Ziua Logo
  Nr. 3409 de miercuri, 24 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Sotul presupusei spioane, fost UDMR-ist
Sotul femeii maghiare cu cetatenie romana, suspectata de spionaj in Ungaria a ocupat, pana la inceputul acestui an, o pozitie importanta in UDMR. Potrivit unei declaratii acordate ziarului Magyar Nemzet, citat de Mediafax, de secretarul de stat pentru securitate nationala, Toth Andras, initial se dorea trimiterea cazului in Justitie, dar ulterior s-a hotarat expulzarea cuplului. Toth a mai precizat ca in acest caz sunt implicati mai multi oficiali de la Budapesta. El s-a limitat sa declare ca legea ungara pedepseste drastic cazurile de spionaj. La randul sau, purtatorul de cuvant al Guvernului ungar, Balint Andras, a declarat ca autoritatile maghiare isi fac treaba pentru a solutiona acest caz cat mai curand posibil, dar a refuzat sa comenteze declaratia secretarului de stat pentru securitatea nationala, Toth Andras. Cazul a ajuns si pe masa Comisiei parlamentare de securitate nationala, fiind inclus in raportul anual al serviciilor secrete.
Angajata ca specialist in MEC
Conform Magyar Nemzet, femeia, Ildiko S., a fost angajata ca specialist, in perioada 15 iulie 2002-13 martie 2004, la Ministerul Ungar al Educatiei. Din informatiile oferite de ziarul maghiar, se pare ca Serviciile Secrete Ungare au aflat ca Ildiko S. lucreaza ca agent pentru Serviciile Secrete Romane dupa ce acesteia i-au fost ascultate convorbirile telefonice. In raportul intocmit de Serviciile Secrete Ungare se arata ca agenta ar fi fost angajata la Oficiul pentru Maghiarii de peste Granita, unde se pare ca ar fi avut o relatie cu fostul director, Balint-Pataki Jozsef. Cu toate ca acesta a negat vehement informatia, calificand-o drept una socanta si revoltatoare, Pataki a demisionat din functie in iulie 2005, invocand probleme de sanatate. Totodata, acesta a sustinut ca, la data pensionarii sale, nu aparusera informatii referitoare la acest caz de spionaj. Ziarul Magyar Nemzet a relatat insa ca, in cadrul organizatiei, relatia lui Balint Pataki Jozsef cu presupusa spioana a fost un ,,secret deschis". Editia de luni a ziarului maghiar titra ca femeia a fost expulzata, impreuna cu sotul sau, despre care nu este publicata nici o informatie, dupa ce ar fi avut relatii cu trei oficiali ungari, printre care un actual ministru, cu un fost membru al Guvernului si cu seful HTMH. (M.V.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ildiko - inima larga... a dus pe culmi noi - prietenia romano-maghiara si a primit Ordinul "Razatoarea de Aur"...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Masina Postei din Oradea jefuita    1 comentariu
  Seful Politiei Hunedoara a fost dat afara    1 comentariu
  Reglare de conturi intre romii din Cernica    
  Retea de falsificatori prinsa la frontiera    
  Judecatoria Sectorului 2 acopera Mafia rusa    
  Viol in Hadareni    1 comentariu
  ZIUA si replica: BRD nu este de acord cu anchetele noastre    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Judecatoria Sectorului 2 acopera Mafia rusa (428 afisari)
 Conventia de la Geneva privind statutul refugiatilor adoptata in 1951 la Conferinta Natiunilor Unite (149 afisari)
 Sotul presupusei spioane, fost UDMR-ist (95 afisari)
 Ce inseamna sa fii refugiat? (53 afisari)
 Misterul de la Nazca, pe cale de a fi descifrat (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00750 sec.