Ziua Logo
  Nr. 3837 de miercuri, 24 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
"Spionii" eliberati
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, ieri, punerea de indata in libertate a lui Vadim Benyatov (foto), Stamen Stancev, Radu Donciu si Dorinel Mucea, inculpati in "Dosarul Privatizarilor". Astfel, in urma deciziei, care este definitiva, cei patru au parasit arestul.
In minuta incheierii, completul instantei supreme le-a interzis celor patru sa paraseasca Bucurestiul, dar si sa comunice intre ei sau cu martorii, expertii si alte persoane cercetate in acest dosar.
De asemenea, acestia trebuie sa se prezinte la organele de urmarire penala sau la instanta de judecata ori de cate ori va fi nevoie si sa anunte de fiecare data schimbarea locuintei.
In timpul audierilor, toti cei patru inculpati si-au sustinut nevinovatia, afirmand ca doar si-au indeplinit atributiile pe care le aveau in cadrul societatilor si institutiilor in care activau, apreciind chiar ca, prin demersurile lor, statul roman a avut de castigat. De altfel, Stancev a sustinut ca beneficiile aduse Romaniei prin investitiile intermediate de el in ultimii 15 ani se ridica la suma de trei miliarde de euro. Cei patru au negat ca ar fi traficat informatii clasificate si au reclamat faptul ca procurorii nu cunosc indeajuns piata economica, vorbind de chestiuni generale fara sa stabileasca macar valoarea prejudiciului. Reprezentantul Credit Suisse First Boston(CFSB), Vadim Benyatov, responsabil pentru pietele de energie in 25 de tari din Europa de Est si Sud-Est, a declarat ca rolul sau era de a aduna informatii despre companiile care urmau sa fie privatizate. Atat Stancev, cat si Benyatov au mentionat faptul ca informatiile provenite de la Dorinel Mucea nici macar nu contineau date reale, intrebandu-se cum pot fi acuzati ca fac parte dintr-un grup organizat.
In urma cu cateva zile, patru membri din conducerea CSFB au venit in Romania pentru a sustine nevinovatia lui Vadim Benyatov si pentru a convinge autoritatile ca firma lor va coopera cu procurorii. Potrivit Mediafax, CSFB va continua sa faca "presiuni" astfel incat Vadim Benyatov sa poata parasi Romania, pentru a primi ingrijiri medicale in Marea Britanie, el suferind de cancer.
Andrei GHICIUSCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
   de diana-andreea
A r h i v a
  Servitorii magnatului    
  Ziua a avut dreptate: E ciordita!    6 comentarii
  Pericolul BIR    3 comentarii
  "Razbunare" pentru Belene    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Uragan peste Basescu (4196 afisari)
 Operatiunea anti-Basescu (3936 afisari)
 SUA ataca Iranul pana in aprilie (3743 afisari)
 Ziua a avut dreptate: E ciordita! (2616 afisari)
 Goarnele Cotrocenilor: Rompres si Ev.Z (2583 afisari)
 Basescu a serbat Unirea alaturi de platformistii lui Stolojan, Tariceanu, prezidand sedinta de Guvern (291 afisari)
 Greva la Bursa de Valori Bucuresti (118 afisari)
 Cei care contesta deciziile CNSAS s-ar putea adresa direct Justitiei (51 afisari)
 Trend-ul pe 2007: de la virusi de tip Phantom la virusi de tip cal-troian (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00957 sec.