Ziua Logo
  Nr. 3851 de vineri, 9 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Rusii aduc noul "Terorism" la Bucuresti
Cei mai jucati dramaturgi rusi din lume, dupa Cehov, fratii Presniakov vin in Romania unde vor asista duminica, 11 februarie, la reprezentatia cu piesa "Terorism", regizata de Gianina Carbunariu. Oleg si Vladimir Presniakov au devenit cunoscuti la nivel mondial in 2003, atunci cand piesa "Terorism" a avut premiera la Royal Court din Londra. Prin proiectul Teatrului Fara Frontiere, realizat in coproductie cu Teatrul Foarte Mic si ArCuB, in noiembrie 2005 fratii Presniakov, autorii textului "Terorism", au devenit astfel cunoscuti pentru prima data publicului din Romania. Piesa, montata de Gianina Carbunariu si avand in distributie noua actori, Paula Gherghe, Madalina Ghitescu, Maria Obretin, Mihaela Sarbu, Ionut Adascalitei, Adrian Anghel, Laurentiu Banescu/Virgil Aioanei, Rolando Matsangos si Razvan Oprea, isi propune sa extinda definitia terorismului.
Extinzand definitia de la un atac izolat, cuvantul ajunge sa includa actele zilnice de agresare, fizica si psihica, a oamenilor in lumea contemporana.
Spectacolul este construit din sase scene diferite, aparent fara legatura intre ele. Un om de afaceri nu poate sa se imbarce in avion pentru ca aeroportul a fost inchis dupa o alarma cu bomba. O femeie devine victima a amantului ei intr-un joc sexual care degenereaza intr-un act de sadism. Doua batrane comploteaza uciderea ginerelui uneia dintre ele. O femeie se sinucide in "camera de odihna" a unei firme ai carei angajati sunt zdruncinati de tensiuni si frustrari ce rabufnesc isteric. Doi militari se amuza pe marginea unor fotografii surprinse la locul unei atrocitati, in timp ce isi bat joc de un camarad mai slab de inger. Omul de afaceri din prolog se afla la bordul avionului cand i se spune ca un motor a luat foc. Treptat, legaturile dintre scene se deslusesc. Totul s-a intamplat pe parcursul unei singure zile, in locuri diferite, implicand oameni legati intr-un fel sau altul intre ei.
Oleg si Vladimir Presniakov, nascuti in 1969, respectiv 1974, la Ekaterinburg, au studiat Literele si au fondat apoi un teatru experimental. Printre textele scrise de ei se numara piesele "Playing the Victim", "The Pub" si "Resurrection: Super" si romanul "Kill the Referee". Textele lor au fost prezentate la New York, Londra, Viena, Lisabona, Sydney, Sao Paolo, Berlin etc. (M.A.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Uite pe ce se duc banii   de ConanTheBarbarian
A r h i v a
  La Tescani se picteaza de 30 de ani Iluminari    1 comentariu
  Doua dame lectureaza dintr-un singur coc    
  "Manon Lescaut" revine    
  "Media culpa" in carte    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Jocul la sacrificiu (3360 afisari)
 Groparul Directiei Generale Anticoruptie (3015 afisari)
 Copilul Laviniei Sandru ingrijoreaza femeile democrate (2880 afisari)
 Ciudateniile arhitectonice ale lumii (2827 afisari)
 Blestemul familiei O'Neal (2717 afisari)
 Basescu vrea sa vorbeasca Parlamentului, Opozitia spera sa nu vina cu ''smecherii'' (572 afisari)
 Anna Nicole Smith a fost gasita moarta seara trecuta, intr-o camera de hotel (366 afisari)
 Richard Branson ofera 25 de milioane de dolari celui care va salva planeta de la supraincalzire (153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00917 sec.