Ziua Logo
  Nr. 3843 de miercuri, 31 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Pasuire pentru leasing
-- Hrant Oundjian, seful Directiei de taxe si impozite locale din Sectorul 4 al Capitalei, ne-a precizat, intr-un interviu (inregistrare audio pe site-ul www.ziua.ro), ca ii va pasui doua saptamani pe cei care trebuie sa-si depuna declaratia de impunere pentru masinile cumparate in leasing. Termenul expira astazi, potrivit modificarilor aduse Codului Fiscal, iar amenzile sunt intre 200 si 800 de lei. Noua masura a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2007. Pana la sfarsitul anului trecut, plata acestor impozite era in sarcina proprietarului vehiculului, respectiv compania de leasing. In Capitala, potrivit datelor companiilor de leasing, exista peste 600.000 de titulari de astfel de contracte de leasing, insa doar o treime dintre acestia si-au inscris masinile la primarie, potrivit evidentelor Directiilor de Taxe si Impozite Locale.
ZIUA foto
Cum rezolvati problema cozilor formate la ghisee?
Cozile sunt si nu sunt, dar, intr-adevar, aceasta noua schimbare legislativa a aglomerat un pic Directia de taxe, insa noi incercam, prin cele trei sedii, sa diminuam din aceasta problema.
In caz de depasire a termenului, veti aplica amenzi?
Practic, legea prevede amenzi, dar, fiind o modificare legislativa foarte noua, iar multi n-au apucat, din diverse motive - am inteles ca sunt probleme si la firmele de leasing, sa le dea toate actele pe care trebuie sa le declare -, noi vom fi mai ingaduitori in prima parte a lunii februarie. Deci, nu vom fi asa de drastici chiar de la inceput.
Veti accepta declaratiile de impunere pana la jumatatea lunii februarie?
In principiu, vrem sa vedem cum decurg lucrurile... (vom fi ingaduitori - n. red.) poate chiar si intreaga luna februarie vom primi declaratii pentru persoane fizice, pentru ca sunt situatii la noi, in Sectorul 4, in care masinile deja in evidenta, dar pe firma de leasing ca proprietar, doar urmeaza un transfer de la firma de leasing la persoana fizica. Cand vom avea aceasta situatie completa, abia atunci vom fi un pic mai drastici, pentru cei care nu au venit, totusi, sa-si declare masina.
Cate masini aveti in evidenta?
Nu pot sa va spun, pentru ca la noi sunt amestecate (declaratiile - n. red.), cu casele si cu terenurile.
Ce mesaj transmiteti?
Mesajul nostru este, totusi, sa nu se grabeasca, sa nu intre in panica, pentru ca noi vom fi ingaduitori si dupa 31 ianuarie, pentru ca stim ca este o problema si cu firmele de leasing, si cu procurarea actelor, contractelor de leasing etc. Noi recomandam oamenilor sa nu se imbulzeasca, pentru ca vom avea ingaduinta cu oameni, avand in vedere modificarea legislativa recent aparuta, care observam ca, in practica creeaza probleme si pentru cei care trebuie sa declare.
Interviu realizat de Magda SEVERIN 
A r h i v a
  Miorita sacrificata pentru UE    5 comentarii
  Control antiviroza in scoli    
  Vitamine si minerale obligatorii    3 comentarii
  Universitati cu bulina pe antet    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 PNL vrea suspendarea (4246 afisari)
 Presedintele Bancii Mondiale umbla cu sosete rupte (4047 afisari)
 Biserica tinta (3284 afisari)
 Devoratorul de eleve (3139 afisari)
 Aforismele apocrife ale lui Cornel Dinu (2125 afisari)
 Basescu: Voi face declaratii de politica interna la Bucuresti sau in aeronava spre Bucuresti, care e teritoriu national (518 afisari)
 Romani deshumati la Tighina (137 afisari)
 Autoritatile sustin ca au pastrat "discretia" asupra romanilor retinuti in Irak (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00870 sec.