Ziua Logo
  Nr. 3819 de miercuri, 3 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Tariceanu tine cu dintii de Alianta
-- DA ar putea fi o formula "castigatoare" si la viitoarele alegeri
"Sunt convins ca ar fi o greseala sa renuntam la aceasta formula de alianta intre PNL si PD", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, intr-un interviu pentru Rompres. El a aratat ca sustine in continuare functionarea Aliantei, in ciuda relatiilor din ce in ce mai tensionate.
"Nu am decat o actuala formula pentru care sa pledez (n.r.-in afara de Alianta DA) si care este determinata de protocolul pe care noi l-am agreat si l-am semnat impreuna", a spus Tariceanu. Vorbind despre faptul ca PD sta mai bine in sondaje decat PNL, liderul liberalilor a sustinut ca acest lucru este "perfect explicabil" prin "transferul de popularitate" din partea Presedintiei. "Prin urmare, cred ca nu ramane decat tuturor celor care sunt membri ai PNL, incepand cu mine, care am calitatea de presedinte, sa facem un efort de comunicare mai bun si sa aratam cetatenilor care au fost directiile pe care am actionat si care au fost rezultatele pe care le-am obtinut", a mai spus Tariceanu. Intrebat daca ar fi dispus sa renunte la una dintre functii - cea de premier sau cea de lider al PNL - Tariceanu a spus ca cei care cred ca una dintre functii ii dauneaza celeilalte si invers "nu fac decat sa dovedeasca faptul ca n-au nici experienta si n-au nici urma de cultura politica".
"In toata lumea democratica, care se bazeaza pe functionarea institutiilor si partidelor democratice, o sa observati ca intotdeauna partidul care face parte dintr-un Guvern sau conduce, ca sa zicem asa, tara, da si primul-ministru, si acea persoana este si presedintele partidului. Nu exista alta formula", a argumentat premierul. Potrivit acestuia, formulele cu guvern de tehnocrati "nu sunt decat niste formule iesite din mintea unora care dovedesc ca nu au invatat nimic dupa 17 ani din ceea ce inseamna un sistem cu adevarat democratic". Seful Executivului a mai spus ca Alianta ar putea fi o formula "castigatoare" si la viitoarele alegeri din 2008 cu conditia de a nu se face "greseala" sa se renunte la aceasta alianta. "In ceea ce priveste PNL, atata vreme cat voi fi presedinte, va asigur ca voi pleda pentru mentinerea aliantei politice cu PD si pentru consolidarea ei, spirit in care am si actionat, de reducere a potentialelor conflicte sau tensiuni", a adaugat Tariceanu. (C.E.)
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Poate aliantza"Nu"ca aia cu "Da" 'i cam expirata......!!!   de MariusAdrianPorojnicu
Alianta a murit!!!   de catalin_mattei
"Tariceanu tine cu dintii de Alianta" - da asa este , pentruca   de ionion
Tariceanu   de doctorul
Tariceanu tine...   de Viorica Ianc
   de Isidor Livia
A r h i v a
  UCM acuza UDMR de tradare    2 comentarii
  Regele Mihai la Alba Iulia    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Executat ritualic (4126 afisari)
 Interviu difuzat post mortem (3615 afisari)
 Din nou in Europa (3152 afisari)
 Partide refuzate (2928 afisari)
 Suprematia stangii (2831 afisari)
 Cand ninge peste Romania (1028 afisari)
 Graham Watson: Ar fi trist pentru Romania sa piarda startul in UE prin alegeri anticipate (63 afisari)
 Indiana Jones 4 in 2008: "Nu stiu inca daca voi reveni in pielea lui Indiana Jones, dar cred ca palaria inca mi se potriveste", declara Harrison Ford (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.