Ziua Logo
  Nr. 3819 de miercuri, 3 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Locuinta autoincendiata de proprietar
Un barbat in varsta de 68 de ani din localitatea harghiteana Feliceni a ajuns in stare grava la spital, dupa ce si-a incendiat intentionat locuinta. Seful postului de Politie Feliceni, agent Gogu Constantin Radu, a declarat, ieri, ca proprietarul imobilului, Szasz Dominic, traia in concubinaj, de mai multi ani, cu Doina Oltean, mama Ramonei Asztalos, tanara careia barbatul i-ar fi vandut locuinta, cu conditia ca aceasta sa-l ingrijeasca la batranete. Potrivit Mediafax, cei trei au petrecut sarbatorile impreuna si, pe fondul consumului exagerat de alcool, s-au iscat controverse aprinse, soldate cu reprosuri din partea barbatului care s-a simtit neglijat si folosit. Ieri dimineata, Szasz a mers in camara si a dat foc mai multor hartii. Conform declaratiei ofiterului operativ, Ilie Craciun, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Harghita, incendiul a fost anuntat la ora 8:38 de catre vecini, in zona deplasandu-se noua suborfiteri cu doua autospeciale, acestia reusind sa stinga focul in aproximativ o ora. (O.R.)
Bila neagra a aderarii
Nici unul dintre cele 45 de penitenciare din Romania nu indeplineste standardele impuse de Uniunea Europeana. Suprapoluarea, lipsa de igiena si personalul insuficient sunt principalele probleme ale inchisorilor romanesti si asta in ciuda investitiilor care se fac in fiecare an pentru imbunatatirea conditiilor de detentie. Sorin Dumitrascu, director adjunct ANP, a declarat ca "exista un numar de penitenciare care sunt aproape de respectarea standardelor, exista penitenciare modernizate, exista penitenciare care nu arata foarte bine". In Romania, in cele 45 de inchisori sunt detinute 34 de mii de persoane, numarul acestora fiind redus in ultimii trei ani, cu 10 mii de arestati, prin aplicarea unor noi politici de executare a pedepselor. Totodata, scade si numarul angajatilor din sistemul penitenciar, in fiecare an cu 5%. Intr-o ierarhie raportata la conditiile de detentie si numarul de detinuti, printre cele cotate bine sunt penitenciarele Gherla, Arad, Giurgiu, Craiova si Tulcea. La polul opus se afla Jilava, Vaslui, Baia Mare, Tichilesti si Poarta Alba. (O.R.)
Mii de romani au trecut doar cu buletinul
Peste noua mii de romani au tranzitat frontierele tarii in primele 24 de ore ale lui 2007, cei mai multi traversand granita spre Ungaria doar cu buletinul, prin vamile Bors si Nadlac, informeaza Ministerul Administratiei si Internelor. Potrivit MAI, din cei noua mii de romani care au trecut frontierele tarii in primele 24 de ore ale acestui an, peste sapte mii au traversat granita de vest si sud, spre Ungaria si Bulgaria. Politistii romani de la frontiera alaturi de omologii lor din statele vecine, au efectuat controlul comun, dupa principiul "o singura oprire", pentru cei sapte mii de cetateni romani, 3000 pe fluxul de intrare in tara si 4000 pe fluxul de iesire din Romania. Inca din primele ore ale noului an, de la ora 1:00 si pana luni seara, aproximativ 2500 de persoane au trecut frontiera pe la Vama Bors, judetul Bihor, majoritatea dintre ei dorind sa se convinga ca pot trece frontiera doar cu cartea de identitatea, fara a mai fi supusi controlului la granita.
(O.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Adevarat!   de voivodu
A r h i v a
  Placinta pentru Buliga    10 comentarii
  Peste 20.000 de politisti in strada    1 comentariu
  Aglomeratie si drumuri dificile    
 Top afisari / comentarii 
 Executat ritualic (4126 afisari)
 Interviu difuzat post mortem (3615 afisari)
 Din nou in Europa (3152 afisari)
 Partide refuzate (2928 afisari)
 Suprematia stangii (2831 afisari)
 Cand ninge peste Romania (1028 afisari)
 Graham Watson: Ar fi trist pentru Romania sa piarda startul in UE prin alegeri anticipate (63 afisari)
 Indiana Jones 4 in 2008: "Nu stiu inca daca voi reveni in pielea lui Indiana Jones, dar cred ca palaria inca mi se potriveste", declara Harrison Ford (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00726 sec.