Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Cazul "Hadareni" a fost incheiat
Litigiul dintre romanii si tiganii implicati in urma cu 13 ani in conflictul din Hadareni, soldat cu moartea a patru rromi si incendierea a 14 case, a fost incheiat irevocabil, ieri, de Tribunalul Mures. Instanta a respins actiunea rromilor privind executarea unor hotarari judecatoresti de despagubiri, pe care satenii romani din Hadareni sa le onoreze. Potrivit Mediafax, aceste despagubiri au fost date de Guvern, dupa ce tiganilor li s-a facut dreptate de Curtea Europeana, in urma plangerilor formulate, in paralel cu procesele din Romania. CEDO a consfintit stingerea pe cale amiabila a conflictului, mai multe persoane fiind despagubite de statul roman. Intre timp insa, judecatorii romani au acordat si ei despagubiri materiale victimelor, tiganii cerand in instanta executarea silita a romanilor obligati la despagubiri. (A.G.)
DNA cere suspendarea procesului lui Nastase
Directia Nationala Anticoruptie precum si reprezentantii celor doua firme date in judecata de fostul premier Adrian Nastase, au solicitat, ieri instantei Sectiei comerciale a Tribunalului Bucuresti, suspendarea procesului pe motiv ca Nastase este judecat intr-un dosar penal la Curtea Suprema de Justitie. Solicitarea a fost facuta deoarece, din punct de vedere procedural, intai sunt judecate dosarele penale si abia apoi cele civile. Instanta se va pronunta asupra acestei cereri la urmatorul termen, stabilit pentru 7 februarie. Adrian si Dana Nastase au acuzat firmele Vertcon si Conimplus ca au lucrat defectuos la construirea imobilului lor din strada Zambaccian si ca, in prezent, constructia prezinta defectiuni diverse. In momentul de fata, fostul premier impreuna cu sotia sa, sunt judecati penal, pentru luare de mita, de Inalta Curte de Casatie si Justitie. (A.G.)
Amanare pentru Iskandarani
Tribunalul Bucuresti a amanat, ieri, pentru 29 ianuarie, dosarul in care omul de afaceri de origine siriana Zaher Iskandarani este judecat pentru mai multe infractiuni de natura economica. Instanta a amanat dezbaterile deoarece la acest termen nu a fost prezent nici un reprezentat al Ministerului Finantelor Publice, parte in proces. Iskandarani este acuzat de savarsirea unor infractiuni de natura economica alaturi de complicii sai Ghannoum Obayda, Ghassan Wahbeh si Eugen Iovescu, dosarul fiind trimis in instanta in iunie 2006. Judecatorii nu au putut, pana in prezent, sa judece pe fond acest dosar, inculpatii invocand mereu motive de amanare a cauzei. Zaher Iskandarani, supranumit si <<printul Banatului>>, este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri arabi stabiliti in Romania. El a intrat in vizorul autoritatilor din cauza implicarii in contrabanda cu tigari. (A.G.)
A r h i v a
  Omorat de Justitia romana    6 comentarii
  Avalansa de bratari dacice    1 comentariu
  CRP condamna ziarul "Libertatea"    
  "Cuvantul" lui Nae Ionescu    2 comentarii
  Condamnat definitiv, dar avansat de ministru    1 comentariu
  Infractori cu functii    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00936 sec.