Ziua Logo
  Nr. 3831 de miercuri, 17 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Stiri pe scurt
Gelul care impiedica transmiterea SIDA
Cercetatorii brazilieni au dezvoltat un gel microbicid care impiedica transmiterea virusului SIDA, pe baza unei substante izolate dintr-o alga marina (Dictyota pfaffi) care creste pe coasta braziliana, iar testele initiale au demonstrat ca acest tratament este 95% eficace. Coordonatorul cercetarilor, imunologul Luiz Castello Branco, a indicat in cadrul unei conferinte de presa ca cea de-a doua faza a testelor gelului microbicid destinat sa impiedice transmiterea virusului "va incepe din luna februarie pe cobai si celule vii prelevate din colul uterin".Cercetator la Institutul Oswaldo Cruz (IOC) din Rio de Janeiro, Branco a adaugat ca faza initiala a proiectului, desfasurata pe parcursul ultimilor trei ani, a demonstrat ca produsul are o eficacitate de 95%. Branco a indicat ca produsul, in intregime de origine braziliana, ar trebui sa fie lansat pe piata in aproximativ 7 ani. Potrivit cercetatorului, studiile realizate in Africa au demonstrat ca un produs cu eficacitate de minim 30% este deja suficient pentru a reduce cu 40% cazurile de SIDA pe acest continent cel mai afectat de aceasta pandemie. "Femeia va putea utiliza gelul fara ca sotul ei sa o stie", a subliniat Branco.Testele pe subiecti umani, destinate studierii efectelor secundare ale gelului, vor incepe in 2008. (D.M.V.)
Gibson raspunde criticilor
Actorul si producatorul Mel Gibson a raspuns criticilor conform carora cel mai recent film al sau, "Apocalypto", ii prezinta in mod eronat pe indienii Maya ca pe niste salbatici, acuzandu-si oponentii ca nu si-au facut bine temele, transmite Reuters. "Cei care critica filmul ar trebui sa-si faca temele. Eu mi le-am facut", a spus Gibson la proiectia filmului in Mexico City. Indigenii activisti din Guatemala, sunt de parere ca filmul "Apocalypto" este rasist. Cei care critica filmul spun ca scenele cu indieni cu fete fioroase si cu bijuterii din os infipte in piele si scenele in care sunt prezentate sacrificii umane promoveaza stereotipuri despre cultura acestui popor. (D.M.)
Bob Dylan si-a cumparat conac in Scotia
Cantaretul american Bob Dylan si-a cumparat o luxoasa mosie, intinsa pe zece hectare de teren, in tinuturile muntoase din Scotia.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
femeia sa-l foloseasca pe ascuns?   de beatle-maniacul
A r h i v a
  Casa groazei    
  Nu a vrut sa plece de langa rapitor    2 comentarii
  Tot cald    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Legionarii Mota si Marin comemorati in Spania (3295 afisari)
 Penitenciarul universitar (3243 afisari)
 Maria Basescu pazita de un SPP-ist penal (3044 afisari)
 Un nor atomic terorist deasupra Europei (2529 afisari)
 Spaga inapoi! (2469 afisari)
 Primul transplant de uter, de la proiect la realitate (304 afisari)
 DIICOT ne prosteste in fata (274 afisari)
 Romani arestati la Chisinau pentru ''Unire!'' (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00938 sec.