Ziua Logo
  Nr. 3824 de marti, 9 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
stiri pe scurt
PD vrea vot uninominal
Democratii au anuntat ieri ca, daca pana la finalul sesiunii parlamentare de primavara nu se va adopta votul uninominal, sunt decisi sa-i ceara premierului sa isi asume raspunderea in Parlament pe acest proiect de lege. "Daca pana la sfarsitul sesiunii nu se va adopta votul uninominal in Parlament, PD va solicita premierului, Guvernului, sa-si asume raspunderea in Parlament pe proiectul de lege care vizeaza votul uninominal, pentru ca atunci, daca se introduce o motiune de cenzura sa stim foarte clar cine doreste vot uninominal si cine nu doreste", a spus Emil Boc la finalul unei reuniuni informale a democratilor. De altfel, liderul PD a tinut sa precizeze ca alegerile parlamentare, la termen sau anticipate, trebuie sa aiba loc pe baza votului uninominal. Potrivit lui Boc, varianta de vot uninominal preferata de PD este "apropiata de modelul propus de Asociatia Pro Democratia, in care oamenii sa voteze persoane in carne si oase, si sa nu mai voteze liste facute in spatele usilor inchise". "Chiar daca are imperfectiuni, votul uninominal este o necesitate, in raport cu cresterea responsabilitatii alesului in raport cu alegatorul", a mai spus Boc. (C.E.)
Geoana dezminte migratia la PLD
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a infirmat, ieri, zvonurile despre posibila plecare a unor parlamentari social-democrati la PLD, sustinand ca sunt "povesti vanatoresti". El a spus ca nici un parlamentar al PSD nu va demisiona din partid pentru a pleca la formatiunea condusa de fostul consilier prezidential Theodor Stolojan. "Povesti vanatoresti, iar cine le arunca pe piata probabil ca nu are altceva mai bun de facut in lipsa de subiecte politice", a raspuns Geoana la intrebarile ziaristilor despre posibile plecari ale unor parlamentari PSD la PLD. Si vicepresedintele PSD Victor Ponta a infirmat aceste zvonuri. "Nu cunosc nici unul atat de inconstient incat sa plece la o constructie care unora le provoaca plansul, altora rasul. De la PSD nu cred ca pleaca nici un pesedist normal", a raspuns Ponta intrebarilor pe tema. (R.A.)
Iliescu si-a luat masina capitalista
Ion Iliescu a dat masina sa marca Cielo si si-a luat, in leasing, un Volkswagen Passat. Potrivit declaratiei de avere reactualizate, liderul PSD si-a vandut vechea sa masina in martie 2006 cu suma de 4000 de euro. Miron Mitrea s-a imbogatit in 2006 cu aproape un miliard de lei vechi. In declaratia de avere actualizata la 21.12.2006 a fostului secretar general al PSD apare un cont curent la Banc Post in valoare de 14.544 RON si un depozit bancar la Citi Bank in valoare de 79.932 RON. Fostul sau coleg de partid - Dan Ioan Popescu - si-a luat in anul care a trecut un ATV, marca Bombardier. Dan Ioan Popescu si-a mai trecut in declaratia de avere si tablouri si alte obiecte in valoare de 20.000 de euro. Fostul sef al PSD Bucuresti are insa o datorie la banca de 1.050.128 RON, contractata in 2006 si scadenta in 2017. La rubrica bunuri imobile care depaseste 1000 euro fiecare si bunuri imobile in strainatate in ultimele 12 luni apare un teren instrainatat catre o persoana fizica, valoarea acestuia fiind de 300.000 de euro. (R.A.)
A r h i v a
  Reguli draconice in PNL    5 comentarii
  Cearta pe restructurare    1 comentariu
  Tariceanu convoaca partidele pentru Strategie    2 comentarii
  Start pentru sefia PSD Bucuresti    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Jos taxele! (7744 afisari)
 Monica Macovei il ataca de la Bruxelles pe premierul Tariceanu si Guvernul sau (2222 afisari)
 Mostenirea Goga, ravnita de Guvernul maghiar (2191 afisari)
 Petrolistul diavolului (2153 afisari)
 Credinte obligatorii si adevaruri impuse de stat (1939 afisari)
 Miron Cozma, eliberat (281 afisari)
 Adrian Nastase si Dan Iosif neaga implicarea in Dosarul "Aurul dacilor" (94 afisari)
 Tariceanu: "Va garantez ca si peste un an voi fi prim-ministru al Romaniei" (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01022 sec.