Ziua Logo
  Nr. 3756 de marti, 17 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Maxime istorice la Bursa
Indicele BET-FI, care urmareste cotatiile societatilor de investitii financiare (SIF), a urcat la 55.485 puncte in sedinta de luni a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), atingand astfel cel mai inalt nivel din istoria BVB, iar indicele general al Bursei, BET-C a atins un nou maxim absolut. BET-FI a crescut cu 3,14% in sedinta bursiera de luni, iar fata de inceputul acestui an avansul a fost de 16,6%. BET-C a depasit maximul absolut inregistrat in sedinta din 4 octombrie si a ajuns luni la 5.085 puncte, un nou nivel istoric. BET-C a urcat cu 1,46% fata de inchiderea de vineri si cu 30% fata de inceputul anului. (E.I.)
Prima zapada la Predeal
Locuitorii din Predeal, judetul Brasov, au avut parte, ieri, de prima ninsoare din aceasta toamna, stratul de zapada pe varful Omu masurand pana la zece centimetri, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania Sud Sibiu, transmite Mediafax. "In cursul zilei de astazi (n.r - ieri), de la miezul noptii si pana la orele 16.00 a nins in zona orasului Predeal si in aproape toate zonele de munte. Cel mai gros strat de zapada a fost insa pe varful Omu, de zece centimetri. Conditiile de ninsoare slaba se vor mai mentine pana spre seara, dar in zilele urmatoare vremea se va indrepta si nu vor mai fi precipitatii nici sub forma de ploaie, nici sub forma de ninsoare, a declarat pentru Mediafax Udo Reckerth, meteorolog previzionist la Centrul Meteorologic Transilvania Sud Sibiu. (L.M.)
Turismul sub lupa
Programul German de Promovare Economica si Ocupare a Fortei de Munca IBD-GTZ organizeaza, cu prilejul Targului International de Turism Bucuresti - Editia 2006, "Forumul de bune practici in turism". Evenimentul va avea loc vineri, 20 octombrie, incepand cu ora 9,30 in Centrul de Conferinte al Romexpo, iar partenerii in organizarea evenimentului sunt: IBD - GTZ, ANAT, Romexpo si Fundatia Friedrich-Ebert. Deschiderea oficiala va avea loc la ora 9.30 in Sala Madgearu si va fi urmata de prezentarea rezultatelor studiului realizat de IBD-GTZ in randul tour-operatorilor germani care au Romania in program (Romania vazuta de tour-operatorii germani). Vor urma comunicarile de specialitate pe trei sectiuni, in salile Madgearu, Brancusi si Sadoveanu. (C.S.)
Targul Educational Bucuresti
Maine se deschide, la Colegiul National "Iulia Hasdeu", Targul Educational Bucuresti, organizat de Expo 24 cu sprijinul Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Targul are doua sectiuni: expozitia de mijloace didactice, soft educational, oferte pentru profesori, elevi si studenti din diferite domenii de activitate si prezentarile de produse ale firmelor expozante. Firmele participante la eveniment vor expune materiale didactice noi (proiectoare interactive, table scolare coordonate prin soft propriu, table interactive), soft educational (cursuri interactive de biologie, geografie, istorie, chimie, fizica), mobilier scolar (modele noi de banci si catedre), aparatura de laborator (microscoape laser), carte educationala, programe educationale, materiale didactice pentru dotarea laboratoarelor. Targul poate fi vizitat de miercuri pana sambata, intre orele 10.00 si 18.00, si duminica in intervalul 10.00-15.00. (Magda SEVERIN)
IFC actionar la MedLife
International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, a incheiat, ieri, un contract de finantare cu compania de servicii medicale MedLife Bucuresti si a cumparat un pachet de actiuni reprezentand 20% din titluri. Pentru pachetul de actiuni, IFC a platit echivalentul in lei a cinci milioane dolari. Institutia financiara internationala a acordat MedLife, totodata, un imprumut in valoare de sase milioane dolari. "MedLife este prima investitie IFC in domeniul medical din Romania. (...) Unul dintre principalele motive pentru care IFC se implica in sectoarele sociale, cum ar fi cel sanitar, este de a ajuta la atenuarea poverii puse asupra sistemului sanitar public al tarii si de a stimula asigurarile private de sanatate", a declarat ieri, potrivit Mediafax, directorul IFC pentru sanatate si educatie, Guy Ellena. Finantarea va permite extinderea serviciilor MedLife in alte regiuni, asigurand, partial, dezvoltarea de clinici si spitale private cu pana la 50 de paturi, asemanatoare celui din Bucuresti, in orase precum Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi si Cluj-Napoca, in urmatorii doi ani. Valoarea totala a proiectelor este estimata la 25 milioane dolari. (C.P.)
Rectificare BNR
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a precizat, ieri, ca pretul emisiunii numismatice dedicata Tezaurului de la Cucuteni-Baiceni este de 175 lei fara TVA si fara pretul cutiei de prezentare, si nu 113,01 lei fara TVA , cum fusese comunicat anterior. Banca centrala a pus in circulatie, incepand de ieri, o moneda din aur, cu valoarea nominala de 10 lei, dedicata Tezaurului de la Cucuteni-Baiceni. Emisiunea face parte din ciclul tematic "Istoria aurului", si are un tiraj de 500 exemplare. (A.G.C.)
A r h i v a
  FMI: Cota unica ar putea fi abandonata    5 comentarii
  Erste intra in forta si pe piata imobiliara    
  Obligatiunile Bancii Mondiale intra la BVB    
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoarea III (3209 afisari)
 "Lacheul", "penibilul" si "betivul" (2614 afisari)
 Seful PPE il someaza pe Basescu (2431 afisari)
 Adrian SEVERIN: Republica de la Cluj (2046 afisari)
 Politica de doi poli: platforma Stoica-Stolojan (1941 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01042 sec.