Ziua Logo
  Nr. 3771 de vineri, 3 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Bienala de Arhitectura
In perioada 2 noiembrie - 2 decembrie, la Bucuresti se desfasoara cea de-a saptea editie a Bienalei de Arhitectura Bucuresti - BAB 2006 care va cuprinde expozitia concurs arhi_Generator cu cele mai valoroase opere din ultimii doi ani ale arhitectilor romani din tara si din strainatate, doua expozitii si cinci conferinte profesionale de arhitectura contemporana japoneza, dar si o serie de evenimente incluse in Forumul BAB. Organizata de Uniunea Artistilor Plastici, Bienala de Arhitectura Bucuresti reprezinta cel mai important eveniment de acest gen din Romania. Anul acesta lucrarile au fost impartite in opt sectiuni de concurs: arhitectura sub 1000 mp, arhitectura peste 1000 mp, urbanism si amenajarea spatiilor urbane, arhitectura de interior si scenografie, design de obiect, restaurarea monumentelor de arhitectura, reabilitarea cladirilor si publicatie de arhitectura. Pentru fiecare sectiune juriul confera nominalizari si cate o medalie, la care se adauga premiul special al Presedintelui UAR - arh. Peter Derer. Comisarul Bienalei este arh. Stefan Lungu. Dupa 2 decembrie, Bienala de Arhitectura va continua la inceputul anului 2007 sub forma unei expozitii itinerante in principalele orase din tara, Craiova, Brasov, Sibiu, Cluj, Timisoara, Oradea, Suceava, Iasi si Constanta. In acest an, revista Arhitectura, organizator-delegat al Bienalei si publicatia Uniunii Arhitectilor din Romania, serbeaza 100 de ani de la aparitia primului numar, in 1906. Cu aceasta ocazie, in seara festivitatii de premiere de la Ateneul Roman va avea loc expozitia Arhitectura - 100 de ani. (D.C.)
"Metafizica libertatii"
Astazi, la ora 13, in Sala Albastra a Universitatii din Craiova va avea loc lansarea volumului "Metafizica libertatii" al lui Gheorghe Danisor, prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova. Cartea a aparut de curand in colectia "Biblioteca de Filozofie", la Editura Paralela 45. Volumul va fi prezentat de Gheorghe Vladutescu si Tudor Catineanu. Cu acest prilej se va inaugura oficial si Filiala Craiova a Editurii Paralela 45, fondata in colaborare cu Fundatia Editurii Scrisul Romanesc, la eveniment fiind invitat si scriitorul Calin Vlasie, directorul general al editurii. (M.A.)
Vietnamul in fotografie
Organizata in tandem de catre Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) si Uniunea Scriitorilor din Romania (USR), expozitia "In Tara Dragonilor" prezinta imagini din Vietnam. Nichita Danilov, Horia Garbea, Mihail Galatanu si Ion Muresan vor prezenta expozitia la vernisajul de azi (3 noiembrie, orele 15.00). Publicul va avea acces in Tara Dragonilor pana pe 10 noiembrie. In alta ordine de idei, proiectul "Serile de poezie si muzica - poetii orasului Bucuresti", lansat tot de MNLR, dar in tandem cu ArCuB, continua in spatiul Cafenelei "La Muzeu" (orele 19.00), cu o seara Nichita Danilov. Titlul recitalului este "In desert si pe ape", amfitrion urmand sa fie Traian T. Cosovei. (L.D.)
A r h i v a
  "Colivie, caut prizonier!"    1 comentariu
  Capote. Truman Capote    
  "Aripile" lui Caltia in Palatul Banffy    
  Un pictor uitat: Gabriel Stephanescu-Arephy    1 comentariu
  Wurmbrand versus Eminescu    1 comentariu
  Festivalul SoNoRo    
  Germania a preluat plata imprumuturilor austriece    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Zoe PETRE: Atentie, universitati, vi se pregateste ceva! (1) (2465 afisari)
 Marie Jeanne, "sotia secreta" a lui Munaf (2354 afisari)
 Stoica si asociatii - episodul III (1952 afisari)
 Israelul ameninta voalat Iranul (1706 afisari)
 Pavel Felgenhaue: Militarii lui Putin nu ies la socoteala (1498 afisari)
 Iarna la inceput de noiembrie (47 afisari)
 Desemnarea judecatorilor europeni din partea Romaniei, amanata a doua oara (19 afisari)
 PSD la sfat (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00874 sec.