Ziua Logo
  Nr. 3536 de luni, 30 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Prins cu doua milioane de euro
-- Un german dat in urmarire internationala pentru furt a fost capturat in Drumul Taberei, politistii gasind in apartamentul pe care acesta il inchiriase peste doua milioane de euro * Mathias Schimdt a furat banii in decembrie 2005 de la o societate de paza si protectie din M�nchen la care era angajat ca manager
Foto: Mediafax
Un german urmarit international pentru jaf a fost prins la Bucuresti, sambata seara, asupra lui fiind gasite peste doua milioane de euro. Mathias Schimdt, in varsta de 41 de ani, manager al unei societati de protectie si paza din M�nchen, GSB, a fost descoperit intr-un apartament din cartierul bucurestean Drumul Taberei. Germanul, care se afla in Romania de aproximativ o luna, fusese dat in urmarire prin Interpol, fiind acuzat ca a furat din casa de bani a societatii la care lucra de 11 ani, peste doua milioane de euro, aflati in pachete cantarind peste 65 de kilograme.
Jaful a avut loc in data de 10 decembrie 2005, germanul fiind dat imediat in urmarire internationala de catre Biroul Interpol Wiesbaden. Mai mult, oamenii legii au oferit chiar si o recompensa in valoare de 25.000 de euro pentru informatii care sa duca la prinderea lui Schimdt. In acelasi timp, politistii din Germania au informat autoritatile din Romania despre posibilitatea ca Schimdt sa se ascunda in tara noastra, trimitand si semnalmentele acestuia.
Nici o problema la granita
Astfel, oamenii legii din Romania, impreuna cu patru procurori germani de la departamentele de Crima Organizata, au reusit sa-l identifice pe Mathias Schimdt si sa-l prinda pe o strada din Drumul Taberei, cartier unde acesta inchiriase un apartament cu doua camere. Anchetatorii romani au stabilit, in urma primelor cercetari, ca germanul a intrat in Romania la doar o zi dupa comiterea jafului, in data de 11 decembrie 2005. In ceea ce priveste modul in care a reusit sa treaca frontiera cu peste doua milioane de euro fara sa fie descoperit, Schimdt a declarat doar ca a adus banii in valize. De altfel, politistii romani au anuntat ca au declansat o ancheta pentru a stabili modul in care germanul a reusit sa intre in tara cu peste doua milioane de euro, fara ca el sa fie depistat.
Imediat dupa prinderea sa, germanul a mers impreuna cu politistii romani la locuinta inchiriata in Drumul Taberei, unde au fost descoperite doua geamantane in care se aflau peste doua milioane de euro, in bancnote de cinci, zece si 20 de euro, bani proveniti din jaful comis in decembrie 2005. Politistii nu au stabilit inca daca in apartament se afla toata suma sustrasa de la societatea GSB, intrucat numaratoarea banilor nu a fost incheiata. Cele peste doua milioane au fost luate de catre anchetatorii romani, care au precizat ca banii "vor fi in siguranta".
Altfel, Mathias Schimdt a fost retinut de procurori, el fiind dus, ieri dimineata, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti care au emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva.
Si complicele a ajuns dupa gratii
Pe de alta parte, complicele lui Schimdt a fost arestat saptamana trecuta, in casa acestuia fiind gasiti 300.000 de euro, bani proveniti din furtul comis la sfarsitul anului trecut. Potrivit editiei elecronice a publicatiei locale Frankenpost, citata de Mediafax, Alfons P., in varsta de 40 de ani, un prieten bun al germanului descoperit la Bucuresti, pare sa se fi implicat in furt intrucat traversa o serie de dificultati financiare. Aceeasi publicatie germana a mai precizat ca Alfons P. a recunoscut ca cei 300.000 de euro provin din furtul comis in decembrie anul trecut. Complicele lui Schimdt a fost arestat, el colaborand cu anchetatorii, pentru rezolvarea acestui caz.
G. TARATA 
A r h i v a
  A murit Ludovic Spiess    10 comentarii
  Liber pentru toti la frontiera    1 comentariu
  Ex-deputatul Gheorghiu acuza implicarea politicului in cazul sau    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cuvintele de origine autohtona in limba romana (1415 afisari)
 Blaga a primit 308.000 de euro de la un oradean anchetat de DNA (721 afisari)
 Gabriel Garcia Marquez a renuntat la scris (379 afisari)
 Ionut Dobronauteanu pune capat erei Crisan (138 afisari)
 Atentat la Basescu (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00802 sec.