Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Teroarea traficantilor de carne vie
Doar zece la suta dintre victimele traficului de persoane sunt descoperite, iar mai putin de jumatate dintre acestea ajung sa primeasca asistenta. Acestea se tem sa depuna plangere impotriva traficantilor. Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP) a lansat ieri, la Deva, un proiect pentru protectia victimelor traficului de persoane, care se va desfasura concomitent in judetele Hunedoara, Alba si Sibiu. Potrivit vicepresedintelui ANITP, comisarul-sef Florin Ionescu, anul trecut au fost identificate peste 2250 de victime ale retelelor de trafic de carne vie, iar mai putin de 500 au primit asistenta, fata de aproximativ 2000 de victime descoperite in 2005, dintre care nici doua sute nu au primit asistenta. "Aceste cifre nu releva insa adevarul. Este foarte greu sa identificam victimele. Ele se intorc din strainatate cu un stigmat si se tem sa depuna plangere impotriva celor care le-au facut rau", a afirmat Ionescu. (A.G.)
Arestata pentru crima
O romanca urmarita international de catre autoritatile olandeze, pentru uciderea proprietarului locuintei in care locuia cu chirie, in octombrie anul trecut, a fost prinsa de politistii bucuresteni. Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, Alina Baba Puica, in varsta de 21 de ani, in timp ce se afla la Haga impreuna cu concubinul ei, l-a omorat pe proprietarul egiptean al casei in care locuia, pentru a-i fura un notebook si doua telefoane mobile. Imediat dupa comiterea crimei, cei doi au fugit in Spania. Barbatul a fost arestat pe teritoriul spaniol si predat autoritatilor judiciare olandeze. Pe numele romancei a fost emis un mandat european de arestare ce a fost transmis autoritatilor nationale la data de 1 februarie 2007. Depistata de ofiteri ai Serviciului Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, Alina a fost prinsa la sfarsitul saptamanii trecute, in Bucuresti. Totodata, ea a fost prezentata Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala. Dupa audiere, CAB a emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. (O.R.)
Si-a injunghiat tatal
O adolescenta in varsta de 14 ani din Sighisoara este acuzata ca si-a injunghiat tatal in urma unui conflict, barbatul fiind transportat in stare grava la spital. Adolescenta locuia la bunici si mergea ocazional la tatal ei, Florian Gavrila, in varsta de 54 de ani, parintii ei fiind despartiti. Potrivit Mediafax, in urma cu doua zile, cand l-a vizitat, barbatul era baut, iar intre ei a izbucnit o cearta. Fata l-a injunghiat cu un cutit de bucatarie cu care curata cartofi. Barbatul a ajuns intai la spitalul din Sighisoara, iar de aici a fost trimis la Spitalul Clinic Judetean din Targu Mures, unde se afla sub ingrijire medicala. Diagnosticul stabilit de medici este "plaga injunghiata penetranta hemitorace drept". (O.R.)
Omorat in bataie
Un copil in varsta de numai un an si opt luni, a fost omorat in bataie de concubinul mamei sale. Copilul a decedat la sfarsitul saptamanii trecute, fara ca oamenii legii sa descopere urme de violenta pe corpul sau. Insa, dupa autopsie, politistii au fost alertati deoarece mai multe organe interne ale micutului Danut M. fusesera gasite rupte. In urma anchetei, a fost retinut Ionel Secara, 37 de ani, concubinul mamei copilului, care a fost acuzat ca l-a batut pe copil. Una dintre matusile micutului a declarat politistilor ca Secara il batea foarte tare, iar cand pleca din casa il lega cu lantul de pat. Potrivit politistilor, moartea copilului a fost violenta si a survenit in urma unor traumatisme abdominale. Cercetarile efectuate au aratat ca minorul a fost lovit cu pumnii in abdomen de catre concubinul mamei sale, pe motiv ca plangea. Ionel Secara a fost retinut de politisti si a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. (A.G.)
A r h i v a
  Deconspirarea Securitatii nu trebuie aruncata in derizoriu    2 comentarii
  Ultimatum pentru Madalin    3 comentarii
  Condamnarea la moarte a lui Munaf nu este definitiva    
  Tariceanu l-a demis nemotivat pe Niculescu    
  Reteaua Doctorului Moarte    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01055 sec.