Ziua Logo
  Nr. 3846 de sambata, 3 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Reabilitarea detinutilor politici
Consilierul premierului, Marius Oprea, care este si presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR) a declarat, ieri, la Brasov, ca intentioneaza sa sustina publicarea unui volum cu marturii ale fostilor detinuti politic, precum si anularea sentintelor prin care acestia au fost condamnati la zeci de ani de inchisoare. In ceea ce priveste anularea sentintelor cu inchisoare a fostilor detinuti si reablilitarea lor, Oprea a spus ca aceasta propunere se afla in stadiu de proiect la IICCR, urmand sa o discute in cursul saptamanii viitoare cu ministrul Justitiei, Monica Macovei. "Desi comunismul a fost condamnat in mod oficial de catre presedintele Romaniei, daca nu se face nimic mai departe veti muri in continuare condamnati", a aratat Oprea, conform Mediafax. Consilierul premierului a mai spus ca Romania ar trebui sa urmeze exemplul Poloniei, care a adoptat o lege conform careia fostii ofiteri de securitate primesc pensia minima pe economie. (R.A.)
Discutii Basescu-Kaczynski
Tratatul constitutional a fost unul din principalele subiecte abordate ieri la intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si omologul sau polonez, Lech Kaczynski, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti. Seful statului roman a afirmat, la finalul convorbirilor, ca, pentru deblocarea discutiilor pe marginea adoptarii Tratatului constitutional european, trebuie sa se tina cont de pozitia Frantei, Poloniei, Olandei si a altor tari care inca nu au ratificat acest document. Basescu a aratat ca Romania se afla printre cele 18 state care au ratificat Tratatul constitutional. "Suntem deschisi la continuarea negocierilor pe marginea Tratatului constitutional", a aratat Kaczynski, precizand ca autoritatile de la Varsovia isi vor prezenta pozitia pe la jumatatea presedintiei germane a UE. Cei doi sefi de stat au remarcat concordanta de opinii atat in ceea ce priveste problematica europeana, cat si politica regionala. Presedintele polonez a apreciat ca dialogul purtat cu omologul sau roman "a fost una dintre cele mai interesante convorbiri avute in ultimele 13 luni", timp in care s-a intalnit cu aproximativ 20 de sefi de stat. (A.H.)
Dublu atentat la Hilla, in Irak
Un dublu atentat sinucigas, comis joi seara intr-un bazar din orasul siit Hilla, situat la 120 de kilometri sud de Bagdad, indica, ieri dimineata, 73 de morti si 163 de raniti. Doi teroristi au detonat incarcaturile explozive joi, in jurul orei locale 18:00 (17:00, ora Romaniei), intr-un bazar plasat in centrul orasului. Exploziile s-au produs la interval de cateva secunde. Dupa prima deflagratie, trecatorii au fugit in directia opusa, unde se afla insa cel de-al doilea atacator, acela care a detonat a doua bomba. Atentatul a devastat peste 20 de magazine si cafenele.n (I.C.)
General iranian arestat in Gaza
O foarte curioasa actiune a garzii nationale palestiniene apartinand presedintelui Autoritatii Palestiniene s-a petrecut ieri: soldatii lui Mahmud Abbas au patruns in laboratoarele Universitatii Islamice din Gaza si au arestat cinci "cadre didactice", de fapt iranieni specialisti in materiale explozive, intre care si un "profesor" iranian cu grad de general. Au fost arestati si cativa cetateni straini si vreo 20 de studente palestiniene care se ocupau cu fabricarea rachetelor "Qassam". Laboratoarele Universitatii Islamice s-au transformat intr-un camp de lupta.
(Tesu SOLOMOVICI)
A r h i v a
  Schimbarea regulilor in timpul jocului, neconstitutionala    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cacealmaua prezidentiala (4145 afisari)
 Razboiul impotriva Iranului a si inceput (3780 afisari)
 Primul cap (3021 afisari)
 Sa cada! (2366 afisari)
 Licurici la licurici nu scoate ochii (2083 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00937 sec.