Ziua Logo
  Nr. 3828 de sambata, 13 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Varza dulce de Bruxelles
Rene Parsan 
-- Nici nu ni s-a stins bine ultima steluta galbena din priviri de la Marele Revelion, cum il vor denumi ulterior politicienii nostri, nici nu ne-am dres bine cu o gura de zeama de varza de Bruxelles (cum am inteles eu din noile reglementari impuse de mintile limpezi ale Europei), ca am si inceput sa dam in gropi.
Scandalul de pe Podul Drujba de la Giurgiu ne-a aruncat iar in gura lumii. Grav nu este ca o ceata de osmanlai ne-au injurat de toate alea, ca bulgarii, care au mai multe bube la aderare, au avut ocazia sa ne arate cu degetul ca pe adevaratii ultimi raiosi ai valului de integrare, ca am fost declarati de autoritatile de peste Dunarea prietena ca adevaratii fii ai Mamei Omida, periculos este ca o loaza de primar de frontiera are legal ocazia sa ne faca de rasul lumii. Ce tot spun dragii nostri artizani ai reincorporarii ca au aliniat legislatia la Europa, daca un fleac de articol facut uitat permite oricarui vechil din orice targ amarat sa se comporte ca pe mosia lu' tac'su si sa razuiasca si spoiala de credibilitate si seriozitate pe care am reusit s-o incropim?
Primarul Iliescu zice ca banii din taxa de trecere prin si pe langa Giurgiu sunt indispensabili orasului. Eu zic ca si banii de trecere pe deasupra sau pe sub sunt la fel de indispensabili. Si ca ar trebui platiti de toti oamenii care trec pe langa Giurgiu, chiar daca se deplaseaza de la Ciulnita la Turda. De ce nu pune Iliescu taxa si pe Ecuator sau pe Paralela 45 ca si acelea trec gratis pe langa Giurgiu? Va spun eu pentru ce-i sunt indispensabili. Acest Iliescu este, pentru necunoscatori, primarul care a facut deliciul presei tocmind striperi pentru angajatele Primariei, de Sfantul Gheorghe si mai apoi de 8 Martie si a carui nevasta dadea cu poseta in reporterii veniti sa-i dibuie afacerile. Banuiesc ca fondurile stoarse de la fraieri sunt indispensabile pentru chiloteii flacailor care mai indulcesc amarul bietelor casiere si falnicelor contabile ale institutiei pe care o pastoreste, la propriu. Este acel primar care prin interpusi si neamuri sifoneaza taxele de igienizare in propriile buzunare.
Aici este marele pericol. Ca orice jupan din teritoriu, si amintiti-va ce balaoane misuna prin judete ca Vrancea, Covasna sau Gorj, poate sa activeze o clauza de salvgardare din partea Europei numai pentru a-si proteja propriile afaceri. Romania isi poate rupe integrarea intr-un ciot ca Iliescu sau alt guzgan de siloz.
Nu mai vorbim ca si mai marii lui se comporta cam la fel. Basescu si Tariceanu dupa ce au dat pe gat cupa dulce a integrarii s-au repezit sa-si vada de ceardasul fara sfarsit al mezaliantelor politice, in nici un caz sa gestioneze cat mai eficient fondurile europene care asteapta sa fie cheltuite pe proiecte menite sa ne aduca la nivelul credulilor alora, care au luat chiar de bune promisiunile miorlaite ale premierului si lacrimile lui Basescu. O sa ziceti ca asa ne miscam noi, mai greu la mahmureala, inca nu ne obisnuim sa fim europeni pe inima goala, asa cum vamesul maltez nu s-a invatat cu buletinul de Mizil, dar nu este asa. Nu ne mai putem permite tampenii.
Si ce a facut Tariceanu cand a vazut cum liberalul lui de la Giurgiu ne face de miru' lumii? Evident, nu l-a dat afara din PNL in secunda doi ca sa nu-i fuga la platformisti cu primarie cu tot. Nici nu a blocat prin ordonanta prevederile de care se agata Iliescu ca sa jumuleasca trecatorii prin batatura lui, ca sa nu tulbure apele si mai mult in partid pana la Congres. L-a lasat tot pe Basescu sa descalece de pe snowmobil si sa-l faca albie de porci la telefon pe primar. Niste colegi de-ai mei zic ca amestecul presedintelui a fost neconstitutional. In aceste cazuri, de interes national, eu zic ca si o lopata pe spinare este exagerat de constitutionala.
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
De necrezut, o tara-ntreaga sa se-npiedece de un ciot!?   de Felix81
Varianta   de bbbb
A r h i v a
  Congresul PNL se desfasoara in conditii bune    6 comentarii
  Cateva observatii marunte (II)    12 comentarii
  Razboiul mondial - nevoia de energie    7 comentarii
  La judecata zilei    7 comentarii
  Revelionul lui Bucifal    2006-12-29
  Alesii Dracului    2006-12-19
  Ceata lu' miorlau    2006-12-14
 Top afisari / comentarii 
 Fascinantul Nae Ionescu (4660 afisari)
 Biletelul bomba. E sau nu e? (3665 afisari)
 Spil cu biletul roz (3401 afisari)
 Drepturi pentru handicapati 2007 (3208 afisari)
 Minciuna lui Macovei (2563 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.86405 sec.