Ziua Logo
  Nr. 3696 de marti, 8 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Jiul acuza: "Rapidistii ca MM Stoica!"
-- Reluarile tv arata ca incidentele de la meciul Rapid - Jiul au fost mult mai serioase decat s-a crezut initial * Sapunaru l-a lovit cu capul in figura pe Borza, iar mai tarziu l-a injurat in fata pe arbitru, care ii aratase cartonasul galben
Incidentele aparent minore de la meciul Rapid - Jiul, disputat sambata seara la Ploiesti, au luat amploare ieri, cand jucatorii echipei din Petrosani au acuzat violenta verbala si fizica a giulestenilor. Conflictul in cauza a avut loc in minutul 29, cand Borza, atacantul Jiului, a intrat periculos la portarul Dani Coman, care tocmai prinsese mingea in preajma liniei de sase metri a careului propriu. Fotbalistul echipei din Petrosani a fost inconjurat imediat de mai multi fundasi rapidisti, dar "meleul" a fost repede imprastiat de goal-keeper-ul giulestenilor. Pe reluarile tv insa se vede clar cum Cristian Sapunaru (foto) il loveste cu capul in plina figura pe Borza, care se prabuseste pe teren sub ochii arbitrului Lucian Dan, care nu a dictat nici o sanctiune disciplinara la faza respectiva. Fundasul venit de la FC National a continuat sa fie recalcitrant, iar in minutul 41, imediat dupa ce a primit un cartonas galben, l-a injurat de mama, in fata, pe arbitru, fara ca acesta sa reactioneze! Asta la doar doua saptamani dupa ce jucatorul s-a plans prin ziare ca la meciul din Supercupa Romaniei a fost injurat de mama de catre Mihai Stoica, managerul general al Stelei, in conditiile in care cea care i-a dat viata a decedat. Agresivitatea lui Sapunaru l-a iritat pana si pe Coman, care i-a cerut fundasului sa fie mai calm si sa-i lase pe jucatorii mai vechi ai Rapidului sa isi rezolve singuri conflictele de pe teren. Jucatorii Jiului au dezvaluit ieri ca giulestenii au creat o atmosfera ostila pe toata durata partidei jucate la Ploiesti. "M-au injurat de mama, mi-au spus multe vorbe urate si atunci mi-am iesit din minti. Noroc ca a intervenit Dani Coman, care este un portar de mare caracter si a aplanat spiritele, altfel cine stie ce ar fi iesit", a afirmat Marian Constantinescu, unul dintre fotbalistii antrenati de Florin Marin. Fotbalistul Jiului l-a acuzat si pe antrenorul secund al Rapidului. "Domnul Rada s-a comportat cu noi asa cum a facut MM Stoica (n.r. - managerul stelist, Mihai Stoica) in finala Supercupei Steaua - Rapid cand s-a luat de jucatorii giulesteni. Asa cum rapidistilor nu le-a convenit sa fie injurati, asa nu ne-a convenit nici noua", a mai spus Constantinescu.
Conflict in campionatul trecut
Cele doua cluburi au intrat prima data in conflict in ultima etapa a campionatului trecut, cand Rapid a jucat la Petrosani in ceea ce s-a transformat in scandalul sezonului. Giulestenii au pierdut cu 0-3 la "masa verde" dupa ce au avut cinci eliminati, iar la finalul intalnirii respective au acuzat atmosfera ostila din orasul minier. In conditiile in care rivalitatea cu Steaua atinsese cote fantastice, in joc fiind titlul de campioana, Rapidul a fost primit la Petrosani cu sute de steaguri ros-albastre si cu imnul neoficial al trupei din Ghencea. Asta i-a inrait pe rapidisti, care au scapat nervii de sub control si au incheiat jocul lamentabil, in minutul 75. Scuza elevilor lui Razvan Lucescu a fost atunci ca nu au mai suportat ostilitatea unor adversari despre care au spus mereu ca ar fi "sclavii Stelei", adica au jucat modest impotriva ros-albastrilor si si-au dat viata cu Rapidul. Incidente de genul mentionat de Constantinescu au avut loc, in ultimele etape ale sezonului trecut, la mai multe meciuri ale Rapidului. Cel mai mediatizat a fost la intalnirea Rapid - FCM Bacau, scor 2-1, cand Viorel Moldovan a avut o reactie nervoasa catre banca moldovenilor, carora le-a reprosat indarjirea cu care au jucat, desi erau deja retrogradati. La fel s-a intamplat si cu Farul, si cu Sportul, la ultima partida fanii avand o reactie vehementa impotriva patronului din Regie, Vasile Siman, care a si dus la suspendarea terenului din Giulesti, pedeapsa ispasita chiar la meciul de sambata cu Jiul. Pentru ca impotriva Rapidului sau a lui Sapunaru sa se dicteze sanctiuni pentru incidentele de pe "Astra" este nevoie fie de un raport al observatorului, in care sa se mentioneze problemele, fie de un memoriu al petrosanenilor, fiindca membrii Comisiei de Disciplina a FRF nu au voie sa se autosesizeze. (B.G.)
A r h i v a
  Dinamo renunta la Stancioiu    
  Niculescu a refuzat banderola!    2 comentarii
  Cristi Borcea s-a luat de arbitraj    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 2-A    
  Trica si Petre fac legea la Sofia    
  Suporterii rapidisti asteapta scuze de la "Vama"    
  Johan Boskamp a prins frica de Steaua    
  AFC Steaua are datorii la buget de 12 milioane de euro    
  Melinte si Guset eliminati din calificari    
 Top afisari / comentarii 
 Siria e gata de razboi (3681 afisari)
 "Presedinte ticalos" sau "sistem ticalosit"? (2728 afisari)
 Romania, luata peste picior in problema Bastroe (2517 afisari)
 Buzura trebuia sa-i ia locul lui Iliescu in '92 (2464 afisari)
 Proiectul Ucraina: divizarea este inevitabila (2429 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00937 sec.