Ziua Logo
  Nr. 3654 de marti, 20 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Berceanu: "Nu sunt genul care asteapta explicatii"
-- La inceput de mandat, noul ministru al Transporturilor i-a amenintat cu penalitati pe constructorii care intarzie lucrarile si l-a demis, fara explicatii, pe directorul aeroportului Baneasa
Radu Berceanu a anuntat ieri, in cadrul primei conferinte de presa de la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, ca va verifica extrem de atent clauzele contractuale referitoare la penalitati - ce vor fi cuprinse in viitoarele contracte pentru infrastructura. "Am verificat lucrarile de pe DN1 si am constatat o dezorganizare extrema. Pe Autostrada Soarelui insa totul era organizat - nimeni nu lucra. Antreprenorii trebuie sa-si schimbe parerea despre modul in care se lucreaza la astfel de proiecte ample. Sunt gata sa aplic toate sanctiunile prevazute in contractele deja incheiate - in cazul depasirii termenelor de executie; iar in ceea ce priveste calitatea - daca nu este cea care trebuie, lucrarea va fi refacuta. Nu sunt deloc genul care asteapta explicatii. Pentru contractele ce urmeaza a fi incheiate voi fi extrem de atent la clauzele legate de penalitati", a declarat Radu Berceanu. Noul ministru a mai anuntat ca va avea discutii serioase si cu membrii comisiilor de receptie, pentru ca, de multe ori, sentimentul este ca acestia "pactizeaza cu inamicul".
Tot ieri, ministrul a anuntat demiterea directorului general al Aeroportului Baneasa, Eugen Ciocan, prerogativele acestuia fiind, pentru moment, preluate, de unul dintre directorii adjuncti. Radu Berceanu este convins ca "vor mai fi schimbari", deoarece Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului are fonduri si proiecte incepute, insa are probleme legate de viteza si calitatea lucrarilor. "L-am dat afara, vineri, pe directorul aeroportului Baneasa si nu vreau sa dau prea multe explicatii cu privire la acest lucru", a spus Berceanu. Noul ministru a mai spus ca nu va motiva nici viitoarele decizii de schimbare a directorilor, comparand situatia cu cea a unui antrenor sportiv. "Pe viitor, cand voi da afara un director o sa dau o singura explicatie: l-am dat afara din acelasi motiv pentru care a fost numit, pentru ca nu l-am vazut pe niciunul care sa vina cu o falca in cer si cu una in pamant sa ceara socoteala pentru ca a fost numit in functie. Nimeni nu cere socoteala unui antrenor cand introduce sau scoate din teren un jucator", a spus Berceanu.
Ministrul a mai anuntat, de asemenea, reluarea, in avans cu aproape 3 saptamani, a lucrarilor la Autostrada Transilvania. (C.P.)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Ce geniu al raului l-a pus ministru pe tata-hotilor ?!   de Raquel
Dupa 16 ani ce fel de explicatii sa mai astepte?   de mamaie
La munca. Sa faca autostrazi. BRAVO BERCEANU.   de basarab
nici eu !   de folclorist
A r h i v a
  Philip Morris sustine cresterea accizei minime la tigari    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoare catre un prieten, test national (282 afisari)
 Pretextul Paloma (188 afisari)
 Afacerea "Colosii" (172 afisari)
 Casa lui Titel Petrescu, la un functionar ministerial (122 afisari)
 Stiri pe scurt (101 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01226 sec.