Ziua Logo
  Nr. 3856 de joi, 15 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Bilet depus la Parchet
Biletul trimis presedintelui Traian Basescu de catre premierul Calin Popescu Tariceanu a fost depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la solicitarea facuta de procurori in urma cu aproximativ o saptamana. Administratia Prezidentiala a trimis, potrivit Rompres, biletul in original, in urma unei solicitari a procurorilor de la Sectia de urmarire penala. Procurorii urmeaza sa stabileasca daca acest document poate sa constituie inceputul unei anchete penale sau nu. In 22 ianuarie, senatorul Ioan Talpes a depus la Parchetul instantei supreme o sesizare in care cerea inceperea cercetarilor in cazul biletului. El a solicitat ca la Parchet sa fie chemati pentru audieri Traian Basescu, Elena Udrea, Ilie Botos si Monica Macovei. (B.C.G.)
110 morti in Capitala din cauza accidentelor rutiere
Politistii bucuresteni au identificat, anul trecut, 29 de "puncte de negre", in care au loc cele mai multe accidente de circulatie soldate 110 morti si 660 de raniti grav. Potrivit unei situatii a Politiei Rutiere din Capitala, numarul accidentelor care au avut loc anul trecut in Bucuresti a ajuns la 729. Astfel, politistii au identificat 29 de zone periculoase, printre care soselele Colentina, Mihai Bravu, bulevardul Iuliu Maniu, soseaua Pantelimon, Splaiul Independentei, soseaua Oltenitei si bulevardele Timisoara, Basarabia si Unirii. De asemenea, politistii au constatat ca exista 17 zone in care accidentele au loc din cauza pietonilor care nu se asigura la trecere, printre care bulevardul Basarabia, soseaua Bucuresti-Pitesti si bulevardul Carol I. Totodata, exista sase zone in care accidentele au loc din cauza soferilor care nu acorda prioritate pietonilor, printre care intersectia bulevardului Iuliu Maniu cu strada Politehnicii si soseaua Kiseleff. Cele mai frecvente accidente produse din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum sau a depasirii vitezei legale au loc pe soseaua Mihai Bravu, bulevardul Unirii, soseaua Petricani, Calea Ferentarilor si soselele Fundeni si Oltenitei. (O.R.)
Sergent major, trimis in judecata pentru viol
Un sergent major de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava a fost trimis in judecata pentru viol. In septembrie 2006, Ciprian Dumitru a acostat o fata in varsta de numai 13 ani pe care a determinat-o sa-l insoteasca in garsoniera sa, unde a violat-o. Potrivit rechizitoriului, victima a anuntat, in 26 septembrie, la Postul de Politie Scheia, ca a fost acostata si violata de un tanar necunoscut care a determinat-o sa mearga la domiciliul lui. A doua zi dupa ce a depus plangerea, fata a incercat sa se sinucida cu medicamente, fiind internata in Spitalul Judetean Suceava, iar ulterior ea a urmat mai multe sedinte de evaluare si consiliere psihologica, avand psihodiagnosticul de "abuz sexual si emotional cu trairi anxiogene si episoade depresive". In urma unui test cu poligraful s-a stabilit ca agresorul este Ciprian Dumitru C., in varsta de 25 ani, din municipiul Suceava. Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a dispus trimiterea in judecata a barbatului. (O.R.)
A r h i v a
  Flutur complice la fraudarea statului    1 comentariu
  Caz de malpraxis musamalizat de procurori    1 comentariu
  Eveniment jurnalistic in premiera la Bruxelles    
  Bogdan Olteanu cauta solutii    
  Incriminarea insultei si calomniei in atentia Asociatiei Mondiale a Ziarelor    
  Rechizitorii identice in acelasi dosar    
  Groaza pe Nil    4 comentarii
  Partnenerul clanului clujean Bene    
 Top afisari / comentarii 
 Scoala dupa Hardau (8060 afisari)
 Basescu sub boicot (3807 afisari)
 Contra-referendum (3302 afisari)
 Macovei a pierdut pe mana PD (3182 afisari)
 Groaza pe Nil (2917 afisari)
 Democratii reclama furt la votul motiunii anti-Macovei (241 afisari)
 STEAUA - FC SEVILLA 0-2 (188 afisari)
 Steaua joaca pentru finala (74 afisari)
 Mici copii (Little children) (69 afisari)
 Procesul lui George Copos a fost suspendat (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01089 sec.