Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Caldura mai scumpa in Capitala
Energia termica va fi mai scumpa in Capitala, dupa ce Electrocentrale Bucuresti a solicitat o majorarea cu 22% a pretului agentului termic furnizat de RADET. Autoritatile municipale vor accepta scumpirea, dar nu au precizat daca procentul va fi cel solicitat. Viceprimarul Razvan Murgeanu, responsabil cu utilitatile publice din Capitala, spune ca va trimite un raspuns in urmatoarele doua zile."In acest moment analizam cererea ELCEN, dar care va fi procentul de majorare - 5%, 10% sau 20% - nu stim acum. Cert este ca vom fi de acord cu o majorarea pretului care sa poata fi acoperita prin subventii, asa incat pretul la populatie sa ramana neschimbat", a spus Murgeanu. Ultima majorare a pretului agentului termic furnizat de ELCEN a avut loc in luna ianuarie 2006, atunci cand ANRE a aprobat o crestere cu 19,7%, dupa ce compania a solicitat o majorare cu 56%. (Magda SEVERIN)
Tariceanu urecheaza veterinarii
Problema transhumantei a fost determinata de reprezentantii unei institutii care, probabil, nu au studiat suficient prevederile in domeniu si au vorbit in necunostinta de cauza, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, precizand ca transhumanta nu este interzisa, informeaza Mediafax. El a apreciat ca Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a determinat reactii care nu erau necesare, vorbind despre un astfel de subiect pe care nu l-a studiat in prealabil. "In acelasi timp, trebuie sa respectam niste reguli. Intr-o tara europeana, nu ne putem imagina ca pe drumurile nationale sau autostrazi pot circula turme de oi", a spus Tariceanu. (Luminita MOROIANU)
Subventie cu conditii
Ministerul Transporturilor a stabilit printr-un proiect de HG nivelul venitului mediu lunar pe membru de familie pentru care se poate acorda, in 2007, subventia de 30% de la bugetul de stat pentru cumpararea de locuinte. Astfel, acest nivel este de 545 de lei/net lunar pe membru de familie. Pentru categoriile de persoane cu venituri medii nete lunare pe membru de familie mai mari de 545 lei, cuantumul subventiei de la bugetul de stat se stabileste astfel: 20% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 546 lei si 629 lei; 10% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 630 lei si 661 lei; 5% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 662 lei si 745 lei. (C.P.)
Carantina in Buzau
Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Buzau a decis ieri instituirea carantinei in toate spitalele din judet, dupa confirmarea a patru cazuri de gripa. Potrivit directorului ASP Buzau, medicul Celine Toader, analizele facute in Capitala pe probe prelevate de la bolnavi internati in spitale buzoiene arata, intr-un caz, prezenta virusului gripal H3N2, tulpina care se afla in vaccinul antigripal distribuit de medici, iar in trei cazuri sunt tulpini de tip B, ce dau forme usoare de gripa. In prezent, starea celor patru bolnavi de gripa este buna si nu exista riscul producerii unor complicatii. (C.P.)
A r h i v a
  Subiectele nimanui    
  Taxa de urgenta la Cadastru    1 comentariu
  Silicoanele la control    1 comentariu
  Fara tavane false in cabinetele medicale    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00931 sec.