Ziua Logo
  Nr. 3852 de sambata, 10 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Presedintele se va adresa alesilor cu o ora inaintea de dezbaterii in Senat a motiunii anti-Macovei
Marti, 13, Basescu in Parlament
-- Presedintele Traian Basescu vrea sa se adreseze marti Parlamentului, cu o ora inaintea dezbaterii la Senat a motiunii simple impotriva Monicai Macovei. Ora aleasa de Presedintie i-a iritat pe pesedisti, care au sustinut ca, prin venirea sa, seful statului ar putea sa influenteze votul la motiunea impotriva ministrului Justitiei. Programul sefului statului este influentat insa de vizita oficiala de doua zile a presedintelui Ungariei. PSD a sustinut ca Basescu trebuie sa astepte decizia Birourilor permanente reunite asupra programului de lucru.
"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis astazi, 9 februarie, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului o scrisoare in care informeaza ca doreste sa se adreseze, marti, 13 februarie, ora 14.30, printr-un mesaj, Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Presedintia a mentionat ca seful statului are acest drept in temeiul art. 88 si 65 alin.2, lit. a) din Constitutia Romaniei si al art. 1 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului. Articolul 88 din Legea fundamentala prevede ca "presedintele Romaniei adreseaza Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale natiunii". Prevederea din art. 65 invocata se refera la faptul ca cele doua Camere "isi desfasoara lucrarile si in sedinte comune, potrivit unui regulament adoptat cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor", pentru primirea mesajului Presedintelui Romaniei. De altfel, Administratia Prezidentiala anuntase inca de la sfarsitul lunii ianuarie intentia sefului statului de a se adresa Parlamentului.
Primul semn dupa declaratii
Anuntul privind intentia sefului statului de a se adresa Legislativului este primul semnal emis de Presedintie dupa ce conducerea Parlamentului i-a cerut lui Traian Basescu sa-si ceara scuze. Conducerea Senatului si Camerei Deputatilor s-a aratat suparata de o declaratie a sefului statului facuta la sedinta DNA. "Nu mai departe de zilele trecute era in dezbatere o lege prin care nu stiu ce scutiri se acordau fabricilor de bere autohtone, deci ceva tot legat de zona alcoolului. Sigur, legea se afla la promulgare, cu certitudine o voi trimite inapoi, dar iata cum se manifesta impletirea intre infractori si oameni politici care nu fac nimic altceva decat sa faca legi pentru infractori", a spus atunci Basescu. (A.H.)
Victor Ponta, vicepresedinte PSD
"Sa nu se tina de smecherii"
"Ii cer lui Traian Basescu sa nu se foloseasca de smecherii pentru a veni in Parlament in ziua in care se dezbate motiunea simpla pe tema Justitiei, 'pentru a o salva de la demitere pe Monica Macovei. Birourile permanente se vor reuni luni (12 februarie), dar nu se poate ca presedintele sa vina marti in Parlament, pentru ca avem deja un program stabilit - la Senat se discuta motiunea simpla pe tema demiterii ministrului Justitiei, iar la Camera Deputatilor avem voturi finale".
Bogdan Ciuca, purtator de cuvant al PC
Un raspuns asteptat
"Reactia presedintelui este una normala, cererea a fost facuta de Birourile permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, iar raspunsul sau este unul asteptat si il apreciem ca atare".
Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM
"Nu e o simpla coincidenta"
"Cred ca solicitarea lui Traian Basescu de a adresa un mesaj Parlamentului cand la Senat se discuta motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, nu reprezinta o simpla coincidenta. Data la care se poate prezenta presedintele pentru a se adresa Parlamentului, conform Constitutiei si Regulamentului sedintelor comune, este fixata de Birourile Permanente ale celor doua Camere legislative".
Crin Antonescu, liderul deputatilor PNL
O reactie normala
"Mi se pare o reactie normala solicitarea facuta de seful statului. Acest lucru denota ca Traian Basescu admite ca sunt necesare niste explicatii in fata Parlamentului. Voi sustine in Birourile Permanente ca, in pregatirea acestei sedinte, sa convenim sa ascultam mesajul lui Traian Basescu, dar sa ne exprimam si noi punctul de vedere".
Peter Kovacs Eckstein, senator UDMR
"Se poate dupa-amiaza"
"Birourile permanente trebuie sa decida. Dupa-amiaza poate fi ascultat presedintele Traian Basescu. Demersul sefului statului e constitutional si binevenit".
Emil Boc, presedinte PD
"Un drept constitutional"
"Este un drept constitutional ca presedintele sa adreseze un mesaj Parlamentului. Daca deputatii si senatorii, potrivit Constitutiei, nu raspund pentru voturile si opiniile politice exprimate in exercitiul mandatului, acelasi regim se aplica si presedintelui Romaniei, care are dreptul la libertatea de exprimare in formularea de opinii in exercitiul mandatului". (D.I.)
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
TRAIASCA PRESEDINTELE VULGAR AL ROMANIEI !   de logofatul de taina
Panica si rautate in Parlamentul Romaniei   de Lobrodogea
Mai draga Raquel   de Un Agricultor
Robocop iar ataca PNL, pus de...ghici cine ?!   de Raquel
Cererea lui Basescu,e facuta conform Constitutiei !   de Marius Adrian Porojnicu
CURAJ GAINA ,CA TE TAI !   de Marius Adrian Porojnicu
parlamentari'si scuipa'n san ....!   de Marius Adrian Porojnicu
Faptul ca si-a fixat vizita exact cu o ora inainte de dezbaterea motiunii, dovedeste curajul lui   de Raquel
facem un mic pariu   de cosor ion
A r h i v a
  Tunul lui Paul    11 comentarii
  Steinhardt si Eliade pierduti in magazia Humanitas    7 comentarii
  Vitaminizare cu forta    3 comentarii
  Gigi Becali isi cauta stramosul imparat al Bizantului    13 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Basescu doi, trei (4233 afisari)
 Eminescu, urmarit de Securitatea austro-ungara (3190 afisari)
 O Doamna si trei nomenclaturisti (2929 afisari)
 Iranul si Irakul, variabile ale aceleiasi ecuatii (2876 afisari)
 Gigi Becali isi cauta stramosul imparat al Bizantului (2569 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01123 sec.