Ziua Logo
  Nr. 3856 de joi, 15 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Bataie pe plaje
Directia Apelor Dobrogea Litoral a vandut in perioada 1 ianuarie - 10 februarie 2007 un numar de 73 de caiete de sarcini pentru licitatia publica privind inchirierea plajelor, potrivit unui comunicat de presa remis ieri. Interesul agentilor economici s-a orientat catre sectoarele din sudul Litoralului, in zona statiunilor Olimp, Neptun, Jupiter si Venus. Caietele de sarcini pentru cele 25 de sectoare de plaje se pot procura de la sediul Directiei Apelor Dobrogea Litoral - Biroul Implementare Mecanism Economic - din Constanta - strada Mircea cel Batran nr. 127. Pretul unui caiet de sarcini este de 50,99 lei. Ofertele pentru licitatie se vor depune la secretariatul Directiei Apelor Dobrogea Litoral in fiecare zi, intre orele 8:00 si 16:00, inclusiv in zilele nelucratoare. Data limita de depunere a ofertelor este 20.02.2007, ora 16:00. Agentii economici care vor castiga sectoare de plaja au posibilitatea sa le administreze pe o perioada de 10 ani. (R.I.P.)
Metroul la suprafata
Peste o mie de sindicalisti de la metrou s-au adunat ieri dupa-amiaza in fata sediului Ministerului Transporturilor, in semn de protest fata de nesolutionarea revendicarilor lor privind salarizarea. Ei au cerut demisia directorului general al Metrorex, Liviu Soava, si a ministrului Radu Berceanu, precum si ca bugetul societatii sa fie la nivel european.
Directorul Metrorex a declarat ca este dreptul sindicalistilor sa recurga la proteste, "desi nu au nici un motiv real sa o faca". In ceea ce priveste oferta initiala a administratiei, de majorare a salariilor cu 6%, "aceasta a fost o oferta maxima hotarata de Guvern in conditiile in care, la data respectiva, Metroul se afla inca pe lista de monitorizare a Executivului", a declarat, pentru Mediafax, Soava. Dupa protestul din fata Ministerului Transporturilor, sindicalistii de la Metrou au marsaluit pana la Guvern. (C.P.)
Jalba fermierilor
Propunerea Comisiei Europene privind reducerea platilor directe in agricultura se confrunta cu opozitie puternica in Parlamentul European prin raportul inaintat de europarlamentarul Lutz Goepel. In cadrul unui discurs, rostit in fata Parlamentului European, reprezentanta Romaniei, Monica Iacob Ridzi, a sustinut raportul inaintat de Lutz Goepel, accentuand necesitatea respingerii propunerii Comisiei privind reducerea facultativa a platilor directe in agricultura. In opinia lui Ridzi, impunerea acestei masuri ar afecta puternic nivelul sumelor primite de catre fermierii romani, ca subventii din partea UE si ar inceti procesul reformelor din agricultura. Conform noului sistem de acordare a subventiilor in agricultura, fermierii din tarile mai dezvoltate ale UE ar putea beneficia de un avantaj in defavoarea celor din tarile nou aderate, creadu-se un decalaj major la nivelul intregii comunitati europene. (C.P)
Onorabilii dentisti
Medicii dentisti care vor sa profeseze in tari ale UE trebuie sa detina certificat de onorabilitate si moralitate, care se elibereaza de catre organismul profesional abilitat prin lege, respectiv Colegiul Medicilor Dentisti, a anuntat ieri, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti al Municipiului Bucuresti (CMDMB), dr. Alexandru Brezoiescu. El a subliniat ca din 2009, absolventii vor avea drept de lucru in tarile UE fara nici o aprobare. Cerintele pentru a lucra intr-o tara membra a UE prevad, intre altele, ca medicii sa aiba o vechime de cel putin cinci ani, dintre care trei ani de activitate continua. Tipul de certificat este comun in toate tarile UE si are o valabilitate de trei luni, a precizat dr. Brezoiescu. El a mentionat ca pana acum nu s-au primit la Colegiul Medicilor Dentisti Bucuresti solicitari pentru eliberarea unor astfel de certificate. (C.P.)
A r h i v a
  Mediu de puscarie    3 comentarii
  Videanu Plazza    1 comentariu
  Programul "rabla" incepe din aprilie    4 comentarii
  Burse in strainatate    
 Top afisari / comentarii 
 Scoala dupa Hardau (8060 afisari)
 Basescu sub boicot (3807 afisari)
 Contra-referendum (3302 afisari)
 Macovei a pierdut pe mana PD (3182 afisari)
 Groaza pe Nil (2917 afisari)
 Democratii reclama furt la votul motiunii anti-Macovei (241 afisari)
 STEAUA - FC SEVILLA 0-2 (188 afisari)
 Steaua joaca pentru finala (74 afisari)
 Mici copii (Little children) (69 afisari)
 Procesul lui George Copos a fost suspendat (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01098 sec.