Ziua Logo
  Nr. 3831 de miercuri, 17 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Premiu pentru ZIUA
Eforturile ziaristilor si profesionistilor din industria de turism din Romania au fost recunoscute si premiate cu ocazia celei de-a XV-a editie a "Galei premiilor Asociatiei Jurnalistilor din Turism". Evenimentul a avut loc, ca de obicei, in preajma zilei de nastere a poetului Mihai Eminescu si a fost gazduit de Hotel ARO Palace din Brasov. "Premiile sunt o recunoastere a eforturilor jurnalistilor de a prezenta publicului larg problematica turistica, dar premiem si oamenii de afaceri din aceasta industrie care s-au remarcat in cursul anului 2006", ne-a declarat vicepresedintele AJTR, Mihai Ogrinji. Pentru mass-media au fost acordate sapte premii dintre care unul la categoria "Profesionistii", a revenit colegei noastre Corina Scarlat, redactorul ZIUA pe domeniul turistic. AJTR a mai acordat noua premii pentru profesionistii din industria turismului. Dupa decernarea premiilor toti invitatii au sarbatorit "Revelionul Turismului", dedicat tuturor celor care lucreaza in industria de profil. (C.P.)
Restrictii la brichete
Brichetele care pot fi aprinse de copii sunt interzise, de luni, in Romania, insa acestea urmeaza sa fie scoase de pe piata din luna martie a acestui an si inlocuite cu modele care au dispozitive de aprindere mai rigide, a anuntat, ieri, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui ordin comun al sefilor ANPC si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, incepand din data de 11 martie 2007 vor fi acceptate pe piata romaneasca numai brichetele care nu pot fi actionate de copii cu varste de pana la patru ani. Decizia privind interdictia vanzarii brichetelor este in conformitate cu normele europene. Vor fi interzise, de asemenea, brichetele care imita personaje din desene animate, jucarii, arme, ceasuri, telefoane, sau instrumente muzicale, denumite "brichete fantezii". Comerciantii care vor pune in vanzare brichete neconforme risca amenzi de 3000 de lei. (C.P.)
Moasa europeana
De la inceputul acestei saptamani, Ministerul Sanatatii elibereaza certificatele si adeverintele necesare recunoasterii in celelalte state membre UE a titlurilor de calificare dobandite in Romania in profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist si moasa. Aceste documente se elibereaza numai pentru titularii care intrunesc conditiile de cetatenie, afiliatiune, convietuire si rezidenta prevazute de Legea 95/2006 privind reforma in sanatate si, respectiv, 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist si a profesiei de moasa, precum si organizarea si functionarea Ordinului asistentilor medicali si moaselor din Romania.
Cererile se pot depune la Registratura Generala a MSP, de luni pana vineri, sau se pot transmite prin posta, pe adresa: Ministerul Sanatatii Publice, str. Cristian Popisteanu 1-3, Sector 1, cod 010024, Bucuresti. (C.P.)
A r h i v a
  Capcana imobiliara    
  Olanda aloca doua milioane de euro pentru Centrul Istoric    
  Iarna nu vine pana in februarie    
 Top afisari / comentarii 
 Legionarii Mota si Marin comemorati in Spania (3295 afisari)
 Penitenciarul universitar (3243 afisari)
 Maria Basescu pazita de un SPP-ist penal (3044 afisari)
 Un nor atomic terorist deasupra Europei (2529 afisari)
 Spaga inapoi! (2469 afisari)
 Primul transplant de uter, de la proiect la realitate (304 afisari)
 DIICOT ne prosteste in fata (274 afisari)
 Romani arestati la Chisinau pentru ''Unire!'' (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00974 sec.