Ziua Logo
  Nr. 3857 de vineri, 16 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Somatie pentru "Iliescu a omorat oameni"
Televiziunea Romana ii va acorda lui Ion Iliescu dreptul la replica pentru afirmatiile care s-au facut la adresa sa in emisiunea "Intre bine si rau", difuzata marti seara, pentru care postul TVR 1 a fost somat public, ieri, de CNA. Somatia a fost data pentru emisiunea "Intre bine si rau", difuzata pe 13 februarie, intrucat moderatorul Liviu Mihaiu nu a intervenit atunci cand invitatii Gabriel Liiceanu (foto) si Mircea Toma au adus acuzatii grave la adresa lui Ion Iliescu si a Parlamentului Romaniei. In respectiva emisiune, Gabriel Liiceanu a lansat o acuzatie foarte grava la adresa domnului Iliescu - "a omorat oameni" - moderatorul neavand nici o reactie, a spus Ralu Filip, presedintele CNA. In plus, Mircea Toma a declarat, potrivit CNA, ca "o majoritate parlamentara este reprezentarea crimei organizate in Romania". "Afirmatia trebuia argumentata", a precizat Filip. Somatia publica a fost acordata in baza Legii audiovizualului, pentru ca moderatorul "nu si-a respectat obligatiile, fiind afectat dreptul la imagine si demnitate ale celor acuzati", a explicat Filip. (R.I.P.)
Taranistii se simt nedreptatiti
PNTCD a protestat ieri impotriva Ordonantei de modificare a legii alegerilor pentru PE, pe motiv ca aceasta discrimineaza partidele neparlamentare, si a amenintat cu "masuri extreme" impotriva premierului si a Guvernului daca ordonanta nu va fi retrasa. Potrivit ordonantei criticate de taranisti, 4/5 din timpul de acces la servicii publice de radio si televiziune se repartizeaza in mod egal partidelor parlamentare, doar o cincime revenind celor neparlamentare. Presedintele PNTCD, Marian Milut, i-a acuzat de coruptie pe premierul Tariceanu si pe ministrul de Interne, Vasile Blaga, pentru ca au semnat o ordonanta care "desfiinteaza dreptul partidelor neparlamentare de avea reprezentare in PE". Milut i-a cerut lui Tariceanu sa retraga ordonanta din 8 februarie 2007, in maxim o saptamana. (R.I.P.)
Boc si Stolojan, reclamati
Deputatul conservator Sergiu Andon a aratat ieri ca analizeaza posibilitatea de a sesiza Parchetul General cu o plangere penala impotriva liderilor PD si PLD Emil Boc si Theodor Stolojan, pentru "uneltire impotriva ordinii constitutionale". "Analizez cu toata atentia daca sa fac gestul deputatului liberal Dragos Ujeniuc si sa sesizez Parchetul General cu plangere penala impotriva lui Emil Boc si al lui Theodor Stolojan pentru comiterea infractiunii de uneltire impotriva ordinii constitutionale in conditiile in care, cu obstinatie, au sustinut ca, daca s-ar ajunge in procedura de suspendare la referendum, iar acesta nu s-ar pronunta pentru demiterea presedintelui, Parlamentul ar trebui dizolvat", a afirmat Andon. "Aceasta idee este o monstruozitate sub aspect constitutional si al democratiei", a mai spus Andon. "Mare este gradina Domnului si putini sunt cei care cunosc Constitutia", a declarat in replica Emil Boc, citat de Rompres. (V.D.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Iliescu a omorit oameni...   de hej
e normal   de cosor ion
A r h i v a
  Jos bila, sus frauda!    3 comentarii
  Securitatea nationala, in Parlament    
  Socialistii europeni sar in apararea PSD    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Scutul mafiei (6654 afisari)
 Cu proba pe masa (3776 afisari)
 S-a descoperit punctul vulnerabil al virusului HIV (3748 afisari)
 Anorexia ucide din nou (3645 afisari)
 Macovei cinci case (3034 afisari)
 Al treilea bilet inflameaza scena politica (537 afisari)
 Planul Moscovei pentru ''reinnoirea socialismului'' in Romania (150 afisari)
 Fostul consilier al lui Emil Constatinescu, Dorin Marian, numit secretar de stat la Cancelaria primului-ministru (128 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00958 sec.