Ziua Logo
  Nr. 3536 de luni, 30 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Incendiu la militarii din Irak
Un incendiu a izbucnit sambata dimineata in tabara romaneasca de infanterie din Irak, focul neprovocand insa victime umane, ci doar pagube materiale. Flacarile, care au fost stinse in aproximativ 20 de minute, au distrus doua corturi mari, de opt persoane, si mai multe echipamente militare. De mentionat ca, spre deosebire de celelalte trupe ale coalitiei, care dispun de containere construite din materiale ignifuge, in tabara de langa Nasiriya, militarii romani locuiesc, in continuare, in corturi. Locotenent-colonel Stefan Balan, comandantul Batalionului 280 Infanterie, i-a declarat corespondentului Radio Romania Actualitati, aflat la fata locului, ca incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit. "Noi am luat toate masurile prin regulamentele militare cu privire la astfel de cauze. Daca nu aveam astfel de masuri, probabil ca pagubele erau mult mai mari. Nu-i nici un fel de problema din punctul acesta de vedere. Vom analiza impreuna cu esaloanele superioare situatia si, daca se va putea, probabil ca vom gasi si alte solutii", a precizat Balan. (D.D.)
Spargere la Carmazan
Locuinta regizorului Ioan Carmazan a fost sparta de hoti, in noaptea de vineri spre sambata, Politia Capitalei anuntand ca au fost sustrase din apartament bijuterii din aur si argint, monede valoroase si un ceas din aur. Sectia 8 Politie a fost sesizata sambata, in jurul orei 2.00, despre spargerea unui apartament din Sectorul 2, apartinand familiei regizorului. In urma verificarilor, oamenii legii au constatat ca usa de intrare in locuinta nu prezenta urme de fortare, iar in apartament s-a patruns prin fortarea unui geam din PVC. Totodata, politistii au stabilit ca hotii au luat bijuterii din aur si argint, monede din aur si argint, un ceas din aur marca "Omega". Valoarea prejudiciului a fost estimata la aproximativ 30.000 de lei. (G.T.)
Frauda de miliarde
Doi barbati din judetul Neamt sunt acuzati ca au comis o frauda de mai multe miliarde de lei vechi si inselarea mai multor societati comerciale, prin folosirea unor cecuri fara acoperire. Conform Mediafax, politistii nemteni au finalizat cercetarile in acest caz, stabilind ca, in perioada aprilie - iunie 2005, Claudiu G., de 31 de ani, si Mihai S., in varsta de 34 de ani, administratori ai unei societati comerciale, au emis, catre 17 furnizori, 55 file CEC si trei bilete la ordin. Instrumentele de plata nu au fost decontate de banci pentru ca cei doi nu aveau nici un leu in cont, valoarea totala a prejudiciului ridicandu-se la 4,993 miliarde de lei vechi. Dosarul va fi inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt, cu propunerea de trimitere in judecata a celor doi. (G.T.)
Furt din biserica
Un tanar a ajuns in arest, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce a jefuit Biserica Penticostala din Valenii de Munte, el furand mai multe bunuri. Politia Orasului Valenii de Munte-judetul Prahova, a fost sesizata joi despre faptul ca, in noaptea precedenta, Biserica Penticostala din localitate a fost sparta, fiind furate mai multe bunuri in valoare de aproximativ 3000 de lei. In urma investigatiilor, politistii au stabilit ca autorul furtului este Gheorghe C., de 29 de ani, din Valenii de Munte. Tanarul a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre Judecatoria Valenii de Munte, sub acuzatia de furt calificat, iar prejudiciul a fost recuperat in totalitate. (G.T.)
Salvate de pe Dunare
Doua adolescente din Ucraina au fost salvate de politistii de frontiera din Chilia, care le-au observat cum fugeau pe un pod de gheata format pe Dunare, care se spargea in urma lor. Tinerele au fost aduse la mal, unde le-au fost acordate primele ingrijiri. Fetele, ambele de 14 ani, erau speriate si inghetate, sustine Politia de Frontiera, care mai precizeaza ca adolescentele au ramas o noapte in Romania. Cele doua tinere au fost predate apoi politistilor de frontiera din Ucraina. (Mediafax)
Raniti in flacari
Un barbat din Vatra Dornei a suferit, sambata dimineata, arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului, iar o nepoata de-a sa a suferit arsuri la maini, in urma unui incendiu produs in locuinta lor. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bucovina" al judetului Suceava in locuinta lui Ioan Irimescu, de 58 de ani, din Vatra Dornei, a izbucnit un incendiu din cauza unor scantei provenite de la o soba. Proprietarul locuintei a suferit arsuri de gradul II si III pe 80 la suta din suprafata corpului, iar o nepoata a acestuia, in varsta de 12 ani, a suferit arsuri la maini. ISU "Bucovina" a solicitat, prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, transportarea victimei la Spitalul de urgenta si chirurgie plastica din Bucuresti cu elicopterul SMURD. Pana la sosirea elicopterului barbatului i s-a acordat asistenta din partea unui medic chirurg al Spitalului Municipal Vatra Dornei, urmand ca transportul la elicopter sa se efectueze cu o ambulanta trimisa la Vatra Dornei de serviciul SIAMUD Suceava. In urma incendiului au ars acoperisul cladirii, peretii si planseul mansardei, mobilier, bunuri de uz casnic si documente personale, valoarea pagubelor fiind estimata la 50.000 de lei. (G.T.)
Impuscat accidental
Un agent de paza de la Muzeul de Etnografie si Folclor din Cluj-Napoca, ce supraveghea sectia in aer liber a institutiei, s-a impuscat, in noaptea de sambata spre duminica, accidental, in mana, cu arma din dotare. Subcomisarul Adrian Marian, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, a declarat ca Ciprian Roba, in varsta de 26 de ani, este angajat al unei firme de paza din Cluj-Napoca. Tanarul asigura serviciul de paza la sectia in aer liber a Muzeului de Etnografie si Folclor, situata langa padurea Hoia. In noaptea de sambata spre duminica, la iesirea din tura, cand si-a verificat pistolul Carpati, arma i s-a descarcat in mana. Ciprian Roba a fost transportat la Clinica de Chirurgie I si, in prezent, este in afara oricarui pericol. (G.T.)
A r h i v a
  Prins cu doua milioane de euro    
  A murit Ludovic Spiess    10 comentarii
  Liber pentru toti la frontiera    1 comentariu
  Ex-deputatul Gheorghiu acuza implicarea politicului in cazul sau    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cuvintele de origine autohtona in limba romana (1415 afisari)
 Blaga a primit 308.000 de euro de la un oradean anchetat de DNA (721 afisari)
 Gabriel Garcia Marquez a renuntat la scris (379 afisari)
 Ionut Dobronauteanu pune capat erei Crisan (138 afisari)
 Atentat la Basescu (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01004 sec.