Ziua Logo
  Nr. 3771 de vineri, 3 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Actiunile Ardaf suspendate
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit perioada de suspendare de la tranzactionare a actiunilor Ardaf pana cand institutia va constata finalizarea procesului de redresare financiara prin administrare speciala. CNVM a hotarat, la finele lunii august, suspendarea de la tranzactionare a actiunilor Ardaf din piata Rasdaq, dupa ce cu o luna inainte Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a initiat procedura de redresare financiara a firmei din Cluj-Napoca prin administrare speciala. Termenul de suspendare a fost, ulterior, prelungit de mai multe ori. Actionarii Ardaf se vor reuni la 14 noiembrie pentru a discuta majorarea capitalului social cu pana la 100 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor. Compania a inregistrat in primul semestru pierderi de 82,4 milioane lei. Primele subscrise in perioada ianuarie-iunie au totalizat 122,6 milioane lei, in scadere cu 21,79% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut. Potrvit celor mai recente raportari, Tender SA detine 70,69% din capitalul Ardaf. Fondul Clairmont Holding Limited controleaza 12,71% din capital, iar Raiffeisen Zentralbank Austria are 10,19% din titluri. (E.I.)
Schimbare la Bancpost
Directorul general al Bancpost, George Michelis, a decis sa renunte la functia detinuta in cadrul institutiei bancare pentru a se implica intr-o serie de proiecte personale, a anuntat, ieri, banca. George Michelis va ramane in functia de director general al bancii pana la 1 ianuarie 2007, potrivit unui comunicat al Bancpost. Pe durata mandatului sau, Michelis a coordonat programul de restructurare a Bancpost, se spune in comunicat. Acesta a inclus o noua platforma IT, modernizarea si extinderea retelei teritoriale, lansarea de noi produse si servicii si implementarea modelului de business al Eurobank EFG, actionarul majoritar al Bancpost. In al treilea trimestru, valoarea activelor Bancpost a crescut la aproape 1,9 miliarde de euro, fata de 1,73 miliarde de euro in primele sase luni ale acestui an. (E.I.)
Forum economic la Roma
La Roma a avut loc conferinta internationala "Finantarea si dezvoltarea afacerilor europene", organizata de Forum Invest Romania. Din partea Romaniei au participat viceguvernatorul BNR Eugen Dijmarescu, fostul presedinte Emil Constantinescu si Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, Reprezentant Special al Guvernului Romaniei. Conferinta a avut trei sesiuni plenare: "In pragul aderarii la Uniunea Europeana - 2007- 2013: 30 miliarde de euro de investit", "Sectoarele economice cheie pentru dezvoltarea durabila: infrastructura, transport, energie" si "Romania: destinatia pentru internationalizarea si exportul de capital in Europa: mari oportunitati pentru IMM-uri in industrie si agricultura". La conferinta au mai participat David Sweet, responsabil pentru Coordonarea Fondurilor Structurale pentru Romania al Comisiei Europene, Massimo Mamberti, director general al Institutului de Comert Exterior din Italia, membri ai Parlamentelor Italiei si Romaniei, precum si reprezentanti ai diferitelor institutii guvernamentale, financiare si comerciale din Romania si Italia. (E.I.)
Lansare Wind Telecom
Compania poloneza Wind Telecom, producatoare de solutii voice, a lansat ieri noua solutie digitala de inregistrare a apelurilor telefonice pentru imbunatatirea satisfactiei clientilor. "Solutia se adreseaza catre operatorii de telefonie mobila, catre banci sau institutii financiare nonbancare, institutiilor guvernamentale, servicii secrete, politie sau catre dispeceratele serviciilor de urgenta", a afirmat ieri Alex Vladutoiu, director de vanzari pe Romania al companiei. Noua solutie ofera capacitati sporite de arhivare (pana la 10.000 de ore pe un hard disc) si are o compatibilitate sporita cu cele mai populare centrale telefonice (Alcatel, Siemens, Ericson, Panasonic etc.). Datele inregistrate sunt comprimate si salvate pe un suport de stocare intern, ulterior putand fi transferate pe medii externe (discuri DVD RAM, servere etc.) Potrivit lui Vladutoiu, serviciul de inregistrare are un pret accesibil, variabil in functie de necesitatile clientului, fiind o solutie intermediara intre una ieftina si mai putin performanta si una foarte scumpa. (G.R.P.)
Centrul Sf. Irina, la un an
Centrul de Ingrijiri Paliative Sfanta Irina organizeaza, astazi, incepand cu orele 11.00, o conferinta de presa prilejuita de implinirea unui an de existenta, se arata intr-un comunitat al institutiei. Hospice Sfanta Irina este singura unitate medico-sociala din Bucuresti care acorda asistenta medicala, sociala, psihologica si spirituala bolnavilor de cancer aflati in stadii avansate ale bolii. La manifestarea organizata la sediul Centrului, situat in Voluntari, strada Erou Mircea Marinescu nr. 3, este asteptat actorul si regizorul Dan Puric, in calitate de membru de onoare. (D.E.)
A r h i v a
  Seres: Toti sunt vinovati!    2 comentarii
  Rezerva valutara a BNR a depasit 21 de miliarde de euro    5 comentarii
  Romania, lider la deseuri    1 comentariu
  Formulare noi pentru decontul TVA    
  Piata neagra a tigarilor merge spre 30%    
 Top afisari / comentarii 
 Zoe PETRE: Atentie, universitati, vi se pregateste ceva! (1) (2465 afisari)
 Marie Jeanne, "sotia secreta" a lui Munaf (2354 afisari)
 Stoica si asociatii - episodul III (1952 afisari)
 Israelul ameninta voalat Iranul (1706 afisari)
 Pavel Felgenhaue: Militarii lui Putin nu ies la socoteala (1498 afisari)
 Iarna la inceput de noiembrie (47 afisari)
 Desemnarea judecatorilor europeni din partea Romaniei, amanata a doua oara (19 afisari)
 PSD la sfat (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01161 sec.