Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Intalniri orientale la MNAR
Astazi si sambata viitoare, Muzeul National de Arta a Romaniei propune publicului o intalnire cu Mircea Dunca, muzeograf in cadrul sectiei de Arta Orientala si organizator al expozitiei "De la mihrab la gradina paradisului". De la ora 12.00, in cursul acestei zile publicul este invitat sa petreaca "Un ceas pentru arta" in expozitie, beneficiind de ghidaj gratuit chiar din partea organizatorului. Expozitia reuneste un numar de 27 de covoare din Turcia, Iran, Caucaz si Asia Centrala, provenind din secolele XVII-XX. Pe 27 ianuarie, iubitorii de arta sunt asteptati la un "Rendez-vous cultural" in cadrul aceleiasi expozitii, unde discutia despre covoarele orientale va fi prilej pentru o incursiune in civilizatia Orientului islamic. Participarea la aceste programe se face pe baza de inscriere la telefon 314.81.19 sau prin e-mail la cosmin.ungureanu@art.museum.ro. (M.A.)
Clarinet si pian in duet
Astazi, la ora 19.00, Filarmonica "George Enescu" anunta la Ateneul Roman un recital cameral sustinut de clarinetistul Aurelian Octav Popa si de Valentina Sandu Dediu la pian. In program, lucrari de Haendel, Mozart, Beethoven, Weber, Dan Dediu, Debussy, Berg, Violeta Dinescu si Poulenc. (D.C.)
Concurs "de ras"
Teatrul de Comedie din Bucuresti lanseaza a doua editie a Concursului national de Comedie Romaneasca. Piesele pentru concurs, lucrari care nu au mai fost publicate sau reprezentate, vor fi trimise pe adresa Teatrului de Comedie pana pe data de 15 februarie, data postei. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul celei de-a V-a editii a Festivalului Comediei Romanesti ce va avea loc intre 24 si 31 martie. (M.A.)
Exercitii de creativitate
Astazi si maine la Muzeul National de Geologie vor avea loc doua manifestari din cadrul a doua proiecte diferite "Modelarea fetei pamantului", respectiv "Atelierul de martisor - Exercitiu de creativitate". Prima face parte din proiectul scolar "Pamantul pe intelesul celor mici" care se desfasoara lunar si se adreseaza claselor din invatamantul primar. Cel de-al doilea program, "Atelierul de martisor", se desfasoara inaintea sarbatorii de Martisor sub forma unor ateliere in cadrul carora copiii vor invata intr-o maniera placuta si distractiva ca geologia si cunoasterea unor informatii elementare din acest domeniu pot fi folosite, in mod creativ, in viata de zi cu zi. Atelierele sunt concepute pe doua grupe de varsta, participantii fiind invatati cum sa confectioneze martisoare din diferite materiale astfel incat sa aiba ca rezultat un produs artistic care sa contina elemente din domeniul geologiei. (D.C.)
Saptamanile Romaniei in UE
Ieri, la Bruxelles, la finalul "Saptamanii Romaniei in sediile Comisiei Europene" si inceputul "Saptamanii Romaniei in sediile Consiliului UE", Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE a organizat un concert de gala. Evenimentul se inscrie in seria de manifestari prilejuite de promovarea imaginii Romaniei in institutiile europene. Concertul s-a desfasurat in Sala Flagey si l-a avut drept invitat special pe Damian Draghici, impreuna cu trupa sa "Damian and Brothers, Filarmonika Rromanes. Printre invitati s-au numarat inalti oficiali comunitari, ambasadori ai reprezentantelor permanente pe langa Uniunea Europeana si ai misiunilor diplomatice de la Bruxelles. Concertul trupei a generat un interes deosebit. (M.L.)
A r h i v a
  Premiu pentru arta sacra    1 comentariu
  Un actor sibian, lasat de izbeliste    5 comentarii
  Ministerul Culturii sustine reabilitarea lui Vintila Horia    
  Copiii-L zaresc acolo unde adultii nu vad nimic    
  Noul acord italo - roman    
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00952 sec.