Ziua Logo
  Nr. 3696 de marti, 8 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Gabriel Bivolaru regim preferential in puscarie
Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru devalizarea BRD, a beneficiat in perioada in care a fost incarcerat la Penitenciarul de maxima siguranta Drobeta Turnu Severin de mai multe vizite ilegale din partea unor oameni politici, dar si a unor manelisti. Astfel, conform unei note a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), citata de Mediafax, in 23 decembrie 2005, Bivolaru a fost vizitat de Valentin Rusu, zis Vali Vijelie, si de Nicolae Dinut, zis Adi de la Valcea, cu ocazia unui spectacol organizat in unitate la initiativa fostului deputat si cu aprobarea conducerii. In 5 ianuarie 2006, devalizatorul BRD a primit vizita deputatului Eugen Nicolicea si a viceprimarului municipiului Drobeta Turnu-Severin, Constantin Gheorghe. Prezenta celor doi oameni politici nu a fost insa inregistrata in registrele specifice, existente in unitate. Ambele vizite au avut loc, din dispozitia directorului Vasile Burcu, la clubul unitatii si nu in cadrul sectorului vizite.
Cu aprobarea directorilor
In nota ANP se mentioneaza ca fostul deputat PDSR, care a fost incarcerat in acest penitenciar in perioada 17 noiembrie 2005 - 9 februarie 2006, a beneficiat, in plus fata de drepturile legale, de trei vizite suplimentare. Una aprobata de directorul penitenciarului, inspector-sef Vasile Burcu, iar celelalte doua de catre directorul adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar, inspector-sef Sever Sama. "Verificarile efectuate au scos in evidenta serioase deficiente in indeplinirea atributiilor de serviciu de catre directorul unitatii, inspector-sef Vasile Burcu si inspector-sef Sever Sama, director adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar, fapt pentru care apreciem ca sunt intrunite conditiile necesare pentru sesizarea comisie de disciplina din cadrul ANP pentru neglijenta manifestata in indeplinirea atributiilor de serviciu si atitudine toleranta fata de comiterea de abateri disciplinare de catre subordonati", se arata in nota ANP in care s-a propus sesizarea Comisiei de disciplina cu privire la cei doi directori. De altfel, in urma acestor fapte, directorul Vasile Burcu a fost revocat din functie. Totodata, Comisia de disciplina din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizata cu privire la agentul sef Milu Gruescu, care nu a inregistrat vizitele lui Eugen Nicolicea si Constantin Gheorghe, respectiv cu privire la agentii sefi principali Maria Vladioniu si Gheorghe Constantinescu.
Conform regulilor informale stabilite de conducerea unitatii, initiativa solicitarii unei vizite cu o alta persoana decat membrii familiei apartine persoanelor respective, nu detinutului, iar aprobarea este data in afara orelor de program de seful de tura sau loctiitorul sefului de tura, nu de directorul unitatii. Detinutul Gabriel Bivolaru a beneficiat, de regula, de vizita altor persoane decat membrii familiei dupa ora 15.00.
Doua recompense intr-o zi
Pe de alta parte, un alt aspect precizat in nota Administratiei Nationale a Penitenciarelor se refera la cele patru recompense cu suplimentarea dreptului la pachet si vizite, primite de Gabriel Bivolaru. Din cele patru, doua sunt datate in aceeasi zi, respectiv 8 februarie 2006, pentru "munca depusa la punctul de lucru Rilug" - zece zile castig in ianuarie -, si pentru "participarea la personalizarea spatiilor unde se desfasoara activitati socio-educative cu detinutii - doua zile castig in februarie. Potrivit ANP, recompensele acordate lui Bivolaru in aceeasi zi determina suspiciuni cu privire la corectitudinea aprobarii acestora.
Nota ANP a stat la baza deciziei Judecatoriei Sectorului 5 care, dupa cum se stie, in 26 iulie, a respins atat cererea lui Bivolaru, cat si propunerea Comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova, privind eliberarea conditionata a fostului deputat PDSR.
George TARATA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
CUM VINA ASTA ???   de BODEA ALEXANDRU
A r h i v a
  Magistratii buni de plata    5 comentarii
  Buzura trebuia sa-i ia locul lui Iliescu in '92    2 comentarii
  Meciul Cotroceni-Victoria se poarta pe bazele ANS    
  Musetescu cercetat in dosarul ARO    2 comentarii
  Tender ramane in arest    
  Se dubleaza salariile soldatilor    
 Top afisari / comentarii 
 Siria e gata de razboi (3681 afisari)
 "Presedinte ticalos" sau "sistem ticalosit"? (2728 afisari)
 Romania, luata peste picior in problema Bastroe (2517 afisari)
 Buzura trebuia sa-i ia locul lui Iliescu in '92 (2464 afisari)
 Proiectul Ucraina: divizarea este inevitabila (2429 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.