate
Traian B Complex   de Mark
FINANTARE ONG_uri   de VALAL
REFORMAREA CLASEI POLITICE   de VALAL
Nedumerire.   de alwis46
Constat ca deocamdata "plange masa", adica e cam goala...   de Tzepelica
rezolutii ??!!!!   de VALIN
biletul 3   de diaconescud
Cu proba pe masa   de eugcap
Gaz pe foc ?   de Marius Adrian Porojnicu
Ce numai Bucsaru ?   de ionion
Autodescalificarea   de Un Agricultor
   de cicibebe
Cu proba....   de eire
RE: "ce anume va impiedica Justitia sa reactioneze exemplar?"   de Petre S
A r h i v a
  Basescu sub boicot    2007-02-15
  Macovei indezirabila    2007-02-14
  In razboi cu Parlamentul    2007-02-13
  Basescu doi, trei    2007-02-10
  Jocul la sacrificiu    2007-02-09
 Top afisari / comentarii 
 Scutul mafiei (6654 afisari)
 Cu proba pe masa (3776 afisari)
 S-a descoperit punctul vulnerabil al virusului HIV (3748 afisari)
 Anorexia ucide din nou (3645 afisari)
 Macovei cinci case (3034 afisari)
 Al treilea bilet inflameaza scena politica (537 afisari)
 Planul Moscovei pentru ''reinnoirea socialismului'' in Romania (150 afisari)
 Fostul consilier al lui Emil Constatinescu, Dorin Marian, numit secretar de stat la Cancelaria primului-ministru (128 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.18806 sec.