Ziua Logo
  Nr. 3444 de marti, 4 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Boicot PSD-PRM
Foto: Mediafax
Liderii PSD si cei ai PRM au anuntat ca nu vor da curs invitatiei la dialog facute de presedintele Traian Basescu, fiind fara precedent o asemenea atitudine, in bloc, a opozitiei. In ciuda acestor anunturi, Administratia Prezidentiala a decis sa nu modifice programul consultarilor de astazi. Poate se vor razgandi, a apreciat Presedintia. Cum liderii PNL au fost la discutii cu presedintele, in urma cu peste o saptamana, astazi Traian Basescu va vorbi cu liderii PC, UDMR, PD si ai minoritatilor, daca principalele formatiuni de opozitie isi mentin refuzul la dialog. Pe marginea acestor consultari presedintele va face maine o declaratie de presa.
"O mascarada politica"
In ceea ce priveste PSD, liderul partidului Mircea Geoana a anuntat ieri ca pesedistii nu vor merge la Cotroceni, pentru ca nu vor sa participe la "o mascarada politica". Potrivit lui Geoana, declaratiile facute acum cateva zile de seful statului la Craiova "impiedica orice cale de dialog normal" cu acesta. "Prin incercarea de discreditare a principalului partid de opozitie, Traian Basescu si-a incalcat prerogativele, dovedind ca nu este presedintele tuturor romanilor, ci, in cel mai bun caz, presedintele PD sau al Aliantei", a mai spus Geoana. In opinia liderului PSD, discursul presedintelui Basescu este unul "profund eronat", integrarea europeana fiind un tel care uneste puterea si opozitia, iar seful statului este "in continuare principalul dezbinator al tarii". "Este cel putin ciudat, daca nu cumva este un gest deliberat din partea lui Traian Basescu, ca, in ziua de vineri, cand a lansat invitatiile de consultare la Cotroceni, sa vina, in aceeasi zi, la conferinta de presa, la Craiova, cu acuze fara precedent la adresa opozitiei", a mai spus Geoana. Reamintim ca seful statului a acuzat, la sfarsitul saptamanii, principalul partid de opozitie ca incearca prin orice mijloace sa blocheze si sa intarzie integrarea Romaniei la 1 ianuarie 2007. (C.E.)
"Nu acceptam bataia de joc si pierderea vremii"
Conducerea PRM a respins invitatia la consultari adresata de presedinte pentru ca "nu accepta bataia de joc si pierderea vremii, mai ales intr-o perioada in care tara are atatea probleme grave", se arata intr-un comunicat al partidului remis ieri redactiei. In document se precizeaza ca PRM a primit, in ultima perioada, doua invitatii din partea Administratiei Prezidentiale, pentru a se intalni cu Traian Basescu: una se referea la data de 24 septembrie, iar alta la data de 4 octombrie. "Asa dupa cum am respins-o pe prima, o respingem si pe a doua. Partidul nostru este adeptul dialogului politic autentic, dar nu accepta bataia de joc si pierderea vremii, mai ales intr-o perioada in care tara are atatea probleme grave", sustine conducerea PRM.
"In definitiv, daca Traian Basescu e perfect (dupa cum a declarat, zilele trecute, la Craiova), ce nevoie mai are sa se consulte cu partidele politice?", se arata in comunicat.
PRM prezinta punctual motivele refuzului de a se intalni cu "locatarul (temporar) de la Palatul Cotroceni", care sunt aceleasi in octombrie, ca si in septembrie, fiindca "nimic important nu s-a schimbat intre timp". (A.H., R.G.)
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
Titlul articolului este foarte gresit ! Corect ar fi :   de ionion
ce fel de gazda esti?   de Nitu Rodica
D-lor Dragan, Costy, Joe Florea, IOnion,etc   de Nitu Rodica
Auto-boicot   de Hyena
Invatati democratia.   de musin
ACEST BOICOT ACCELEREAZA ANTICIPATELE   de texanu
DACA II CHEMA LA MOSCOVA.....POATE NU BOICOTA   de texanu
JIVINELOR DIN OPOZITIE   de joe florea
Uite ca pot boicota?   de Radu Dragan
Atitudine absolut corecta !   de daniel
firesc   de Oarecare
A r h i v a
  UE ne inghesuie    1 comentariu
  Alianta flutura steagul anticipatelor    5 comentarii
  Geoana a mai pierdut un meci ca sef al PSD    2 comentarii
  Stiri pe scurt    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Arma Meteo (52 afisari)
 Prapad la Vama Veche (32 afisari)
 Semper Fidelis Securitatae (25 afisari)
 Stiri pe scurt (24 afisari)
 Curatirea grajdurilor DRP este binevenita (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01027 sec.