Ziua Logo
  Nr. 3654 de marti, 20 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Nastase a lansat "Codul Zambaccian"
-- Fostul premier s-a aratat ingrijorat de faptul ca si-ar putea pierde cititorii in cazul in care Traian Basescu ar lansa "Codul Mihaileanu"
Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, si-a lansat ieri cartea "Codul Zambaccian", la eveniment fiind prezenti mai multi colegi de-ai sai de partid precum Ion Iliescu, Ovidiu Branzan, Dan Iosif sau Rodica Stanoiu. De la bun inceput Adrian Nastase a tinut sa precizeze ca a venit imbracat in costum pentru "discursul presedintelui de mai tarziu din Parlament" (n.r. - Traian Basesecu s-a adresat ieri Parlamentului). De asemenea, referindu-se tot la seful statului, fostul presedinte al Camerei Deputatilor a adaugat ca se teme de faptul ca si-ar pierde cititorii in cazul in care seful statului ar lansa "Codul lui Mihaileanu".
In cadrul aceleiasi festivitati, Nastase i-a multumit lui Daniel Morar, pe care l-a numit "inventatorul termopanelor". Totodata, potrivit lui Nastase, procurorii de caz din dosarul Zambaccian, Lucian Papici si Marian Alexandru, merita "aprecieri sincere pentru devotamentul cu care s-au chinuit sa audieze zeci de persoane care au facut eforturi de memorie pentru a rescrie istoria faptelor petrecute" si pentru ca si-au dedicat timpul pentru a "studia sute de convorbiri telefonice". Tot la capitolul multumiri s-au incadrat si "acele persoane pe care ziaristii le-au numit cu duiosie surse judiciare". De asemenea, Nastase i-a multumit indirect si omului de afaceri Genica Boerica, despre care a spus ca nu l-a cunoscut niciodata.
Fostul premier a mai declarat cu ironie ca "lupta anticoruptie se vede cel mai bine de la geamul casei mele". Totusi, el a adaugat ca "muza mea a fost Monica Macovei, ea a fost adevarata mea inspiratie, mai ales ca de la ea am inteles ca nu e nevoie sa stai in casa ta cand faci perchezitii la altii". In final, Nastase a declarat ca, desi povestile din carte sunt in majoritate "fictiune, exista si un sambure de adevar, mai ales ca, in filme, istoria ne-a dovedit ca figurantii sunt uneori mai importanti decat actorii principali". Acesta a incheiat prin a spune ca in cartea aceasta a spus multe lucruri pe care "ori nu am vrut, ori nu am putut sa le spun altadata, motiv pentru care cartea este un ghid care poate sa faca pe oricine sa inteleaga ce s-a intamplat in multe luni".
Voichita RASCANU 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Dar acest tovarash a auzit de; "codul manierelor elegante " ?   de Aladin
tupeu de comunist   de beiu
nomenclaturistul   de avmr
Prafuitu'   de Mache
sa fie lumina! nastase n-a auzit!   de Vasile Bleaga
A r h i v a
  Afacerea "Colosii"    2 comentarii
  Lupta dintre PNL si PD a degenerat in batai de strada    3 comentarii
  Aplicarea neunitara a legii, deficienta a Justitiei    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoare catre un prieten, test national (282 afisari)
 Pretextul Paloma (188 afisari)
 Afacerea "Colosii" (172 afisari)
 Casa lui Titel Petrescu, la un functionar ministerial (122 afisari)
 Stiri pe scurt (101 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01587 sec.