Ziua Logo
  Nr. 3846 de sambata, 3 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Tudor Giurgiu pe ecranele internationale
Dupa ce a fost lansat pe marile ecrane in Taiwan, filmul de debut al lui Tudor Giurgiu, "Legaturi bolnavicioase", va intra la inceputul acestei luni si pe ecranele din Polonia, dupa care filmul va fi distribuit si in cinematografe din Spania si Franta.
Lansat anul trecut in cadrul sectiunii Panorama a Festivalului de Film de la Berlin, "Legaturi bolnavicioase", un film romantic cu un subiect controversat, se afla in fruntea topului celor mai vazute filme romanesti ale anului 2006. (M.A.)
Precizare ICR
In urma publicarii articolului "Literatura romana viziteaza Luxembourgul" in ziua de 30 ianuarie a.c., semnat de domnul Ion Bogdan Lefter, Institutul Cultural Roman tine sa faca urmatoarele precizari in legatura cu proiectul "Belles Roumanies", care se va desfasura in localitatea Esch-sur-Alzette din Marele Ducat al Luxemburgului. Conform obiectivului sau principal, acela de a promova cultura romana in strainatate, Institutul Cultural Roman, in parteneriat cu Centrul cultural "Kulturfabrik", s-a implicat activ in organizarea proiectului "Belles Roumanies", ce intentioneaza sa prezinte diverse fatete ale culturii romane in contextul Luxemburg-Sibiu, capitale culturale europene 2007. Cei doi parteneri, Kulturfabrik si Institutul Cultural Roman, organizeaza un ciclu de cinci intalniri literare cu autori romani, un festival de film romanesc (noiembrie - decembrie 2007) si punerea in scena a unui spectacol de teatru de Matei Visniec, in regia lui Radu Afrim. La intalnirile literare vor fi prezenti douazeci de autori romani, pentru care Institutul Cultural Roman va suporta cheltuielile de deplasare si cazare. (I.C.R.)
Elvetia, la Meteor Press
Ghidul turistic Fodor's editat de Meteor Press este cea mai buna solutie pentru a descoperi Elvetia inainte de a o vizita. Majoritatea statiunilor publica harti ale zonei respective, pe care sunt indicate partiile impreuna cu gradul lor de dificultate, pentru ca Elvetia este iarna terenul de joaca al Europei. Ghidul oferit de Meteor Press va ajuta sa va familiarizati cu semnele din statiunea respectiva, inclusiv cu cele de avertizare pentru avalanse. (D.C.)
A murit Amza Saceanu
Pe 1 februarie a incetat din viata prof. dr. Amza Saceanu, cel care a fost directorul Teatrului National de Opereta timp de opt ani. Amza Saceanu a scris 14 carti de teatru, ultima, cea in care isi marturisea experienta sa legata de Teatrul de Opereta, precum si multe amanunte din meandrele culiselor existentei culturii in Romania, ramanand neterminata.
Inmormantarea va avea loc sambata, 3 februarie, la ora 12.00, la Cimitirul Izvorul Nou, la a carui Capela se afla depus.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
A r h i v a
  Instrumentistii Scalei milaneze, la Sibiu    
  Domnu' Andrei    
  Istoria presei    1 comentariu
  Cand se va sfarsi Pamantul? (II)    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cacealmaua prezidentiala (4145 afisari)
 Razboiul impotriva Iranului a si inceput (3780 afisari)
 Primul cap (3021 afisari)
 Sa cada! (2366 afisari)
 Licurici la licurici nu scoate ochii (2083 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00958 sec.