Ziua Logo
  Nr. 3824 de marti, 9 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Vreme de viroza
Prof.dr. Adrian Streinu Cercel de la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" a precizat ieri, pentru Rompres, ca, in prezent, nu se inregistreaza decat cazuri sporadice de gripa, ceea ce inseamna ca vaccinarea antigripala si-a facut efectul, insa a atentionat ca vremea calda favorizeaza aparitia virozelor respiratorii. In acest moment, potrivit medicului, circula peste 200 de tipuri de virusuri deosebit de agresive si care sunt specifice perioadei de toamna tarzie. Vremea calda din aceasta perioada a dus la o crestere a agresivitatii acestora. Streinu Cercel atrage atentia persoanelor care fac viroze sa se prezinte la medic, sa nu frecventeze locurile aglomerate, sa acopere gura cand stranuta, sa utilizeze batiste de unica folosinta pe care apoi sa le arunce la gunoi, sa respecte regulile de minima igiena, sa sufle nasul in batista. In cazul virozelor, tratamentul consta in administrarea de paracetamol, antitusive daca este cazul, antitermice daca apare febra, multa vitamina C, picaturi pentru nas, consumul de legume, fructe, lichide la temperatura camerei. (C.P.)
Zoo comunitara
Gradina Zoologica din parcul "Nicolae Romanescu" din Craiova va fi mutata pe un alt amplasament, pana la sfarsitul lunii mai, municipalitatea fiind somata de catre Garda de Mediu intrucat custile in care traiesc animalele nu corespund normelor impuse de UE, informeaza Mediafax. Primarul Antonie Solomon a afirmat ca in cazul in care animalele nu vor fi mutate pana la sfarsitul acestei primaveri municipalitatea risca amenzi de pana la 100.000 de lei pe zi. "Nu mai poate ramane in parc, cu leii in cativa metri patrati si ursul in groapa. Mai ales ca, odata cu normele UE, vin si niste amenzi importante. Cei de la Garda de Mediu pot sa-mi dea cate un miliard pe zi", a precizat Antonie Solomon. Potrivit acestuia, animalele vor fi mutate, cel mai probabil, in parcul din Lunca Jiului, unde este spatiu suficient pentru Gradina Zoologica. "Avem acolo 50 ha de teren, unde vad ca n-are nimeni curaj sa intre. Poate sa facem un soi de rezervatie", a mai spus Solomon. (L.M.)
Politie in mahala
Primarul Neculai Ontanu a infiintat o noua sectie de Politie Comunitara, care se adauga celor cinci existente in Sectorul 2 al Capitalei. Edilul isi argumenteaza decizia prin eficientizarea actiunii de asigurare si mentinere a ordinii si linistii publice in cartierul Petricani, unde exista un grad inalt de infractionalitate, constand in talharii, furturi si altercatii intre diferite grupuri. Cu un efectiv permanent de 25 de agenti comunitari si cu patru autovehicule de patrulare, noua sectie de politie isi are sediul pe strada Steaua Rosie nr. 5. Ontanu sustine ca pozitionarea institutiei este strategica, fiind amplasata in apropierea uneia dintre intrarile importante in Capitala dinspre judetul Ilfov, in zona in care autostrada Bucuresti - Brasov traverseaza Sectorul 2. (M.S.)
Petanque in Romania
"Petanque", un sport foarte popular in Occident, se practica organizat de cateva luni in Romania si se va fi disponibil in unele statiuni balneare. "Pentaque este un sport care se practica afara, in echipe dar si individual. Acest sport este de multi ani o disciplina de concurs la olimpiadele jurnalistilor organizate in statiunile din Europa", ne-a delcarat vicepresedintele Asociatiei de Petanque, Liliana Chiriac. Asociatia din Romania, desi este infiintata doar de cateva luni, a organizat competitii care s-au bucurat de succes atat in Bucuresti, cat si in tara. Lansarea petanque-ului in tara este sustinuta de forurile internationale de specialitate, Romania fiind invitata sa participe in 2007 la Cupa Mondiala in Thailanda, iar Federatia Internationala va trimite la Bucuresti instructori. In Belgia sunt legitimati 5 milioane de sportivi, in Franta 4 milioane iar in Germania 3,5 milioane. Detalii despre activitatea asociatiei pot fi urmarite pe site-ul www.petanqueromania.ro. (C.S.)
A r h i v a
  Pensii pe card    1 comentariu
  Pana de curent in Bucuresti    
  Scoala evacuata    
  Intuneric de la Vanghelie    
 Top afisari / comentarii 
 Jos taxele! (7744 afisari)
 Monica Macovei il ataca de la Bruxelles pe premierul Tariceanu si Guvernul sau (2222 afisari)
 Mostenirea Goga, ravnita de Guvernul maghiar (2191 afisari)
 Petrolistul diavolului (2153 afisari)
 Credinte obligatorii si adevaruri impuse de stat (1939 afisari)
 Miron Cozma, eliberat (281 afisari)
 Adrian Nastase si Dan Iosif neaga implicarea in Dosarul "Aurul dacilor" (94 afisari)
 Tariceanu: "Va garantez ca si peste un an voi fi prim-ministru al Romaniei" (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00983 sec.