Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Scrisorile-capcana revin in Marea Britanie
Doua persoane au fost ranite in urma exploziei unei scrisori-capcana in birourile unei companii din Wokingham, Berkshire. Incidentul a avut loc la o zi dupa ce un incident similar s-a produs in biroul unei companii din Londra, o persoana suferind rani usoare. Deflagratia de ieri a avut loc la Centrul de Afaceri Oaklands, victimele suferind rani usoare. Cladirea a fost evacuata, iar politia a instalat un perimetru de securitate in zona. (D.E.)
Americanii cauta un diplomat iranian rapit in Irak
Armata americana a initiat, ieri, o ancheta cu privire la informatiile potrivit carora diplomatul iranian Jalal Sharafi, subsecretar in cadrul Ambasadei iraniene in Irak, a fost rapit la Bagdad. Shafari a fost rapit, duminica seara, in centrul Bagdadului, dupa ce convoiul sau a fost oprit de 30 de persoane, purtand uniforma militiei irakiene, si avand asupra lor documente de identificare provenind din Ministerul irakian al Apararii. Diplomatia de la Teheran a imputat responsabilitatea pentru acest incident fortelor americane. (I.C.)
Reincep negocierile in Transnistria
Uniunea Europeana, care participa alaturi de SUA in calitate de observator la negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean, a initiat reluarea dialogului dintre Chisinau si Tiraspol, informeaza Rompres citand cotidianul rus "Nezavisimaia Gazeta". Reprezentantul UE, Adrian Jakobovits de Szeged, a anuntat reluarea negocierilor la sfarsitul saptamanii trecute, la Tiraspol, dupa convorbirile purtate cu pretinsul presedinte al Sovietului Suprem al Transnistriei, Evgheni Sevciuk. Oficialul european a precizat cu aceasta ocazie ca urmatoarea runda a negocierilor in format "cinci plus doi" (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina si OSCE in calitate de mediatori plus cei doi observatori UE si SUA) va avea loc nu mai tarziu de mijlocul lunii februarie. (G.D.)
Soldat britanic ucis de US Army in Irak
Presa britanica a publicat, ieri, discutiile inregistrate in cabina unui avion militar al SUA in Irak, al carui tir a lovit, din greseala, un vehicul aliat, provocand moartea sergentului britanic Matty Hull, in varsta de 25 de ani. Incidentul, produs in martie 2003, a fost provocat de doi piloti americani, aflati la bordul unor avioane A-10. Atat autoritatile americane, cat si cele britanice, nu au fost de acord cu difuzarea inregistrarii, in care unul dintre piloti ar fi exclamat, dupa ce a realizat eroarea comisa: "O sa mergem la puscarie". (I.C.)
A r h i v a
  Ungureanu calca-n strachini    10 comentarii
  Scandalul CIA loveste presa    1 comentariu
  Ucraina si-a schimbat ministrul de Externe si convoaca anticipate    2 comentarii
  Scutul SUA contestat de comunisti    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00878 sec.