Ziua Logo
  Nr. 3837 de miercuri, 24 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Imprumutam de la straini
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat ieri ca Romania va emite obligatiuni pe pietele internationale de capital in a doua jumatate a acestui an. Valuta in care vor fi denominate titlurile nu a fost inca selectata, caracteristicile emisiunii urmand sa fie stabilite in functie de conditiile pietei. Ultima emisiune de obligatiuni externe a Romaniei a fost in anul 2003. Ministerul Finantelor a anuntat anterior pentru acest an un plafon de opt miliarde de lei (aproximativ 2,3 miliarde de euro) pentru imprumuturile de pe piata interna si posibilitatea revenirii pe pietele internationale de capital, cu emisiuni de titluri de circa 500 de milioane de euro. (G.R.P.)
Interimat la ANAF
Vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu, va indeplini temporar atributiile lui Sebastian Bodu, demis la finele saptamanii trecute de la conducerea ANAF prin decizie a premierului Calin Popescu Tariceanu. Chitoiu va exercita atributiile care revin, potrivit legii, presedintelui ANAF, pana la numirea in functie a persoanei care va prelua conducerea Agentiei. Tariceanu l-a eliberat, vineri, din functie pe Sebastian Bodu (PD), aratand ca acesta a indus in eroare opinia publica in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic. In aceeasi zi, democratii au reactionat vehement, sustinand ca decizia primului-ministru incalca prevederea din protocolul Aliantei D.A. conform careia o asemenea masura poate fi aplicata numai dupa decizia CNC. (G.R.P.)
Romania IT
Valoarea exportului de produse romanesti de software si servicii IT va ajunge, in urmatorii doi ani, la aproximativ un miliard de euro, a declarat, ieri, ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler. "Pentru 2007 se estimeaza o crestere a exporturilor din domeniul IT de circa 50%, aproape similara cu cea inregistrata in 2006, de aproximativ 46%", a precizat Winkler. Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Economiei si Comertului au lansat, ieri, primul brand de export, pentru sectorul IT, "Romania IT". Potrivit lui Winkler, trei proiecte similare de lansare a brandingului pentru export se afla la Ministerul Economiei si Comertului pentru sectoarele vie-vin, confectii si mobila. Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor, a anuntat ca brandul "Romania IT" va fi lansat international la cel mai mare targ IT din lume, Cebit, care va avea loc in luna martie, la Hanovra. (G.M.)
Fenzo Martinelli in Romania
Firma Fenzo Martinelli este de acum si in Romania, prin distribuitorul sau exclusiv Andremmo Style SRL (www.andremmo.ro), cu obiecte originale create pentru a rezolva micile probleme de zi cu zi. Articolele realizate de aceasta firma sunt brevete exclusive, cum ar fi dispozitivele "Perfecto" de bagat ata in ac (manual) si "EZ-IN" pentru toate tipurile de masini de cusut, dispozitiv "L' Unico" automat cu dublu rol - dop si desfacator de sticle -, block start si scari de inox pentru bazine olimpice, bariere si balustrade de inox, cuiere "Pegaso" din PVC si PP, parasolare telescopice etc. (M.S.)
A r h i v a
  Piata auto, confuza inca trei luni    
  Maruntis din privatizari    
 Top afisari / comentarii 
 Uragan peste Basescu (4196 afisari)
 Operatiunea anti-Basescu (3936 afisari)
 SUA ataca Iranul pana in aprilie (3743 afisari)
 Ziua a avut dreptate: E ciordita! (2616 afisari)
 Goarnele Cotrocenilor: Rompres si Ev.Z (2583 afisari)
 Basescu a serbat Unirea alaturi de platformistii lui Stolojan, Tariceanu, prezidand sedinta de Guvern (291 afisari)
 Greva la Bursa de Valori Bucuresti (118 afisari)
 Cei care contesta deciziile CNSAS s-ar putea adresa direct Justitiei (51 afisari)
 Trend-ul pe 2007: de la virusi de tip Phantom la virusi de tip cal-troian (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00926 sec.