Ziua Logo
  Nr. 3696 de marti, 8 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Tender ramane in arest
-- Judecatorii de la Curtea de Apel au admis recursul procurorilor fata de decizia Tribunalului Bucuresti care revocase mandatul de arestare preventiva emis pe numele omului de afaceri * Ovidiu Tender a fost dus ieri la Parchetul General pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala
Curtea de Apel Bucuresti a admis, ieri, recursul procurorilor DIICOT impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care revocase mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Ovidiu Tender. De asemenea, instanta l-a obligat pe omul de afaceri timisorean la plata a 500 de lei reprezentand cheltuieli judiciare. Atat Ovidiu Tender, cat si avocatii acestuia nu au fost prezenti in sala in momentul in care Curtea de Apel s-a pronuntat asupra recursului formulat de Parchet. Dupa cum se stie, in 5 iulie Tribunalul Bucuresti a hotarat ca Ovidiu Tender sa fie eliberat, dar cu precizarea ca decizia este suspensiva pana la data judecarii recursului.
"Continua sirul abuzurilor"
Tot ieri, Ovidu Tender s-a prezentat la Parchetul General, pentru a-i fi prezentat materialul probator din dosarul RAFO-Carom, despre care anchetatorii spun ca s-a finalizat si ca urmeaza sa ajunga spre sfarsitul lunii august in instanta. Omul de afaceri sustine insa ca procurorii nu-l pot trimite in judecata prea curand pentru ca inca se mai fac audieri in dosar si nu au fost prezentate obiecitiile partilor la concluziile expertizei finaciar-contabile. Tender s-a referit si la decizia de ieri a Curtii de Apel care a admis recursul procurorilor in ceea ce priveste decizia Tribunalului de revocare a mandatului de arestare preventiva. "Curtea de Apel continua sirul abuzurilor", a precizat Ovidiu Tender.
Pozitii diferite
La scurt timp dupa omul de afaceri timisorean, la Parchet a ajuns si avocatul sau Gheorghita Mateut. Acesta a declarat, conform Newsin, ca va cere, in scris, rezolutia exceptiei ridicate saptamana trecuta, privind nefinalizarea urmaririi penale. Mateut a mai precizat ca a fost sunat joia trecuta de unul dintre procurorii DIICOT - Alina Bica - si a fost informat ca exceptia ridicata de el a fost admisa.
In schimb, Robert Cazanciuc, purtatorul de cuvant al Ministerului Public, a declarat ca in cazul Tender ancheta a fost finalizata si ca procurorii au stabilit cu inculpatii din dosar agenda de prezentare a materialului de urmarire penala. "Nu este vorba despre admiterea unei exceptii. Cred ca avocatii au inteles gresit rezultatul unor discutii referitoare la desfasurarea in timp a unor proceduri. Procurorul de caz nu a admis ca atare vreo exceptie ridicata de avocatii lui Ovidiu Tender, dar s-a facut vorbire daca dosarul va putea fi consultat de avocati ca parte a dreptului la aparare sau ca procedura", a spus Robert Cazanciuc.
La sfarsitul intalnirii cu procurorii, care a durat cateva ore, avocatul lui Tender, profesorul Gheorghita Mateut, a precizat ca la intalnirea de ieri au avut loc doar discutii procedurale.
De asemenea, el a declarat ca li s-a confirmat verbal ca li s-a admis exceptia privind inadmisibilitatea prezentarii dosarului de urmarire penala, desi acest lucru fusese infirmat ceva mai devreme de Cazanciuc. (G. TARATA)
 Afisari: 169  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Magistratii buni de plata    5 comentarii
  Buzura trebuia sa-i ia locul lui Iliescu in '92    2 comentarii
  Meciul Cotroceni-Victoria se poarta pe bazele ANS    
  Gabriel Bivolaru regim preferential in puscarie    1 comentariu
  Musetescu cercetat in dosarul ARO    2 comentarii
  Se dubleaza salariile soldatilor    
 Top afisari / comentarii 
 Siria e gata de razboi (3681 afisari)
 "Presedinte ticalos" sau "sistem ticalosit"? (2728 afisari)
 Romania, luata peste picior in problema Bastroe (2517 afisari)
 Buzura trebuia sa-i ia locul lui Iliescu in '92 (2464 afisari)
 Proiectul Ucraina: divizarea este inevitabila (2429 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00807 sec.