Ziua Logo
  Nr. 3832 de joi, 18 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Noua Securitate
Victor RONCEA 
-- Aproape incredibil, cei care ar trebui sa puna lentila pe faptele celor creditati absurd cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana tineau ocheanul invers in aceste cazuri. Pana acum.
Nimeni de bun simt si, in acelasi timp, bine informat din Romania nu intelege cum vesnic obosita ministra Monica Macovei a sucit mintile unor euro-birocrati pana intr-acolo incat sa fie asemuita in strainatate cu "Ioana d'Arc" a Guvernului roman.
Noile sale actiuni s-ar putea insa sa deschida prea bine ochii responsabililor europeni si ai organismelor internationale de aparare a drepturilor omului si libertatii presei. Ordonanta de Urgenta 131/2006 privind accesul liber al lucratorilor DIICOT la sisteme informatice personale se constituie intr-un nou si grav atentat la adresa dreptului la viata privata si, nu in ultimul rand, la adresa libertatii presei.
Daca Legea 5006/2004 este completata cu prevederile acestei OUG, trecute pe sestache pe la Guvern, intre Craciun si Anul Nou, calculatoarele si orice alte sisteme informatice ale tuturor ziaristilor din Romania vor putea fi accesate si "clonate", fara cunostinta lor si numai pe baza unor presupuse suspiciuni venite din partea noii Securitati a ministrului Monica Macovei.
Asociatii de media din Romania arata ca noua initiativa a ministrului Monica Macovei, fosta procuroare a regimului comunist, responsabila de zone strategice din Sectorul 1 al Capitalei Republicii Socialiste Romania si, dupa 1989, activista in "societatea civila", vine doar la trei saptamani dupa ce a propus un proiect denaturat de schimbare a Codului Penal. Proiectul, un alt atentat la libertatea presei, prevede blocarea activitatii jurnalistilor, prin inventarea a trei infractiuni noi: "compromiterea intereselor Justitiei", "violarea vietii private" si "incalcarea prezumtiei de nevinovatie". Adica exact ce-si propune Macovei sa faca ziaristilor. Cei mai afectati de aberatiile ministrei, vor fi, evident, jurnalistii de investigatii si cei independenti ramasi prin Romania, adica putinii ziaristii care-i au indeobste in vizor pe oligarhii si politicienii corupti din triunghiul lui Basescu.
Sa ne amintim ca fosta tovarasa procuror a incercat anul trecut sa pacaleasca parlamentarii, chiar in numele "luptei anticoruptie", cand a cerut imperativ sa schimbe legislatia in vederea prelungirii mandatului de interceptare si ascultare a potentialui inamic al statului de la patru, la sase luni. Si sa ne mai amintim ca, in primavara anului trecut, aceeasi Macovei a facut publica prima varianta a Agentiei Nationale de Integritate, prin care dadea dreptul unor inspectori fiscali sa faca perchezitii si confiscari de bunuri in casele oamenilor, fara mandat de la judecator! Mai mult: in stilul sau recunoscut anti-bisericesc, in acelasi super-proiect ANI pe care il cersesc europenii bietei Cenusarese a Guvernului Tariceanu, Macovei da dovada de prostie legislativa: oamenii sai s-au gandit sa ceara controlul averilor capilor Bisericilor, fara a cunoaste "amanuntul" elementar, si anume ca acestia, ca monahi, nu dispun de nici o letcaie.
Dar pe unde s-a pierdut steagul amazoanei Aliantei, "lupta impotriva coruptiei"? S-au implinit doi ani de lupta cu "sistemul ticalosit" fara ca romanul simplu sa simta pe pielea lui panaceul victoriilor inchipuite ale "dificilei si capricioasei" Macovei. Justitia tot printre ultimele locuri sta in sondajele privind increderea populatiei in institutiile statului, iar la Strasbourg, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), ocupam un loc "fruntas": suntem in top-trei, medalia de argint la tona de procese remise justitiei europene. Pentru ca nedreptatea bantuie si tribunalele si capetele Romaniei.
Aproape incredibil, cei care ar trebui sa puna lentila pe faptele celor creditati absurd cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana tineau ocheanul invers in aceste cazuri. Pana acum.
 Afisari: 3877  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
"Noua Securitate", auzi la ei :-)   de Conan-the-Barbarian
Noua secur... ...   de Tibdam
securitatea e-n toate, e-n cele ce sunt...   de enzo
go Monica!!!   de Nashu
Ce va mirati?   de catani
Drepturi...   de catalin_mattei
   de diana-andreea
Mitul Macovei ...   de gili
Pai daca ZIARISTII   de george nemteanu
LUPA ERA TINUTA BINE ,   de sorge
A r h i v a
  15 noiembrie 1987, 19 ani de nerecunostinta de stat    2006-11-14
  Cu degetele in menghina Puterii    2006-10-23
  Niste liberali se leganau pe o panza de paianjen    2006-10-16
  Cum se poate evita un nou razboi secret    2006-09-01
  "Voci curate" in Europa: de la SS la Securitate    2006-08-21
 Top afisari / comentarii 
 Politia schimba chestionarele auto (13451 afisari)
 Razboi total (5747 afisari)
 Napoleon a murit de cancer (4092 afisari)
 Noua Securitate (3877 afisari)
 Ofiterii lui Niculae (2173 afisari)
 Comisia Europeana avertizeaza ca nu este momentul pentru tulburari pe scena politica romaneasca (400 afisari)
 Documentele de langa "biletel" (313 afisari)
 Romania ingrijoreaza UE prin tendinte moscovite, conform "The Wall Street Journal" (231 afisari)
 O noapte la muzeu (Night at the Museum ) (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.22185 sec.