Ziua Logo
  Nr. 3409 de miercuri, 24 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Recomandari tv
"Casa din Umbria" la HBO
De la 20.00, TVR 1 difuzeaza filmul "Flori pentru Algernon", in regia lui Jeff Bleckner. Din distributie fac parte Matthew Modine, Kelli Williams, Bonnie Bedelia, Ron Rifkin, Richard Chevolleau si Jeff Pustil.
Desi este retardat, Charlie Gordon are o inima de aur. Lucreaza intr-o fabrica, colegii rad de el, dar Charlie nu se supara. Cel mai mult si-ar dori sa fie... un geniu. Medicul care il supravegheaza ii propune o interventie chirurgicala, care l-ar putea face un om normal. Operatia reuseste, iar Charlie este mai inteligent decat toti cei din jur. Se bucura de viata, de dragoste, pana in ziua in care...
De la 15.15, HBO difuzeaza filmul "Casa din Umbria", regizat de Richard Loncraine. Din distributie fac parte Maggie Smith, Ron Barker, Chris Cooper, Bernard Furmann si Giancarlo Giannini.
Adaptare dupa romanul lui William Trevor cu acelasi nume, aceasta productie HBO o are in distributie pe marea doamna a filmului britanic, Maggie Smith, in rolul Ellei Delahunty, o romanciera din Albion care traieste in Italia. In timp ce se afla intr-o excursie pentru cumparaturi la Milano, Ella supravietuieste cu noroc unui atac terorist cu bombe declansat intr-un tren. Desi ea isi revine repede din soc, alti trei pasageri - un jurnalist german, un general britanic si o fata orfana si traumatizata - sunt profund raniti fizic si emotional. In spiritul democratiei si al compasiunii, generoasa doamna Delahunty ii invita pe ceilalti supravietuitori sa se recupereze la luxoasa sa resedinta italiana. Aceasta familie incropita se intelege de minune - pana in momentul in care la vila isi face aparitia unchiul ticalos al orfanei, un etmolog american (Chris Cooper), care dispretuieste zgomotos viata fara griji a gazdei. Filmat in splendide locatii din Toscana si Roma, My House in Umbria e un film ce poarta marca HBO a calitatii.
De la 22.00, ProCinema difuzeaza filmul "15 minute" in regia lui John Herzfeld. Din distributie fac parte Robert De Niro, Edward Burns, Kelsey Grammer, Avery Brooks, Melina Kanakaredes, Karel Roden, Vera Farmiga, Kim Cattrall, David Alan Grier, Tygh Runyan si Dob� Kata.
Nick, detectiv celebru si puternic mediatizat, formeaza echipa cu un pompier mai tanar. Ei pornesc pe urmele unor criminali. Cele doua tabere isi vaneaza miscarile ca la sah. Din momentul de cand au furat o camera video, emigrantii ilegali din Europa de Est isi filmeaza victimele. Planul lor este sa omoare pe cineva cunoscut si sa vanda pe bani grei caseta video unei emisiuni de televiziune. Totul se complica atunci cand si politistii, si criminalii urmaresc singurul martor al crimei. Justitia americana invinge inca o data, dar cu sacrificii neasteptate pentru spectator. Cele 15 minute din titlu se refera la durata scurta de celebritate, dintr-o emisiune in direct, la o ora de maxima audienta. Film de actiune cu urmariri clasice, "15 minute" reuseste sa tina in echilibru momentele violente ale unui pseudo- " snuff movie", scenele calme de dezvaluire a personalitatii criminalilor cu nebunia televiziunilor in cautare de senzational. Printre ploaie de gloante si replici de umor fin, subiectul aduce o imbinare atipica pentru filmele politiste americane.
A r h i v a
  A incetat din viata inventatorul sintetizatorului    1 comentariu
  Misterul de la Nazca, pe cale de a fi descifrat    2 comentarii
  Celulele-susa, produse si fara embrioni    
  Aligatorul din Los Angeles    
  Play-back-ul interzis prin lege in Turkmenistan    1 comentariu
  Britanicii vor crea plamani in laborator    1 comentariu
  Pitt si Aniston au semnat actele de divort    4 comentarii
  Monument istoric de vanzare pe Internet    2 comentarii
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Judecatoria Sectorului 2 acopera Mafia rusa (428 afisari)
 Conventia de la Geneva privind statutul refugiatilor adoptata in 1951 la Conferinta Natiunilor Unite (149 afisari)
 Sotul presupusei spioane, fost UDMR-ist (95 afisari)
 Ce inseamna sa fii refugiat? (53 afisari)
 Misterul de la Nazca, pe cale de a fi descifrat (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01148 sec.