Ziua Logo
  Nr. 3855 de miercuri, 14 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Nastasiu aproape de sanctiune
Ciprian Nastasiu (foto), procurorul care s-a ocupat de dosarul Rompetrol, a fost avertizat, ieri, in procesul in care Dinu Patriciu contesta scoaterea de sub urmarire penala a lui John Works, ca va fi amendat pentru ca nu a comunicat instantei dosarul de urmarire penala a americanului, fost director general al companiei. Totodata, instanta a cerut adresa la care cetateanul american poate fi citat pentru a putea judeca plangerea lui Patriciu, care este de parere ca dispozitia referitoare la Works este nelegala si netemeinica si cere ca ea sa fie desfiintata. De asemenea, Patriciu a precizat ca a facut o contestatie la procurorul ierarhic superior fata de scoaterea de sub urmarire a americanului, dar ca nu a primit nici un raspuns. Procurorii au inceput urmarirea penala fata de John Hamilton Works pentru inselaciune, spalare de bani, delapidare si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, insa au dispus disjungerea cauzei fata de american, pe motiv ca se impune audierea acestuia in calitate de invinuit prin efectuarea unei comisii rogatorii cu SUA. (A.G.)
Fost sef in MIE trimis in judecata
Fostul sef al Corpului de Control al Ministerului Integrarii Europene si apoi al structurii de securitate de la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Sorin Crivat, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Crivat, functionar public si consilier evaluare-examinare, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv, procurorii stabilind ca, in perioada 28 aprilie 2005 -1 septembrie 2006, folosindu-se de functiile detinute, a pretins de la o persoana, administrator al unor firme din domeniul petrolier, 10 la suta din valoarea castigului afacerii acestuia. Conform procurorilor, citati de Mediafax, Crivat ar fi primit, prin intermediari, echivalentul a 31.874 de euro, in schimbul eliberarii unor autorizatii si in vederea opririi unor eventuale controale care erau in curs de efectuare la firmele persoanei denuntatoare. (A.G.)
Ziaristi batuti de primar
Directorul si redactorul-sef adjunct de la cotidianul "Monitorul de Bacau" au fost batuti la inceputul saptamanii de primarul si viceprimarul comunei Dofteana din judetul Bacau, in acest sens ei depunand o plangere la politie. Potrivit Mediafax, directorul ziarului, Stelian Ungureanu, si redactorul-sef adjunct Ramona Jitaru au plecat in comuna bacauana, dupa ce au fost anuntati ca primarul si viceprimarul din comuna fac scandal intr-un bar din localitate. "Am ajuns in comuna si pe strada am vazut ca masina primarului era oprita de un echipaj de Politie. Am coborat, am spus cine suntem si am facut o poza. Atunci primarul, viceprimarul si alti insi au tabarat asupra noastra cu pumnii", a spus directorul cotidianului. Politistii prezenti au reusit cu greu sa-i scoata pe jurnalisti din mainile scandalagiilor, fiind nevoiti sa-i bage in masina de politie si sa-i transporte la sectie. In urma incidentului, cei doi jurnalisti au facut plangere la Politie, iar pe numele mai multor persoane, printre care si viceprimarul, Mircea Balcanu, au fost intocmite dosare penale. (A.G)
A r h i v a
  Iliescu de Giurgiu    2 comentarii
  Porcii lui Niculae    1 comentariu
  ZIUA colaboreaza cu OLAF    2 comentarii
  Bivolaru asteapta recursul dupa gratii    1 comentariu
  Kovesi cere solutionarea dosarelor Revolutiei si Mineriadei    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ralph Fiennes, sex in toaleta avionului (4059 afisari)
 Macovei indezirabila (3774 afisari)
 Hotii de la cablu (2975 afisari)
 Cade Macovei (2921 afisari)
 Romania, incoltita de la Rasarit (2363 afisari)
 Cainii rosii ataca Lisabona (139 afisari)
 Jandarmii romani, acuzati de moartea celor doi protestatari albanezi (98 afisari)
 Premierul asteapta raspunsul Curtii Constitutionale (80 afisari)
 Parlamentul European a adoptat raportul Fava (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01073 sec.