Ziua Logo
  Nr. 3831 de miercuri, 17 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Interdictie pentru Cozma
-- Miron Cozma si-a manifestat intentia sa paraseasca Romania daca va fi eliberat conditionat, insa procurorii care ancheteaza dosarul mineriadei din iunie 1990 ii pregatesc o surpriza: o interdictie de parasire a tarii.
Lucian Curealriu - ZIUA FOTO
Astfel, cum Judecatoria Sectorului 5 a acceptat eliberarea conditionata a lui Cozma, iar Parchetul a facut recurs, se asteapta decizia Tribunalului Bucuresti. Fostul lider al minerilor a declarat in fata magistratilor ca se gandeste foarte serios sa plece in strainatate, fiind membru al unei organizatii internationale a muncitorilor. Numai ca, daca Tribunalul Bucuresti va accepta eliberarea conditionata, Cozma nu va putea parasi Romania. Si asta pentru ca, desi are calitatea de martor in dosarul mineriadei din iunie 1990, anchetatorii au de gand sa emita o interdictie de parasire a tarii, astfel incat Cozma sa poata fi audiat de cate ori este nevoie.
Judecatoria Sectorului 5 a decis la inceputul lunii ca fostul lider al minerilor sa fie eliberat conditionat, Parchetul atacand cu recurs decizia judecatorilor, acesta urmand sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti. Cozma a sustinut in fata instantei ca a urmat intocmai programul socio-educativ stabilit de Penitenciarul Rahova, fiind evidentiat de sase ori de la ultima cerere de eliberare, fapt ce reprezinta, dupa spusele sale, "dovezi temeinice de indreptare". Parchetul s-a opus eliberarii conditionate si a sustinut ca propunerea comisiei speciale de la Penitenciarul Rahova este neintemeiata si ca Miron Cozma nu a dat semne de indreptare.
Procurorul a mai invocat si faptul ca fostul lider al minerilor a avut antecedente penale si a savarsit fapte grave, cu violenta.
Presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor din Romania, Viorel Ene, a criticat dur decizia instantei de a-i admite lui Miron Cozma cererea de eliberare conditionata, sustinand ca magistratii care au judecat cauza au fost corupti si manipulati politic.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
diversiunea procurorului revolutionar Dan Voinea   de avmr
A r h i v a
  Niculae masluieste asigurarile    2 comentarii
  Expertiza cu repetitie    
  Voiculescu il acuza pe Basescu    
  Penitenciarul universitar    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Legionarii Mota si Marin comemorati in Spania (3295 afisari)
 Penitenciarul universitar (3243 afisari)
 Maria Basescu pazita de un SPP-ist penal (3044 afisari)
 Un nor atomic terorist deasupra Europei (2529 afisari)
 Spaga inapoi! (2469 afisari)
 Primul transplant de uter, de la proiect la realitate (304 afisari)
 DIICOT ne prosteste in fata (274 afisari)
 Romani arestati la Chisinau pentru ''Unire!'' (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00884 sec.